Jump to content

Baronas


mantas345

Recommended Posts

Avys su avytėm. Avinai su avinais. 90cm aukščio elektriniu tinklu avims aptverti gretimi aptvarai. Niekas nelenda, ramiai gyvena.  14 tinklu su 5j pajungti.
 

BET. Kiekvieną  pavasarį avinukus perkėlus iš mamų aptvaro į tėčių aptvarą, reikia stebėti atidžiai avinukus pirmas pora valandų, kad išmėgintų elektros skonį, nes nežiūri dėl streso bėgt bando kiaurai tinklus, suspainioja ir gali blogai baigtis, todėl pirmas pora h geriau stebėt elgseną. Padeda išvegt kvailo juonuolių elgesio kuo dažnesnis elektros mušimas per tinklą. Mes dedam pirmą savaitę 1kart krėtimas per sekundę(jei imanoma dažniau, manau nepakeks irgi). Kai visi jau būna išmėginę elektros skonį ir gavę per snapą, kad slankioja apie tinklą pusmetrio atstumu, dedam 5s elektros impulso intervalą ir su mašininiu akumu 5j generatorius laiko 1savaitę, bet kraunant vis dar nebūna iki galo išsikrovęs :). Toks variantas jei turi tik 1 generatorių.

Optimaliausias su 2 generatoriais, avis nuo avinų aptveri taip kad net nematytų vieni kitų, ir tada jau jokių bėdų tikrai nebebus(apie tinklus kalbant).

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

priklausomai kada norit sulaukt eriukų, 5 menesius pries, laukiamu eriuku data. mes eriukus vedam sausio-vasario menesi, nes iki rudens uzauga dideli, ir kol mazi tvarte nedaug sieno eda bei galima ir grudais papenet kol mazi, o taipogi mazi nedaug sueda... tokiu būdu turim laisva vasara.
kiti veda eriukus ant vasaros ir sako kad turi laisva ziema, tik nesuprantu kaip pasiekia pardavimo svorius gerus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai gal augina du sezonus, atsibodo avina atskirai laikyt, bet jei avys nerujoja tai nieko nebus be rugpjucio kad bus avinas kartu

Gerai jei avys nerujoja kiekviena menesi o tik rudeni ... Pas mane jis darbuojas taip -sutvarko- kazkaip viena grupe, eriuojas padeniui- po to kitos pradeda po savaites :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

va va labia gerai jai tik rudenį avys rujoja, įdomu LJ avys rujoja tik rudenį? , ar čia priklauso nuo pačios avies?. :icon-rolleyes:

turetu labai priklausyt nuo veisles avies buvusio eriavimosi laiko, avies svorio. mes VJ anais metais avina pastoviai laikem kartu, visos eriavedes eriukus atsivede sausio -vasario menesi. vadinasi rurojo rudeni ( rugpjucio-rugsejo menesiais)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...