Jump to content

Tyrimas "Investicijos į žemės ūkį 2014-2020 m."


Saulė

Recommended Posts

Sveiki,

atlieku tyrimą apie ūkininkų ketinimus investuoti 2014-2020 m. programos laikotarpiu. Kreipiuosi į forumo narius, gal būtų norinčių ir galinčių sudalyvauti šiame tyrime? Tyrimas - tai internetinė apklausa apie investicijas iki 2014 m. ir planuojamas investicijas 2014-2020 m. periodu, klausimų būtų apie 90. Toks pat tyrimas jau buvo atliktas ES šalyse (Italija, Ispanija, Prancūzija, Lenkija, Čekija, Vokietija). Anketa anoniminė. Ar būtų norinčių sudalyvauti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

kadangi nesulaukiau nei vieno komentaro, įdedu nuorodą į anketą. Labai prašau visų, kas gali, atsakyti į klausimus. Kaip jau minėjau, klausimų yra apie 90. Vieni labai trumpi ir greiti, kitur reikia plačiau parašyti ir išreikšti savo nuomonę.

 

https://surveyplanet.com/55b4f321b714ce227b5600cb

 

Iš anksto dėkoju visiems, kas dalyvausite :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesvaigstam, kad klausimai trumpi ir greiti. Jei atsakyti bent arti tiesos tai reik dar paskaičiuoti nemažai. Dalis klausimų nelabai ir susiję su investicijom. Išvis nesupratau kam reikalinga informacija kada, kokio dydžio buvo gauta paskola ir kada ją reiks grąžinti?  Taip pat ir kokia suma buvo gauta tiesioginių išmokų. Antra - sudarant klausimus reikia žinoti realią ūkininkų padėtį - įsigytas ūkininko namas nėra investicija į ūkį (kaip ir paimta paskola apyvartinėms lėšoms).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia yra analogiška anketa, kokia buvo daroma kitose užsienio šalyse. Ir klausimais apie kreditus yra siekiama nustatyti, ar ūkininkas naudoja savo lėšas, ar ima paskolas plėtrai ir pan. Taip pat tokiais klausimais yra tiriama priklausomybė tarp prieš tai darytų investicijų ir būsimų investicijų.

Apie būsimas investicijas yra paskutiniai klausimai, prieš tai siekiama nustatyti, ar ūkininkas apskritai linkęs investuoti.

 

Taip, sutinku, kad namas nėra investicija į ūkį. Anketoje  niekur ir nėra pažymėta, kad tai investicija. Čia klausimai viskas, kas susiję su ūkiu. Ne su asmeninėmis išlaidomis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

vėl keliu nuorodą į anketą (kiek įmanoma patrumpinau). Labai prašau visų, kas galite, geranoriškumo pildant. Stengiausi nepalikti klausimų, reikalaujančių galvojimo ir didelių skaičiavimų. Laukiu Jūsų nuomonių, komentarų (ir gerų, ir blogų :icon-wink:) .

 

Ir iš anksto dėkoju, kas pildysite!

 

https://surveyplanet.com/55db3add93556dfd61f8d873

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

"Analogiškumas" gali būti įvertintas kaip plagiatas. Tai viena. EK tyrimas nėra lygus mokslo darbui: mokslo darbo tikslai visai kiti. Jūs keliate hipotezę, darote prielaidas ir jas patvirtinate arba paneigiate. Tyrimo tikslai kiti - tai apžvalga ir perspektyvų numatymas.

Toliau - klausimai ilgi, sudėtingi, nesuprantama, kam reikalinga informacija apie ūkio draudimą, šeimos narių sudėtį, kelintais metais paveldėta žemė, dalyvauta mokymuose, kokia jų kaina, gautas paskolas, išmokas, technikos įsigijimą (ir pan.) iki 2014m. Ir taip smulkmeniškai - pvz., investicijos į 1ha, 2ha, 3 ha (tas pats su technika, pastatais) ir pan. Ką moksliniam darbui duos žinojimas, patenkintas aš parama ar ne? Kokią informaciją iš to gausite, kiek ji reikšminga (ar išvis reikšminga???)? Klausimas "kokią įtaką investicijos darys ūkiui?" - išvis iš fantastikos srities, ir taip aišku, kad modernizuos ūkio veiklą, optimizuos kaštus ir nieko daugiau.

Rašote, kad tyrimo tikslas - suprasti ŽŪ investicijų poreikį ir nustatyti tendencijas, bet klausiate visiškų pievų. Nesupykit, bet pirmiausia pasikonsultuokite su darbo vadovu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pildžiau anketą atidžiai ir išsijuosęs, užpildžiau gal 10-15  klausimų, pradėjo nusbosti, dalį praleidau, tada pradejau spaudinėt next, kad užbaigt ir pateikt bent kiek naudingos info BET. ta next spaudinejau gal 2-3 min ir užkniso net praleidinėt anketą , ko pasekoje galiausiai išjungiau su visa pateikta info ir mano įdėtas darbas nuėjo veltui, kas džiaugsmo nesukėlė.
anketa RYSKIAI RYSKIAI per ilga, ir reikėtų struktūriškai skaldyti į kokas 10-20 atskirų anketų.
Taisyt metus nes pastarieji metai ne 2007-2013 , o manyčiau 2015 baigiasi, paklaust ką per pastarus 10 metų kokią techniką pirkai ir dar įvardint metus kiekvienos tai apsurdas ir gilinimasis į totalias lankas, nekalbant kad eina technika apstatai gyvuliai paseliai laukai ir tam kosmine laiko dali reikia sugaist pildymui. reikia padaryt anketa, kad ranka kuo maziau reiktu rasyt nes tai uzknisa, butu geriau pagrindas vien burbuliukai, o kokie max 1-2 klausimai ranka, na tokioj apimtyje 5 gal... bet ne ištisai. .
reikia padaryt anketa baigt pildyt betkuriam klausime.. arba det i atskiras dalis..

