Jump to content

Jusu nuomone


Balius

Recommended Posts

Sveiki nusprendziau uzsiregistruoti ir paklausti ka manote nes vistiek idomu suzinoti pasaliniu zmoniu nuomone. Gyvenu svetur gan ilga laika ir santaupu turiu jau pakankamai esu isigijes sodyba su ukiniais pastatais bei 5h zemes, misko keleta hektaru.taigi eisiu prie esmes noreciau ateity uzsiimti avininkyste ar dar vis populeru lietuvoj? Ar eitu ispesti kokios naudos?ar apsimoka investuoti pinigus ir tiketis kaskuo?noras labai didelis fanas esu ir skaites labai daug apie avininkyste kas ir kaip bet kartais suabejoju ar pasisektu ir nenueis metai suniui ant uodegos kaip sakoma. Taigi noreciau isgirsti ka manote kritika prijemu ir :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Labas.Seip sunku patarti zmonems kazka del tokios pradzios.Ir tu pliusu ira ir tu minusus visokiu. Pliusas na turesit ekologisko maisto sau ir artimiesiems ,geriau nueda zole ar griovius ar krumynus,maziau meslo,ne taip bijo salciu...Galima mastyti kazka ir su vilna ir kailiu...Minusai rinka nera tokia kaip jauciu.Taip kad nenorint atiduoti uz nepadore kaina tenka paciam suktis pardavineti.kirpimas vilnos,kanopu ir pasedejimas erevimosi metu atskyrinejimai bei vasara saugojimai nuo plesrunu nes su vilku pop siuo metu apsurdas yra... Tai mesiniu galviju paklausa yra geresne nei aviu aisku ten kas kita.Dar ir nuo vietoves priklauso ir be to nuo zemes kiekio 5 h.daleiskim pievos tai paskaiciuokit 25arai mazdaug 1 avis nueda plius nepamirskim prisienauti tai ir kazkur reikes tai su 5 h kiek tada galima ju max 30vnt.na nera tokio kazkokio didelio biznio.ne badas bet.Tik faktas tas kad kazka zmoguj vistiek geriau daryti negu nieko nedirbti...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

su 5ha gal geriau kurapkas auginkit....... arba bulves, braškes. 
pirma prisinuomokit žemės bent 20-50ha pradžiai, raskit kas parduoda šieną aplinkui , pasdomėkit kiek traktorius, šienapjovė kainuoja, tada mastykit apie avis. jei nori pas save šieną gamint be 50ha neverta augint avių, nes mažas biznis, sedėsi beveik ant nulio ir turėsi dirbt papildomą darbą, tai tada jau geriau svetur darbas ir 0 avių, nei avys ir lietuvos minimumas. plius kokius 2-3 metus net nesvajokit apie pelnus ar pnš, tiek laiko mokinsitės augint avis, ir jos jums dvės. be to dar reiks bandą plėst, aišku jei ištempsit 2-3 metus ir aplink bus žemės, tada prasigyvensit. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šilauoges 5 ha reikia auginti, ne avis. Iš miško irgi ne tiek daug naudos. Raskite daugiau žemės, arba rizikuokite. Geriau bandyti, veltui laiko niekada nepraleisite, nes patirtis bus įdomi, bandykite ir sužinosite  pavyks, ar ne. Kitas dalykas, jūs visada galite kooperuotis, jei nepavyks plėstis į žemę, gyvulius pačiam. Jei jau vakarų Europoje, tai pasidomėkite, ten daug kooperatyvų. Reikia išmokti dirbti kartu, bus sunku, bet prisiminimas visam gyvenimui, jei įdėsite širdį, valią ir ryžtą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tikrai malonu kad apsilankote Mano sukurtoje temoje ir vertinu tai ka manote.pradziai isigyciau apie 10 galvu susipazinti kaip ir kas ir aisku pasisemti praktines patirties. Del zemes ka liece aisku neperdaugiause bet manau pradziai uztektu tokios ganyklos ir pasilikti truputi zemes kaip burolam bulvem morkom o sienauti tektu is aplinkiniu kaimynu domejausi jau ir is 10 hektaru manau uztektu sienuko. Na tiesiog noretusi kad kaskiek atsipurktu islaikimas o nelaikyti vien del grozio.miska naudociau pjovimui kad aptverciau teritorija ir suskirstyti ganykla dalimis bei tvarto ir darzines restoravimui. Ir dar aisku reiktu susirasti koki darbuka juk nesedesi ir neganysi avis akimis kaip auga ir ka daro jos :) tik biski baisu pagalvoti kaip vesis nes forume paskaitinejau darosi baisoka kaip avis kitos turi komplikaciju atsivedant mazylius bet manau ce pavieniai atvejai ne pas visus taip nutinka kad gabalais reike mazyli traukti is motinos pilvo :))

