Jump to content

Subsidiju uz mesinius ir pienininius bulius pakeitimai


erijus

Recommended Posts

Sveiki, gavau laišką

Sveiki, 
kadangi dar ne visi girdejote, tai informuoju, kad pasikeite tvarka del buliu subsidijavimo. Dabar nebereikia laukti 60 dienu nuo nauju metu pradzios norint gauti ir dalyvauti subsidiju programoje. Uztenka, kad:  “galvijas yra valdoje nepertraukiamai išlaikytas ne mažiau nei 60 kalendorinių dienų savo ir (ar) valdos partnerio (-ių) vardu nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas ir suženklintas ne jaunesnius nei 12 mėn. mėsinius galvijus ir (ar) pieninių veislių bulius“.
Prasau informuoti ūkininkus, kiek galima plačiau, kad nera prasmes laukti kovo pradžios, kad galetu parduoti bulius ir gauti subsidijas. Svarbu, kad bulius yra iregistruotas registre ne maziau nei 60 dienu.
Taip pat prasau nuo siol vadovautis kainininku perkant bulius ir neuzdeti jokiu papildomu centu. Taip pat kainos gali mazeti, jei matysime, kad buliu pardavimai prades didėti.

Pridedu nuoroda i Zemes ukio ministerijos puslapi del subsidijavimo taisyklių pataisymo:
Dokumentas: http://www.zum.lt/action.php?ru=LvkRdGGEOt&downl_doc_id=9840&m_doc_shop_action=downl_sum
Visa info: http://www.zum.lt/index.php?928011001

Kaip dabar suprantu, galiu parduoti mėsinius jaučius nebūtinai po kovo1, ir vistiek 2016 gausiu subsidija už Juos. Gal kas išsamiau žinote, bijau dar parduoti, kad po to pinigai nenuplauktu 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Laišką persiuntė UM vadybinkas.

 

Tai dabar užtenka įžengti į einamuosius metus, su gyvuliu registre, ir jau gausiu išmoka už einamuosius metus ?

Ta prasme kaip ankščiau buvo kovo1 turėjau išlaukti, dabar užtenka sausio1 ir viskas ?

 

2014 gruodžio 29d 6,2 punktas skamba šitaip

6.2. už einamaisiais metais valdoje nepertraukiamai išlaikytas ne mažiau nei 60 kalendorinių dienų savo ir (ar) valdos partnerio (-ių) vardu nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas ir suženklintas mėsines avis, pienines ožkas ir (ar) ne jaunesnius nei 12 mėn. mėsinius galvijus ir (ar) pieninių veislių bulius. Mėsiniai galvijai ir (ar) mėsinės avys, ir (ar) pieninių veislių buliai, ir (ar) pieninės ožkos turi būti Ūkinių gyvūnų registre įregistruoti iki einamųjų metų spalio 31 d. (t. y. duomenys apie mėsinių galvijų / mėsinių avių / pieninių ožkų / pieninių veislių bulių laikymo pradžią į Ūkinių gyvūnų registrą turi būti įvesti iki einamųjų metų spalio 31 d. įskaitytinai); 

2015 sausio 27d taisymas

„6.2. už valdoje nepertraukiamai išlaikytas ne mažiau nei 60 kalendorinių dienų savo ir (ar) valdos partnerio (-ių) vardu nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas ir suženklintas mėsines avis, pienines ožkas ir (ar) ne jaunesnius nei 12 mėn. mėsinius galvijus ir (ar) pieninių veislių bulius.“ 

Kaip ir dingo einamieji metai, tai dabar vadinasi galbūt tikrai norint gauti subsidijas 2016 metų pavasarį mėsinius užtenka išlaikyti iki 2015m sausio 1 dienos ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 3 savaičių...

O sekanciais metais ismoku nebnoresit? Nes reikalavimas islaikyt 60 dienu kaip ir isliko?

Reikia išlaikyti valdoje 60 kalendorinių dienų, vadinasi, jei kažkada išlaikei tiek dienų, išmoka priklausys ir kitais metais. Tik nereikia pamiršti, jei parduosi kitam žmogui, kuris tą gyvulį išlaikys pats 60 k.d. tai išmoka bus mokama jam.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...