Jump to content

Lauko dusas sode


Navarazz

Recommended Posts

ka ten issivaizduot darai ka turi po ranka ir viskas.

pas mane panaudotas isvis geras varijantas neruzaveikine 600l. rusisko purkstuvo backa. jau koki 15 metu. naudojam dar oda nenusilupo. o pernai atnaujinau sonus. jau netinkama priekabos tenta apjuosiau ratu del privatumo. dar grindis naujas padariau nes senas paleciu padeklas jau atitarnaves buvo. ir viskas. Tiesa remas padarytas ant kurio stovi backa padarytas is vamzuku gal 3cm skersmens.

 

323_vp651554b.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...

Tik dalis klausimo bus apie lauko dušą, bet čia panašiausia tema kokią radau. Galvoju kokio principo „vandentiekį“ pasidaryt su prūdo vandeniu ne maistiniam vartojimui.

Dabar yra:

lauko dušas (200l statinė)

šiltnamis laistomas žarna, kurią reik persitempinėt nuo kito prūdo krašto, kuriame su tuo pačiu siurbliu pildomas purkštuvas, palaisčius augalus dar prileidžiamas šalia šiltnamio stovintis IBC konteineris, kad iš jo būtų galima laistyti ir nereiktų taip dažnai šlangos tampyt

Kercherį pasijunginėju nuo nešiojamos bačkos, nusineši kur reikiam, pripili vandens ir plauni

Noriu biškį civilizuočiau pasidaryti ir galvoju kaip viską patogiau, paprasčiau, patikimiau, pigiau išspręsti. Kelti IBC konteinerį? Kaip tada su vandens žaliavimu saulėje (prūde vanduo toli nuo skaidraus)? Būna juodų IBC, tai gal be tiesioginių spindulių būtų viskas gerai? Ir kaip tada ant IBC automatinį siurblio įjungimą/išjungimą padaryt? Nors gal automatika nebūtina, gal ne taip dažnai reiks junginėti. Šiltnamis berods apie 25m2 tai kažin kiek susinaudotų vandens parai jei padaryt kapiliarinį laistymą. O gal geriau hidroforas vietoj IBC? Nereiktų aukštai kelti, pastatymas supaprastėtų.

Kaip patys esat pasidarę, ką patartumėt daryt ar nedaryt?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

papildant kolega. Ta 200l backute ar IBC pagal poreiky, pakelsi truputy kad butu savaiminis tekejimas tam siltnamio laistymui. Idesi plude nuo klozeto bakelio ir visada turesi pilna konteinery, hidroforas dirbs nuo slegio kritimo ir nesuksi galvos. kada papildyti, nezinau kiek itakos turi pazaleves vanduo augalu laistymui bet manau isgyvens.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Aš irgi nemanau, kad pažaliavęs vanduo kenktų augalams, bet kaip sakiau mintis pasidaryt vieną sistemą šiltnamiui-dušui-Karcheriui-dar šiaip vejos palaistymui, tai žaliavimas negerai dėl prausimosi ir galimo plovyklos filtriuko dažno valymo.

 

Šulinuko idėja tai nelabai man patinka. :icon-neutral:

tai sulinukas kaip filtra atstotu -nuo varliu gandru ir zoliu .. zaliuot vistiek pradeda ar tai nuo netinkamu vamzdziu ar saules 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš iš prūdo vandenį kercheriui ir viskam kitam pumpuoju su hidroforu, o prie hidroforo turiu pajungęs du filtrus, vieną grubesnį, plaunamą, ir antrą smulkių šiukšlių, keičiamą, tai tą plaunamą reik gana dažnai praplaut, nes užjuoduoja, nors prūde ant šlangos yra mini filtriukas. Taip pat turiu pasistatęs po slyvom dušą. Rėmą sutvėriau iš keturių kojos storio rastų ir kelių lentų. Tris šonus uždengiau padažytu organinio stiklo banguotais lakštais (likę nuo šiltnamio dengimo), o įėjimui vonios užuolaidą pakabinau. Esu uždėjęs kubinę IBC bačką, bet dabar nuėmiau, nes per didelė, pilnos realiai visai vasarai užtenka, bet nespėja įšilt, o ir dažai ant jos nesilaiko. Reiks vasarai paimt juodą pusės kubo, manau bus kaip tik. Kai būna karštos remonto dienos, tai ten per dieną ir 8 kartus apsilankau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 metų...

Nera ka per daug galvoti. Susirandi 200l backa metaline arba maistines paskirties plasmasine, susirandi tinkama vienta kieme, kad pastoviai butu saules spinduliai ir pritvirtini arba prie metalinio stovo arba prie medzio. Esu prisitvirtines prie medzio. Kadangi daug vandens i backa nepripilu, tai konstrukcija atlaiko. Ryte prisileidi salto vandens, o per diena isyla. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...