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na pvz  sodybos prieziurai avys gerai  ,jos apgrauzia pakampius neprikakina ziauriai ,taikus gyvunas . saslyciokui mesa sava -geris .va Mantui galiu paantrint ,jeinoresi mesa parduoti- turi rast, kas ta mesa moka paruost ir valgo. kitas aspektas avis  auga metus laiko. suauga pilnai per 1.5metu  .norint mesos kazkoki pelna pajust- reikia laikyt apie 100eravedziu ,kurias jau reiks ganyt ir priziuret .laikant 10 -del saves,maziau prieziuros bet vistiek gyvulys namuose ,prieziura . nieko neveikt =00.  cia paciam turi patikt , jei patinka galima pradet ,kaip hobis pora metu ;)

apie traktoriu ir sienavimo padargus pamirsau -  tie ir reikalingi .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

dėl paramos ėmimo, neūkininkavus, nežinant ar patiks kiek pavojinga manau... dėl pabandymo, tai geriau tada įsidarbint avių ūkyje, ir pamėgint padirbėt 3 mėnesiukus, ir praktikos įgysi daugiau nei 10savų laikant pora metų. turėk omenyje, kad pradžiai kainuos , ne tik avys, bet ir aptvarai, generatorius, akumuliatorius, vandens badės , vieta kur laikysi ir trnasportuosi vandenį, kirpimo priemonės, įvairių vaistų rinkinukas , žiemai šieno užsipirkimas, iki pirmų pinigų avių skiepai 2 kartus, tie patys kastuvai ir šakės mėšlui tvarkyt, auskarai su replėm, kanopom vaistai ir žirklės. susidarys begalė mažų daikčiukų, kurie  susidėjus sudarys pusę ar visą tavo 10 avių bandos vertę. aišku, vėliau nebereikės didinant bandą tiek visko pirkti.. 

reik dar suprast, kad 10 avių nenugrauš žolės , ir po to ją praktiškai reiktų nupjaut prieš leidžiant ganyt, nebent ant stabarų ganytumėt, didesnė banda, jau sugeba gana gražiai nuėst žolę, bet ir tai priklauso kokiam plote laikai ir kaip dažnai keli, nes pavasarį dažnai žolė auga greičiau nei ją ėda, o rudenį trūksta. kitas dalykas laikant 10 galvų, negausit už ėriavedes išmokų po 5 eurus, nes mokamos tik nuo 12 vienetų. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

dar vienas nabagas "svajoniu ukio " ir "kaimo akademijos" prisiziurejo...

as ir maniau kad avys pacios auga zole esdamos... o zole juk nieko nekainuoja... :icon-mrgreen:

zodziu eurai auga kiaura para ,tu miegi /avys auga,grynas pliusas... :icon-mrgreen:

o mesiniai galvijai apskritai tinginiu verslas...nieko daryti nereikia...tik eurus skaiciuoti,ar dagyvensi kol buliai uzaugs ar ne... :icon-mrgreen:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

dar vienas nabagas "svajoniu ukio " ir "kaimo akademijos" prisiziurejo...

as ir maniau kad avys pacios auga zole esdamos... o zole juk nieko nekainuoja... :icon-mrgreen:

zodziu eurai auga kiaura para ,tu miegi /avys auga,grynas pliusas... :icon-mrgreen:

o mesiniai galvijai apskritai tinginiu verslas...nieko daryti nereikia...tik eurus skaiciuoti,ar dagyvensi kol buliai uzaugs ar ne... :icon-mrgreen:

Na kolega su humoru ..

