Jump to content

Padekite pradedanciajai ukininkei del zaseliu. Pasidalinkite ziniomis :)


Nakviša

Recommended Posts

Sveiki. Po poros metu zadam kraustytis su vaikinu i kaima. Ir as nuo seno noriu auginti zaseles. Turiu begales klausimu kuriu atsakymu nerandu internete. Noriu jog zaseles ir detu kiausinius ir ant mesos butu. Dar butu privalumas jog duotu daug plunksnu ir butu atsparesnes ziemai. Maniau uzsiveisiu vistines zaseles nes jos atitinka mano kriterijus, bet, jos itrauktos i nykstanciu pauksciu sarasa, taigi tos rusies negalesiu skerst. Dar reikia kad zaseles butu deslios, bent 20 kiausiniu per sezona. Del perejimo man nera skirtumo, nes pirksiu inkubatoriu. Dar girdejau jog zaseles susiporuoja kaip gulbes, tai taip iseina, kiekvienai zaselei reiks nupirkt po zasina, ar uzteks vienai zaselei vieno zasino? Ir dar pora klausimu, kokio dydzio loveles reikia zaselem daryt? Ir kaip jas skersti? Ir ar galite pasakyti kokia kita zasu rusi kuri galetu det ir kiausinius ir ant mesos butu, nes kaip sakiau vistines zaseles skert negalima. Labai aciu visiems uz varga kurie visa sita perskaite ir atsake i mano klausimus:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Senai jau nustojau auginti žąsis. Vadinosi skudurinėmis ta žąsų veislė. Nei mėsos ragavau, nei plunksnas rinkau, bet apie jas žmonės gerai atsiliepia, rašo, kad plunksnas lengva surinkti, o jų aplink Dusetas yra nemažai.

Bandžiau natūraliai perinti jas, bet tai ir buvo priežastis, kodėl nustojau jas auginti. Žąsys labai sunkiai peri. Dėl žąsino ir patelių santykio, geriau laikyti vieną žąsiną ir 5, 6 žąsis, o kaip ten dėl didesnio būrelio ir didesnio patinų skaičiaus, tai nežinau, iš patirties žinau, jei patinų daugiau nei vienas, tai prasideda žmogui vargas.  

Sunku pasakyti kaip seksis su jomis, jei bus didelis vandens telkinys. Manosios namų neatrasdavo, tekdavo jas plukdyti namo ir rinkti kiaušinius kaimyno krante.

Dabar auginu vištas ir kalakutus, gal ateityje bandysiu veisti antis, vėl užveisti patarškas, jei nepabos nuolatiniai nuostoliai dėl vanagų, lapių, šeškų, ar dar velnias žino ko.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Galit auginti lietuviškas vištines žąsis, jas tikrai galima skersti, jei nedalyvausit programoje „Nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių ir naminių paukščių išsaugojimas“, jai ir dalyvausit reikės tik išlaikyti jūsų pasirinktą kiekį, kitas galėsit suvalgyti arba parduoti.

galit auginti ir Itališkas ar dar kokias nors kur prekeiviai turguose pardavinėja irgi neblogos žąsys.

Vienam žąsinui galima palikti nuo 1 iki 4 žąsų, viskas priklauso nuo žąsino aktyvumo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

nereikia nieko ten šildyti, pakaks iš paprastų lentų pašiūrės, pas mus jos apskritai lauke prie tvarto gyvena, net naktį. Vidun sueina retai.

Nesutikciau.

Sildyti reikia.

Bet va cia kyla daug klausimu.

Auginimas tik groziui? Auginimas mesai tik sau? Kam bus naudojami kiausianiai ? Ar noresit visa tai bent minimaliai pardavineti ? Koks norimas zasu kiekis ? Kiek ir kokia ganykla ? Kaip su avndeniu ?

Pasarus pirksit, ar gaminsyt patys ?

Ar registruos uki ? Ar nores vet sertifikato ? Ar registruos pulka  ?

Vien zodziu cia sitoks miskas, kad vienareiksmiskai atsakyt ir neiseina,

Jei zmogui bus idomu tegu raso I pm savo tel numeriuka pabandysiu padet.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...