Jump to content

Turto nusidėvėjimas


Recommended Posts

  • po 1 metų...

Truputi susipainiojau ir įdomumui norėčiau paklausti. Jai traktorį turi tarkim verte 20000e jam perkant padangas ar kokia nors dali už pvz 2000e ar traktoriaus vertė pakiltu ilgalaikiam turte? ar tiesiog tas padangas nurašyti kaip išlaidas?  (Ar nusidevejimas skaiciuotusi nuo 20000 ar nuo 22000e jau?

)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Padangos kaip ir visa kita einama ekploatacija/remontai iškart eina kaip sąnaudos tada, kada patiriamos. Tokie daiktai neturi atskiro tikslo, kaip ir kitos dalys. Minėti 600 eurų yra riba, kada pirkTo savarankiškai naudojamo daikto negalima nurašyti. Pvz. kempą pirkai už 650 eur, tai jis turi dėvėtis, bet jeigu nupirkai už 590, formaliai jau gali iškart nurašyti, bet yra kitokių niuansų.

 

Traktoriaus vertė reikėtų didinti tik tokiu atveju, jeigu darote jam kapitalinį remontą, keičiate esminius mazgus (variklį, dėžė), tokiu atveju teoriškai prailginamas tarnavimo laikas, tai galima laikyti esminiu pagerinimu. Ar pagerėjo jo ekploatacinės sąvybės, čia klausimas, juk pavaros buvo ir senoje dėžėje, senas variklis irgi atliko savo darbą, na nebent kuro mažiau ar panašiai. Bet tikriausiai niekas nenubaus, jeigu irgi į sąnaudas nurašysite, čia jau kaip suargumentuosi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Riba yra ne 600 eurų, o tokia (be abejo, laikantis protingumo principo), kokią pasitvirtinai savo apskaitos politikoje :icon-wink:

 

tai be abejones, aš tiesiog tą suma parašiau kaip aukščiau išsakytą (sakykim, pavyzdinę). bet kuriuo atveju nereikėtų tos sumos nusimažinti, po to daug turto gaunasi ilgalaikio... 600 eurų jau tokia į didesnę pusę vertė. dažniausiai esu sutikęs apie 300 eur.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...