Jump to content

Kubota + mulčeris - kaip pakabinti padargą ?


arturasb

Recommended Posts

Labas vakaras.

 

Ieškau skubios pagalbos - kaip ant Kubotos traktoriuko (ASTE A14, pirktas kaip įprasta, su "standartine" freza) pakabinti trijų taškų sistemos mulčerį ? Kai pirkau traktoriuką ir mulčerį, pardavėjas neišaiškino, kad reikės papildumų detalių :(

Taigi, "šlaunis" jau turiu, tik nerandu ant traktoriaus nė vienos vietos, kur jas primontuoti. Gal kas turit kokią instrukciją, ar galėtų nufotografuoti realią situaciją ? Gal reikia dar kokį įrenginį pirkti, kad dabar jau "šlaunis" primontuoti ?

 

Jaučiuosi pardavėjo "išdurtas" "arbatinukas" :(, o šienaut oi kaip reikia.

 

Padėkit, žmonės gerieji.

 

Pagarbiai

ArtūrasB.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

siaip buna komplektai kainos ju iki 100euru. Bet ar viskas ten ieina nezinau. O siaip tai jei ale viska turi ir niekas netinka tai reikia konstruoti, vistiek kazkur koksai varstas sukasi i tilta, galima sukonstruoti juk, imi metalo skyles duri, prie galo istekini stanga kur statysis slaunis ar dar kazka burti, nlb zinau kaip stovi, bet sugalvoti tikrai nesunku.

 

Nzn jei kazkas panasaus pas tave tai video yra amerikonu net

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei ne paslaptis kas gi cia jus taip nuskriaude?

Padaryti greitai nieko nepadarysit, komplekte yra ilgas strypas, ant jo maunasi tos juodos traukes, kad ta strypa istatyt turi buti ant greiciu dezes apacios dvi ausys, jei ju nera tada reikia jas gaminti ir pritvirtinti prie bloko. Tada pagal konstrukcija ziuri kur deti atatampas traukiu ar is isores ar is vidaus. Trecias dalykas reikia padaryti centrines traukes ausi virsuje. Jei patys nesusiduret, o panasu kad taip ir yra, tada patarciau kreiptis i normalu pardaveja kuris padaris, arba saltkalvi kuris supranta kokiame aukstyje kaip kas turi buti pritvirtinta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip, labai panašus, tik be farkopo detalės.

 

Kad kažką meistraut reikės, tai aišku, tik neturiu nei svarkės anei dirbtuvių. Dėl to ir ieškau gatavo trūkstamo gaminio "tarp" traktoriaus ir "šlaunų".

Dar pora klausimų:

1. Nuėmus frezą neaišku, ką daryti su hidrauliniu cilindru, kuris frezos pokrypį reguliuoja - numontuoti?

2. Dar viena detalė, kuri atrodo "nereikalinga" tritaškei sistemai - "žiedinis" kronšteinas aplink kardano veleną. Prie to kronšteino frezos apatiniai tvirtinimo taškai buvo prijungti, o ant jo viršaus yra pokrypio jutiklis. Ar šitą detalę - "žiedinį" kronšteiną - irgi reik numontuoti ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

500 lt visas komplektas su sumontavimu ant betkokio japono kretingoje, praejusia savaite kai vaziavom i kretagro sake kad uz tokia suma jei nera sudes viska ir ramu

 

Jei man pardavėjas tik būtų pasakęs, kad neuždėsiu mulčerio be to ir ano, aš su džiaugsmu būčiau susirinkęs viską pas jį iškart - man gi reikia veikiančio, dirbančio traktoriaus ir padargo, o ne "pasidaryk pats" galvosūkio. Kad nors dirbtuves, įrankius ir laiko turėčiau....

Pardavėjui - tik parduot ir atvežt. Ir viso gero.....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei ne paslaptis kas gi cia jus taip nuskriaude?

 

Pardavėjas kol kas kažkaip "bando" bendrauti, tik labai sunkiai. Pabandysiu dar su juo pasikalbėti, jei nieko nepavyks - parašysiu, kas jis.