Dirbt reikia, jei patinka-zmonem relaksas nuo protinio darbo. ir mesikes visada yra ..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Augi,tu gal pirmo posto sia dali praleidai? "Ar eitu ispesti kokios naudos?ar apsimoka investuoti pinigus ir tiketis kaskuo?noras labai didelis fanas esu ir skaites labai daug apie avininkyste kas ir kaip bet kartais suabejoju ar pasisektu ir nenueis metai suniui ant uodegos kaip sakoma. Taigi noreciau isgirsti ka manote kritika prijemu ir :)" ?

Miestietis skaitau cia dar labai svelniai viska nuleido. :D

Vienu metu pats labai buvau uzsideges uzveisti avis,nes pritingejau pievas sienauti.

Kaip as dabar dziaugiuosi siemkas lukstendamas ir neturedamas jokiu bliaunanciu padaru uz lango,kurie dar ir turi savo pageidavimus istisa para. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aisku eitu  ,dar nei vienas nenumire avis augindamas :)

Kas liecia bliovima tai nereikia pagal langus ju laikyt(bliauna tai kazko truksta) ,automatine girdykla ,automatine serykla ,buda vidury ganyklos ,tvoros geros-rimtos ,ir belieka tik is tolo i jas ziuret i savaite karta patikrinant ar ko netruksta .pastatu rimtu nereikia .

va kas liecia pelno dydi -tai cia kiekvienas ,,rauna,, pagal idirbi ;)

Dar kitas medalis -ar geriau dickiam ukininkui isnuomot uz 50-100 eu/ha,kuris sukinesis po langais su barsteklia ar chemikalu purkstuvu   ar gaut pelno daugiau ir gyvent EKO. 

Zmogus grys is uzsienio isikurs ,mokes mokescius  ,,in biudzet ,, vienkiemiu tusciu sumazes (nors vienu ) tures uzsiemima  ,neigiama linkme nejudes ,zodziu -laabai daug teigiamu dalyku ,tik reikia juos moketi izvelgti .

