Jump to content

Susietoji parama


gerasukis

Recommended Posts

Deklaravimo naujovių seminare ~ vasario 23, buvo skaidrė (http://zum.lrv.lt/uploads/zum/documents/files/LT_versija/Tiesiogin%C4%97%20parama%202015%202020%20m/Deklaravimo%20naujov%C4%97s%202016%20m%20%20vasario%2022-26%20d%20.pptx ) kuri teigė:

 

Parama baltyminiams augalams: jokių ne baltyminių žolių remtinuose augaluose (pvz. dobilų-motiejukų mišinys – neremiamas susietąja parama).

Tuo tarpu šiandien, iš rajono žemės ūkio skyriaus vedėjo gavau laišką su klausimais - atsakymas (galima rasti ir čia: http://zum.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/dazniausiai-uzduodami-klausimai), ten teigiama sekančiai:

 

Susietąją paramą galima gauti už auginamus vaisius, uogas (klasifikatoriaus V grupės 1–26 kodai, išskyrus 6 (KTS), 24 (ERK) kodus), atvirajame grunte auginamas daržoves (išskyrus bulves) (klasifikatoriaus I grupės 20–50, išskyrus 34 (DAK) kodą ir V grupės 37-39 kodai), uždarajame grunte (šildomuose šiltnamiuose) auginamas daržoves (klasifikatoriaus I grupės 17 ir 18 kodai) ir baltyminius augalus (žirniai, pupos, lubinai, liucernos, dobilai, vikiai, gargždeniai, seradėlės, esparcetai, barkūnai, ožiarūčiai, lęšiai, žemės ūkio augalų mišiniai, kuriuose baltyminiai augalai yra vyraujantys arba susidedantys tik iš baltyminių augalų).

 

Tai kur teisybė? Ar čia tik vienas kitą papildo? Per daug vietos interpretacijai...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai iš tavo medžiagos ištruka. Aš kaip suprantu atsiras naujas kodas AKM, kurio taisyklėse dar nėra.

Patikslintas žolinių azotą kaupiančių augalų traktavimas:

Šių žolių mišinys su kitomis žolėmis (motiejukais) – kodas – ŽMI – tinkamas  jei kitos žolės sudaro mažiau nei 50 proc. mišinyje (EASV – taip, susietoji p. – ne);

Jei kitos žolės vyrauja – tai paprasta pieva (GPŽ) (nei EASV nei susietoji p.);

Jei mišinyje tik azotą kaupiantys augalai – kodas AKM (naujas) (EASV ir susietoji p. – taip).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

...man kaip naujokui deklaravo zemes savivaldybes zem. ukio spec.,uzrase koda gps,pasirodo kazkokios pievos ganyklos ir seklos ir sodinukai,EDV kelis kartus pakilo..nieko neseju,vien tik pievos ir ganyklos

klausimas kaip  siais metais deklaruoti pievas ir ganyklas kad kiekvienais metais galeciau ir kazka suares kazkiek paseti,o ir taip del nelygios dirbamos zemes (pirkau buvo razienos) noriu po biski suarti ir islyginti visa zeme. Koks kodas turetu buti??

aciu ,sorry jei ne toje temoje

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiuo metu galiojančių Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos ir 2016–2020 metų tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklių klasifikatoriuje numatyti šie naudmenų kodai:

 

BMI “Žemės ūkio augalų mišiniai, kuriose baltyminiai yra vyraujantys (išskyrus žolinių augalų mišinius). Deklaruojant šiuo naudmenų kodu galima prašyti susietosios paramos.

ŽMI “Žolinių augalų mišiniai, kuriuose baltyminiai augalai yra vyraujantys” Deklaruojant šiuo naudmenų kodu susietosios paramos už plotą prašyti negalima.

NMI “Žemės ūkio augalų mišiniai, kuriuose baltyminiai augalai nėra vyraujantys” Deklaruojant šiuo naudmenų kodu susietosios paramos už plotą prašyti negalima.

 

Taisyklių 28 punkte numatyta, kad žolinių azotą kaupiančių augalų (deklaruotinų kodais: DOB, ESP, BAR, LIC, GAR, OŽI, SER) mišinys su kitomis žolėmis (deklaruotinomis kodu GPŽ), kuriame vyrauja (sudaro daugiau nei 50 proc.) azotą kaupiantys augalai, turi būti deklaruojamas kodu ŽMI. Ankštinių (deklaruotinų kodais: PUP, VIK, ŽIR, LEŠ, LUB, LUP) ir (arba) žolinių azotą kaupiančių augalų mišinys su kitais augalais (išskyrus žolinius augalus, deklaruotinus kodu GPŽ) arba be jų turi būti deklaruojamas kodu BMI – jei azotą kaupiantys augalai yra vyraujantys, arba kodu NMI, jei azotą kaupiantys augalai nėra vyraujantys (sudaro mažiau nei 50 proc.).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...