Jump to content

Ar išleidžiate vištas į lauką Gegužės mėn, kai Karkvabaliai skraido?


MindaugasB

Recommended Posts

Sveiki,

 

nuo pat ankstyvo pavasario leidžiam vištas į lauką, paskutiniu metu pradėjo dėti minkštus kiaušinius,

atsimenu bobutė neleisdavo į lauką, kai klevai pradėdavo sprogti ir atsirasdavo karkvabalių.

Gal kokie spec kirminėliai atsiranda, kurių prilesa, gal kas žino?

 

Mindaugas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vištas į lauką tikrai galima leisti ištisus metus (per šalčius jos pačios neina, o ir vištidės nereik atšaldyt). Esu linkus sutikti su Augunstu, kad vištoms tiesiog trūksta kalcio, nes kai mes susidūrėm su tokia bėda, tai pirkom tas traiškytas kriaukeles, tai tikrai padeda, bet lygiai taip pat galima ir tuos pačius kiaušinių lukštus sugrūsti ir duoti. Vyras tvirtina, kad vištos lesa  karkvabalius, bet pati nemačiau, negaliu patvirtint:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 3 mėnesių...

Sveiki,augyntojei paukšciu pradeda ieškoti pagalbos tiktai tada kai vištos pradeda dėti minkštus kiausinius,bet noriu pasakyti kad vištoms reikia duoti kalcio pastovei,nežiurint I metu laiką,beto klaidingas požiuris tada kai vištos vaikšto lauke ir lesa žvyra augintojei galvoja kad vištoms užtenka žvyro,bet žvyras nesuteikia kalcio,žvyras padeda tiktai gromuliui o kalcio neduoda,tai noriu pasiuliti paukšciams duoti pastovei kalcio ir neturėsit problemu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mode, su kriauklelėmis pas jus gaunasi kaip tame anekdote:- "Aš vandens visą gyvenimą negeriu........  vien tik arbatą.. " Nes kriauklelėse apie 40 procentų kalcio..... organinio, palyginti gerai įsisavinamo...

Žinoma, kalcis ne viskas.... Kartais gali būti atvejų, kada to kalcio per akis, o kiaušiniai vistiek be lukšto.... Čia tvartiniu lakotarpiu, kai trūksta vitamino D..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žvyrą (akmenėlius) paukščiai, ypač dėsliųjų veislių, naudoja skrandyje maisto sutrynimui... Jie gi dantų neturi.. o grūdai, ar augalų sėklos, kartais labai kieti būna.. Todėl paukščio raumeninis skrandis (ventriculus) ir naudoja žvyrą jų trynimui..  Kalcio (jei jo tame žvyre yra) įsisavinama labai mažai.. Geriau duoti ar kalkakmenio ar kreidos, ar kriauklelių, ar kiaušinių lukštų ar kaulų kokių nuvirtų...  Jei vištos deda daug, tuomet ir fosforo neužmiršti reikėtų... pvz, žuvies pavidalu... Tik ne sūdytos, vištos druską labai sunkiai perneša..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki diskutuojate I tema teisingai kalbate,bet noriu pataisyti kriauklėse kalcio yra 95% o kitkas yra pelenai,grieštai tai teigiu nes aš užsiemu lietuvišku kriaukliu prekyba,ir esu atlikusi tyrimus veterinarijos ir maisto labaratorijoje Klaipėdoje.Musu kriauklės atitinka europos standartus,negaliu nieko sakyti apie austriu kriaukles nes jos uzaugyntos nelaisveje ir tikriause su priedais,tai kas duoda vištoms lietuvišku kriaukliu neturetu skustis minkštais kiaušineis

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki diskutuojate I tema teisingai kalbate,bet noriu pataisyti kriauklėse kalcio yra 95% o kitkas yra pelenai,grieštai tai teigiu nes aš užsiemu lietuvišku kriaukliu prekyba,ir esu atlikusi atyrimus veterinarijos ir maisto labaratorijoje Klaipėdoje.Musu kriauklės atitinka europos standartus,negaliu nieko sakyti apie austriu kriaukles nes jos uzaugyntos nelaisveje ir tikriause su priedais,tai kas duoda vištoms lietuvišku kriaukliu neturetu skustis minkštais kiaušineis

Klaidinate. Tikrai klaidinate. Kriauklelėse gali būti 95 proc Kalcio karbonato, o ne kalcio.. O kiek yra kalcio karbonate kalcio ar mokėsite pasiskaičiuoti??

Jei būtų kriauklėse 95 proc gryno kalcio (šarminis, labai aktyvus metalas, grynas ore nelaikomas) jos būtų nepalyginamai brangesnės.. Šaltiniai sako, kad kalcio kriauklelėse yra apie 91 miligramas 100 gramų.   Gal dimensijas sumaišėt, iš didelio noro parduoti???

O šiaip jau visame pasaulyje (ir LR irgi) darant tyrimus visi neorganiniai likučiai iškaitinus mėginį vadinami pelenais... Ir kalcio junginiai irgi įeina į tai..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...