Jump to content

mini japonas ar T-25?


Recommended Posts

Sveiki, žinau kas yra dalgis ir arklio pagalba darbuose. Apie traktoriukus - nulis. Žiūrinėjau japonus, T-25. Visi su 4 ratais, vairu.

Mano poreikiai nedideli. Turiu apleistą sodybą, reikės pjaut apie 1ha miško, kuris pats užsisėjo. Kažkaip susitampyt medį į kiemą, gal bulvių maišą pasisodinsiu.

Reiktų 4WD, galimybė prisikambinti priekabą, padargą šienavimui. Norėtųsi kieme gražios vejos, bet čia su traktorium įtariu nieko nebus. Na ir žiemą jei užsikurs, kelią prasivalyt būtų idealu.

Ir tikriausiai svarbiausias dalykas - į servisą tikrai ne. Kokį golfą ar pasatą galiu pilnai išrinkt ir surinkt. Traktoriaus dar nebandžiau. Kaip su japonų ir T-25 eksploatavimu? Kas nors juose apskritai genda?

Ir gal Vilniaus ribose atsirastų koks geras žmogus, kuris galėtų padėti pirkime?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki! Mano nuomone esant tokiems poreikiams,galima pagalvoti apie T-25 traktoriuka.Ir i miska nuvaziuoti bus ir kiema prasivalyti ziema,paprastas,ekonomiskas ir pakankamai stiprus ir pigus.As pries japonus nieko pries,bet uz ta kaina (T-25 kaina nuo 2000-3000 euru)nieko geresnio tikrai neiseis.Jei stipresni nei 15 AG kaina dar didesne.Ir japonu aptarnavimas,detales (sugedimo atveju)turetu kainuoti daug brangiau,nes nuejes i parduotuve nelabai tenupirksi,reikes uzsakineti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, jei reikėtu mini traktoriaus iki 15 ag, japonas be konkurencijos kito pasirinkimo tiesiog nėra. Pardavėjai tik ne Litechnija, gražiai nudažyti traktoriai, vadybininkai arogantiški, makaronus moka kabinti, tikrai daugiau pas jos nieko nepirksiu. Gringasas, Japonita žmoniškai bendrauja ir bent nekabino makaronu. Japonas 25 ag nors ir 4wd tikrai nepatemps tokiu padargu ką tempo t-25, japono mažas svoris. Su t-25 vakar šienavo kaimynas su mano lenkiška šienapjove 1,80, japonui tai be šansu, dviejų vagų lenkiškos kasamosios į kalną nepavelka išbandyta, t-25 eina be problemų. Apie  gedimus ir detalės tai jau daug prirašyta, geriau nei buvo prieš 5 metus, bet tikrai manau kad daug prasčiau nei su t-25. Ventilis japonas tokio galingumo mano visai ne vertas dėmesio dėl per mažo svorio, taip žaisliukas smulkiems darbams. Labai abejotina ar tai gera ir ilgalaikė investicija nebent traktorius bus kokiu 10 metu senumo, bet kaina tokio kosmosas, jau tau tada geriau naujas mažas belarusas. Jei golfa ir passata   išrenki ir surenki tai išrinksi ir surinksi ir japona ir t-25, nieko mandro ten nėra, nebent japonas bus apynaujis.             

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet t25 bus tik 2 wd juk... tiek priekaba tiesk sienapjove ar plugeli jis vilks bet jei kokiam kieme pasisukiot ar sodely, tai kabina klius visur. O su japonais nedraugaves bet manau jie kompaktiskesni jei naudojami sodo darbams daugiau, su daliu kainom savaime suprantama kad bus brangesnes bet manau ilgiau laikys, o bent jau su t40 susidure esam kad normaliu daliu gaut sunku, o sudo visur pilna... jei elementariai sankabos diskas neatlaiko poros metu tai nzn, o dirbdavo tik apie 40ha pjaudavo zole ir grebdavo siena, tai tikrai jau nebetaip patikimos dalys. As buciau uz japona. Nes tiek t25 tiek japonas miske nebus didelis stebuklas...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

nu su dvieju tiltu kubota 2000 pazystamas 8ha misko plynai iskirsto isvilko, ir ne lyguma ten buvo. o kai nusipirkus subiro vairo kolonele, teko ford tranzit senos laidos pritaikyt nes daliu be sansu pries gal 8 metus buvo. siaip kaip turintis t25 ir dirbes su vieno ir dvieju tiltu japonu rinkciausi jei tik sode ir darze prie namu truputi- japona ,jei daugiau sienaut grebt art kultivuot, tiktai t25. o komforta galima pasigerint: pirmas reikia pupsui vairo hidraulinio, antra sedyne minkstesne.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš rinkausi japona ir bent kol kas, be galo patenkintas......dirbes esu su t25 ne viena diena, bet su šitu japoniuku nepalyginamai patogiau.......man pasisekė už 3000 euru sunus nupirko 22 arklio jiegų iseki tm 223 su vejos ratais .......sienauju veja ir darau visus gerbuvio darbus apie namus, pas uošvius nusivežu, nes pasisekė ir tai kad į turėtą priekabėlę kaip kartas lenda.....su t25 palyginti tikrai negalima......o dėl detalių per daug nesijaudinu.....2004 metu laidos traktoriukas detaliu, domejausi, tikrai yra gal kainos ir nemažos bet yra, dar suzinojau kad iki 2010 gamino tokius pačius tik pavadinimu Massei Fergiuson.... ati nera ko jaudintis per daug......aišku jai bandysi ukininkauti kokiuose 5-10 ha. tai bus himarojus visiškas bet del mano darbu tai kitokio traktoriaus ir nenoriu....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

T25 miške atsirėmes į kokį kelmuką prabuksuoja ir viskas, jau esu matęs pats :) Miškui traukt atskirai dauguma perka T40. Pats neseniai tempiau priekabą medienos dvigubai sunkesnę už traktoriaus svorį tai su 2 tiltais nebuvo taip, kad užklimpčiau kur, traktorius 22 ag 900 kg. Sode pjaunu veją, ne sportinę aišku, bet jos neišvažinėja. Su mažyliu padarai smulkesnius darbus kurių nepadarys T25 su savo svoriu ir gabaritais, stambesnius ir didesnėse erdvėse geriau aišku pupsikas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...