Kodel kaime daug emigruoja -todel kad nemoka pasiimt ,cia ir dabar.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Todel emigrantu daug kad tingi pasukt galva zmones.Verciau vergaus kazkam kokioj sali negu lituvoj galvos kaip suktis.Kas turi nora ir galva ant peciu pragyvena ir uzdirba imkim tas paces ir avis.Tik ne visu vienodas supratimas kiek gana ir tiksliau retai kurem buna kad kazko pakanka jau...Patarimas kazko norintiems zmonems daryti tai kas tau patinka,svarbu viska svarstyti patiems pagal galimybes sava supratima...Maskva kaip ten sako per metus ir nepasistate.Maziau ziuret kitu patarimu ar kazko nes cia lietuva gi visur gerai kur musu nera arba dziaugsmas kai kaimyno tvartas dega.Tai niekas kitas nenuspres geriau uz pacius.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kas susiję su žeme, Suvalkijoje, jokios naudos neišrausit, (jeigu kalbam, apie avis) nes laisvos žemės pas mumis NĖRA... Todėl, emigrantai, nesukit galvos ir tikrai neinvestuokit į avininkystę, nes ji jums atsipirks, tik turint apie 50ha... (neskaitant darbo ir jau nekalbant, apie techniką,  kuri būtina ūkyje) tik prarasit investuotus pinigus... Nebent avininkystę skaitot hobiu ,ar laisvalaikio praleidimu...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Siaip jei nedaug zemes geriausia auginti,darzoves.Aisku jei kaimynai duos pasienauti ir aviu gali uzsiveisti,tik aisku is kokiu 10 vnt nepragyvensi.o apsimoka ar neapsimoka tai kokia technika susipirksi. Jei nupirksi traktoriu koki 6 cilindru,neekonomiska,presa brangu,nasu,tai aiku,kad neapsimokes,bet jei technika senesne,ekonomiskesne,paprastesne aisku apsimokes ir dar kaimynui pachalyminsi.bet geriausia tokiam kiekiui zemes darzoves.tada galima geriau isisukti ir laiko bus daugiau laisvo,nes gyvulys yra gyvulys,svenciu nera,esti nori ir per sventes ir netgi tada kada noresi i Palanga vaziuoti pailseti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visaip zmones pardavineja: jei prie judresnio kelio gyvena ant darzines pasiraso skelbima,kiti turguje,treti i valgyklasir t,t.Aisku dabar visi prades saukti,kad neimanoma parduoti visko pilna ir t,t.Bet kodel kisu darzoves,kad labiausiai brango ivedus eura. braskes litais buvo ankstyvos 2 lt,poto 0,80 cnt- 1 litas dabar 2,5 eur. tresnes panasiai,bulves budavo ankstyvos 1,5 lt-2 litai poto 0,50 cnt,dabar ankstyvos 1 eur, poto 0,30-0,40 eur,skaiciuojam. :icon-neutral: .Is patirties galiu pasakyti,kad reikia uzauginti skirtingu darzoviu,skirtingo ankstyvumo,lengviau parduoti.Turguje irgi mazesnius kiekius imanoma parduoti,jeigu nebusi skrega;jei pjaustysi bulves sverdamas per puse aisku,kad prekyba nesiseks,bet jei uzmesi i pliusa pirkejo naudai,del didesnio kiekio deriesiesi,tai turesi pastoviu klientu ir t,t.neveltui yra patarle jei nori tureti,reikia ir kitam duoti :eusa-clap: .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visaip zmones pardavineja: jei prie judresnio kelio gyvena ant darzines pasiraso skelbima,kiti turguje,treti i valgyklasir t,t.Aisku dabar visi prades saukti,kad neimanoma parduoti visko pilna ir t,t.Bet kodel kisu darzoves,kad labiausiai brango ivedus eura. braskes litais buvo ankstyvos 2 lt,poto 0,80 cnt- 1 litas dabar 2,5 eur. tresnes panasiai,bulves budavo ankstyvos 1,5 lt-2 litai poto 0,50 cnt,dabar ankstyvos 1 eur, poto 0,30-0,40 eur,skaiciuojam. :icon-neutral: .Is patirties galiu pasakyti,kad reikia uzauginti skirtingu darzoviu,skirtingo ankstyvumo,lengviau parduoti.Turguje irgi mazesnius kiekius imanoma parduoti,jeigu nebusi skrega;jei pjaustysi bulves sverdamas per puse aisku,kad prekyba nesiseks,bet jei uzmesi i pliusa pirkejo naudai,del didesnio kiekio deriesiesi,tai turesi pastoviu klientu ir t,t.neveltui yra patarle jei nori tureti,reikia ir kitam duoti :eusa-clap: .

Jo visur reikia dirbti ir moketi dirbti.

apie darzoves prie kelio atsiminiau,toks kaip anekdotas ,pardavineja zmogelis agurkus ,rekia kad savi,sviezus o uz nugaros stovi siltnamis nedengtas be agurku :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sveiki nusprendziau uzsiregistruoti ir paklausti ka manote nes vistiek idomu suzinoti pasaliniu zmoniu nuomone. Gyvenu svetur gan ilga laika ir santaupu turiu jau pakankamai esu isigijes sodyba su ukiniais pastatais bei 5h zemes, misko keleta hektaru.taigi eisiu prie esmes noreciau ateity uzsiimti avininkyste ar dar vis populeru lietuvoj? Ar eitu ispesti kokios naudos?ar apsimoka investuoti pinigus ir tiketis kaskuo?noras labai didelis fanas esu ir skaites labai daug apie avininkyste kas ir kaip bet kartais suabejoju ar pasisektu ir nenueis metai suniui ant uodegos kaip sakoma. Taigi noreciau isgirsti ka manote kritika prijemu ir :)

Geresnis verslas butu (manau) apzvelgus geografine vietove(ar nera konkurentu) atsidaryti skerdykla nedidele

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tau reiktu daugiau nuosavos zemes isigyt,ziuret kas toj vietoj eina,gali vistas augint kiausinius parduosi,kvieciu pasisesi,visur darbas sunkus,jei daugiau zemes pievas susmulkinsi ismokas pasimsi o jei pinigu turi kam tau daug investuot,rinka visur uzpildyta sunku tau patart,devynius kartus skaiciuok karta kirpk.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...