Jump to content

atmintinė mėsinių galvijų laikymui


aidukas

Recommended Posts

Laba diena,

 

Gal šis klausimas pasirodys juokingas arba susijęs su komercinėm paslaptim, bet kokius leidimus, pažymas, planinius dalykus, įrangą turi turėt mėsinių galvijų laikytojas?

 

Tarkim, gyvulių numeracija. Jeigu nenoriu kaskart kviestis veterinarą, kiek žinau, galiu kažkokius kursus praeit.

Arba gaišenų utilizavimas. Irgi turbūt turiu sudaryti sutartį su tam tikra įmone, bet greitai internete, nelabai radau.

Tada, jei neklystu, reikia kartą ar du kartus per metus (galit patikslinti?) imti kraujo mėginius ir vežti į vet tarnybą.

 

Turi būti gyvulių judėjimo žurnalai? Kokie dar?

 

reikia ir veterinaro stipraus, gal kas gali pasiūlyti vilniaus apskrity?

 

Taip pat reikia staklių, kad gyvulius įvaryt ir nagas tvarkyt, kraują imt ar tikrint ar apsiveršiavus. Svarstykles būtinai reikia turėt.

 

Kokių dar turite patarimų ir pastebėjimų? suprantu, kad viską pats turiu susirasti, bet reikia bent jau žinoti, ką ieškot:)

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

del galviju zenklinimo kursu kreipkis i veterinarijos tarnyba, pasakys kada vyksta atklausysi paskaita gausi azimejima ir pats galesi viska atlikti (zenklinti, uzsisakineti isagus ir t.t. ivedineti galvijus i sistema), veterinarijoje tau paaiskins kad turi sudaryti sutarti su veterinorium kuris bus aptarnaujantis tavo galvijus. krauja siuo metu ima karta metuose ir tai vyresniems negu 2 metai, dar paskui saudomi yra kazkokie vaistai del pamirsau ko tik siuo metu, uz viska mokesi ir tavo veterinorius viska atliks uz tave, jei palaidi tai butu gerai stakles tureti del meginiu emimo ar panasiai. Gaisena tai nereikia sutarties ju nemarinsi ju specialiai, tai kvieti bent pas mus is rietavo kur surenka ir israso pazyma vietoje apie kritusi kuri paskui is sistemos pasalinsi. judejimo zurnalai butina dar visokiu formu reikia ir zinoma judejimo vastarasciai jei keliauja jie tarkime perki is kazkur tai turi tureti GŽ-2 forma ir vastarasti vezimo. mesiniams nelabai kas nagu tvarko, niekas praktiskai irgi netikrina mesiniu ar versinga ar ne tam bulius juk paleidziamas. 

Siaip i visus tavo klausimus atsakytu veterinarijos tarnyba, nes vistiek ten keliauti turesi. zinoma pries tai dar ukininku turi patapti, o tam reikia valda pris tai susikurti. o sitai placiau papasakos savivaldybeje esanti zremes ukio specialise

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 8 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...