Jump to content

Siloso atkandėjas


JCB

Recommended Posts

Aš t,p,jais kažkada domėjausi.Galiausiai nusprendžiau kaip ir Vaivada .Aišku, kiekvienas pagal savo sąlygas pasižiūrim.

Kad naujos temos nekurti:domiuosi rulonų perkandėju ant frontalinio.Pirkti man t.p. per brangu.Gal kas turit pasidaręs,planuoju pats daryti.Jei kas turit kokių minčių,paveiksliukų,pasidalinkit.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia šitie į dalytuvus mesti, tai jo paprasti. Galvoje mintys sukasi leisti į pensiją dalytuvą, todėl ir dairausi atkandėjo su dalinimo funkcija. Dar girdėjau viena ausim, jog iš rulonų šie aparatai gali pasiimti, bet nematęs kaip dirba, sunku įsivaizduoti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet lietuvai pieno ūkį turėti nėra svarbu, todėl dar neaišku kiek čia tas karves melšim, jei taip toliau, bus mėsiniai... Todėl ir žiūriu su perspektyva.  Į dalytuvą nesideda miltai, premiksai, melasa. Ateity galvoju mažint rulonų gamybą, o dėti žolę į tranšėją, tai su tokiu atkandėju, pakabinai žolės siloso- padalinai, tada kukurūzo pakabinai padalinai ir manyčiau ne ką prasčiau išsimaišys nei su tuo dalintuvu. Mintys yra, kaip gausis matysim, gaila, kad nežinau kur lt pasižiūrėt kur dirba tokie aparatai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...
  • po 2 metų...

Be abejo, maišant įvairius pašaro komponentus galima žymiai geriau kontroliuoti tiek pieno gamybą, tiek ir gyvulių sveikatą. Daugelio nuomonė yra būtent tokia. Ir ji yra teisinga.
Tačiau taip pat yra tikrai nemažai ūkininkų pasaulyje, kurie nenori maišyti. O kartais ir negali. Bent jau taip jie
galvoja. Todėl yra gaminama įvairi įranga pašarų paėmimui ir išdalinimui, kuri, nors ir nėra labai populiari, bet  vistiek turi savo klientą.

Teisingas pašaro paėmimas yra nemažiau svarbus nei sumaišymas. Neteisingai paimant pašarus iš kaupo/tranšėjos galima prarasti iki 50 procentų energetinės pašaro vertės, “įjungti” antrinę fermentaciją bei prikelti iš miego visokius grybelius ir pelėsius.
Dirbant su paprastu hidrauliniu “atkandėju” reikia labai kontroliuoti peilių aštrumą ir patį procesą. Jeigu peiliai nepakankamai aštrūs, kaušas ne kanda o gnybia, todėl apatiniai pirštai pakelia siloso sluoksnį ir įleidžia oro žymiai giliau, nei nuimamas sluoksnis per dieną.
Viename ūkyje Lietuvoje, kuriame šiek tiek "nepavyko" paruošti gerą kukurūzų silosą, atlikome paprastą eksperimentą. Atpjovėme keletą kukurūzo siloso blokų ir palikome horizontalų “laiptelį” tarp jų, ant kurio liko biraus siloso. Po 24 valandų pasirodė įvairių spalvų pelėsis… Siloso pjoviklis buvo vienintelis įrankis išsaugoti 
Dirbant su siloso pjovikliais yra žymiai paprasčiau išsaugoti energetinę pašaro vertę, eliminuoti antrinę fermentaciją bei išvengti mikotoksinų.

maize silage molds.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
On 12/16/2017 at 18:53, driucha pranešimas:

Panašu ir aš naudoju. Tokiu yra ir su dalintuvu. Aparatas tikrai neblogas 

Būtent. Nedideliems ūkiams toks aparatas sunkiai pakeičiamas. Be abejo turi būti ir tam tikra infrasktruktūra. Bent jau lygus paviršius prie siloso kaupo ar tranšėjoje. O šiaip ir ruloną persipjauti ir kukurūzą ir kitus pašarus be vargo galima pasikrauti, sumaišyti ir išdalinti. Jeigu kas nori pabandyti - kreipkitės.

 

 

LS darbo principas.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...