Aš suprantu, kad "pats durnas", bet negalima taip akivaizdžiai nepatyrusio pirkėjo maustyt - paimk eurą ilgesnį už durnus klausimus, bet padaryk taip, kad klientas galėtų naudotis pirkiniu. Arba bent aiškiai ir iki galo suvoktų ko trūksta iki naudojimo.

Visi žino dabar savo teises, tik pareigų neprisimena.Atvažiuos jis pas mane dantų taisytis, reikės "pamiršti" danties kanalą užplombuoti ir po to sakyti, kad "reikėjo atskirai paprašyti" arba "reikia pačiam iš anksto pasidomėti apie paslaugą/prekę" :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taigi, tęsiu temą :)

Vakar atidžiau apžiūrėjau savo traktorių, dar internete paieškojau vaizdų. Panašu, kad raudonai ir žaliai pažymėti taškai naudojami pritvirtinti detales, prie kurių jau tvirtinama tritaškė sistema:

 

Web IMG 20150525 202252

Web IMG 20150525 202403

Web IMG 20150525 202341

 
Taip pat turbūt reikės numontuoti kardano šarnyrą su frezos tvirtinimo flanšu (tuo, kur sukasi aplink išilginę traktoriaus ašį) - pažymėti geltonai:
 

Web IMG 20150525 202310

 
Na ir finalinis klausimas - ką daryti su papildomu hidrauliniu cilindru (pažymėtas geltonai) ? Ar jį nuimti ? Jei taip - kaip tai teisingai padaryti ? Kaip "užkišti" žarnas ir patį cilindrą, kad neišbėgtų hidraulinis tepalas ?
 

Web IMG 20150525 202321

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pirmoje nuot jei po zagluskem yra kiauryme su sriegiu-valio,ten lengvai pritvirtinsi kronsteina centrinei

 

Taip ir yra - kiaurymės su sriegiu.

 

hidrocilindra palik butinai,patogus kampo reguliavimas ant jo kabinsi slauni

 

O kaip jis veiks ? Jei nuimsiu frezos tvirtinimo visą kronšteiną (pažymėtas geltona rodykle), tai neliks automatinio posvyrio reguliavimo - tada tik rankiniu būdu. Palikti kronšteiną neapsimoka, nes "šlaunys" prie jo niekaip nesitvirtins......

 

Kardanu yra dalyse kokiu nori sis tiks su perdirbimu

 

Aš turiu naują kardaną su visu kuo. Tai išeitų, kad šitą juodą šarnyrą reik lupt lauk ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Del centrines traukes ten viskas ir jum patiem manau aisku.

Didziausias noras butu padaryti taip kad dedant slaunis nereiktu nuimineti to flanso, nes tai baisiai nepatogu ir uzknisa kiekviena kart.

Visa beda ne padaryti ausis ant flanso strypui, o kur deti atatampas.

Dazniausiai atatampos stovi is isores, matosi ir skyles yra ju tvirtinimui, tik ploksteles padaryt reik. Bet reikia ziureti ar jos nebus per arti centro, kadangi slaunis dedant ant flanso jos gaunasi issinese i prieki ir ganetinai atitole nuo centro todel atatampos gali neiverzti slaunu, bei kilojant kliuti.

Jei matai kad taip negerai gaunasi, tada vienintele iseitis kaskart mesti flansa lauk ir padaryti tokia pacia prisukama plokste su ivorem slaunu strypui, o atatampas statyti i slaunu vidine puse. Hidraulino cilindro valdymas jau ir taip turi buti ant traktoriaus, jei jis neveikia, tai dar karta dekokit savo pardavejui uz zmoniska aptarnavima. Cilindra palikit, pasidarysit stora pirsta pagal obuoli ir skyle slaunyje padidinsit toje vietoje kur noresit kad ji fiksuotusi.

Tai va tiek, vienu zodziu nematant gyvai is foto tiksliai nenusakysi, ir dar kart rekomenduoju tai patiketi meistrams kurie ne viena ir ne du kart si dalyka yra dare, sutaupysit savo brangu laika.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...