 

beje jei kaip kolega minejo kuriat anketa baigiamajam, turejo minet kaip reikia rengti anketas.. parasykit google anketos rengimo reikalavimai ktu/vgtu/vu tikrai rasite rekomendacijas. turi but aiskus trumpi klausimai , klausimu 10 ir nedaugiau.
is tiek surinktos informacijos jus parasysit ne baigiama darba, kuriam reikia atlikt tyrima atsakant kas kaip kodel, o tik prirasysit N skaiciu puslapiu apibendrintos ir surinktos is anketos informacijos..
Taip pat suprantama, kad didelė anketos apimtis, ir dar tai tik bandomoji anketa, bet pries teikiant publikai reiktu panaikint bent visas vizualias klaidas, paciam perskaicius teksta pora sykiu.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl analogiškumo ir plagiato tikrai nereikia pergyventi - tyrimo esmė bus palyginamoji analizė tarp šalių bei koreliacija tarp skirtingų veiksnių lemiančių investicijų pasirinkimus.

EK atliktas tyrimas taip pat yra tikrai mokslinis straipsnis ir paremtas įvairiais kitais tyrimais, tad juo remtis yra pagrindo.

 

Su žemės ūkiu nesu susijusi, tad dėl klausimų nesiginčyju - gal kai kurie ir neatitinka realybės. Sunku suprasti, nedirbant šioje srityje, kaip viskas vyksta. Dėl to labai vertinu Jūsų išsakytą nuomonę. O anketą bandžiau trumpinti, bet kadangi norėjau daugiau mažiau išsaugoti analogiškus klausimus kaip užsienio šalių tyrime, tad jų ir liko tiek daug. O atskiri klausimai apie draudimą, apie paskolas, šeimos narių skaičių ar jų pajamas taip pat yra įtraukti ne šiaip sau.

Bet kaip suprantu, nors ir sutrumpinta anketa užima per daug laiko. Bandysiu dar sutraukti.

Kaip jau minėjau, tikrai vertinu Jūsų sugaištą laiką ir išsakytą nuomonę.

 

P.S. Beje, apie klaidas, gal daug kartų skaitant, aš jų nebematau. Bet būtų įdomu sužinoti, kokiuose klausimuose jos likusios.. Ačiū.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sveiki,

dar kartelį prašau visų, kas galite, užpildyti anketą. Sutraukiau, kaip galėjau. Palikau klausimus, kad tereikėtų pasirinkti iš pateiktų reikšmių. Klausimų liko 50 (iš jų 10, kuriuos reikia pildyti ranka - sunku parinkti variantus visiems atsakymams).

Tad labai prašau laisvą minutę nuo darbų (ar keliolika minučių) skirti šiai anketai. Jeigu ką domintų, atsidėkodama galėsiu pasidalinti apklausos rezultatais (kadangi anketa anoniminė, reiktų tikslaus laiko, kada buvo pildyta - taip bus galima identifikuoti visus pildžiusius ir su jais pasidalinti gautais rezultatais).

 

Iš anksto dėkoju visiems, kas pildysite!

 

https://surveyplanet.com/55df68f6e8e4e8046246754c

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 4 savaičių...

Sveiki,

labai dėkoju Alytaus, Telšių apskričių ūkininkams :) Noriu paprašyti, gal dar galite iš Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno apskričių užpildyti anketą (jei užpildysit ir iš kitų apskričių, būsiu taip pat labai dėkinga)?

 

Ačiū!

 

https://surveyplanet.com/55df68f6e8e4e8046246754c

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sveiki,

atsiprašau, jei įkyrėjau su savo apklausa. Bet dar kartelį norėčiau paprašyti užpildyti anketą. Labai trūksta Vilniaus apskrities. Taip pat ir iš kitų apskričių kas galite, nepasididžiuokite ir užpildykite :)

Labai dėkoju!

https://surveyplanet.com/55df68f6e8e4e8046246754c

Gražių švenčių :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sveiki, su Naujais visus!

Ši savaitė paskutinė, kai renku duomenis.  Labai norėčiau paprašyti, kas dar galite užpildykite anketą. Iš anksto labai dėkoju.

 

https://surveyplanet.com/55df68f6e8e4e8046246754c

 

P.S. Labai keista, kad Vilniaus apskrityje registruotų ūkių skaičius yra didžiausias, tačiau anketą iš šios apskrities užpildė mažiausiai respondentų. Marijampolės apskritis  aktyviausia. Ačiū visiems!! :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...