Jump to content

Saugumas ūkyje, (darbų sauga)


MBLORINSER

Recommended Posts

Ar yra Lietuvoje ystatymais apibrėžta darbų saugos reikalavimai ūkiuose?

Taip ūkis yra privatus sektorius. Bet kaip PVZ bendrovės ar kooperatyvai ar ūkiai turintys samdomus darbininkus. Manau privalo laikytis tam tikrų saugumo reikalavimų.

Kaip specialus batai, su metalo apsaugom.

Poilsio intervalai.

Galinės eigos signalai.

Kameros ant didziagabariciu mašinų galo.

Vaikai ūkyje ir traktoriuose

Rankų, akių, kvėpavimo takų apsauga.

Ir.....

Viso to Lietuvoje pasigendu.

Kaip patys saugojates? Ir kiek rimtai y tai ziurit.

Kiek tenka pastebėt daugiau nei kokie 95% dirbančiųjų to nesilaiko.

Prie trąšų dirba be pirštinių pjausto maišus, krapšto uzsikisuses barstykles.

Purskia be respiratorių.

Nedevi avalynės ( šiemet kiek pastebejau vezdamas grūdus į supirktuves tik aš vienas toks asilas buvau kuris prakaitavo apsauginiuose batuose. Visi kiti madingi su sliurem ar kroksais)

Gal kas ras nuoroda kas yra privaloma Lietuvoje.

Ir ar būna kokie patikrinimai.

Gal statiska atlikta apie nelaimingus atsitikimus ūkiuose kada buvo sužaloti žmonės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiais reikalavimais  kontroliuoja darbo inspekcija. Sąvininkams nedarbingumo lapeliai neišduodami, todėl jo paties sauga nerūpi.  Priimti darbuotojus gali ūkininkas tik išklausęs specialius kursus ir privalo vykdyti visus darbo saugos reikalavimus. Ūkiniko prievolė - parengti saugumo instrukcijas, apmokyti darbuotojus, pildyti žurnalus,turėti parašus, aprūpinti saugumo priemonėmis. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kad ir kaip gaila, situacija kol kas dar bloga, bet geresnė nei buvo kuris laikas atgal. Esminis momentas ūkininkų ūkiose (kaip ir įmonėse) siekiant nustatyti kenksmingus ar pavojingus sveikatai veiksnius yra dokumentuojamas profesinės rizikos vertinimo kortelėje, kuriose kiekvienai pareigybei surašomi tą darbuotoją veikiantys veiksniai, pvz. triukšmas, vibracija, dulkės, pavojai dėl neapsaugotų besisukančių dalių, cheminiai pavojai ir pan. Jeigu šio vertinimo metu nustatoma, jog darbuotojo sveikatai dėl tam tikro veiksnio kyla pavojus susižaloti, tapti nedarbingu, patirti kitų pasekmių, numatomos prevencinės priemonės (techninės, organizacinės ar asmeninės apsaugos).

Dėl rekomendacijų žemės ūkiui, tai jų galima rasti www.vdi.lt arba analogiškuose kitų šalių portaluose, pavyzdžiui, http://www.hse.gov.uk/agriculture/index.htm.

Informacija apie NA, profesines ligas teikiama kasmetinėse vdi ataskaitose (http://www.vdi.lt/Tekstai/Tekstai1.aspx?Tekstai_ID=114) . Ten galima matyti, kad žemės ūkis kartu su miškininkyste yra tikrai ne tarp saugiausių. Čia taip pat yra naudingos informacijos: http://www.vdi.lt/Tekstai/Tekstai1.aspx?Tekstai_ID=127.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ka jus i tai kad PVZ Anglijoje traktoriuje apskritai bet kokioje zemes ukio masinoje jaunesni nei 13 metu asmenys negali buti. Sia savaite Airijoje ysigaliojo ystatymas jaunesni nei 7 metu negali buti kabinoje o jei jos nera negali sedeti ant sparno :icon-wink: ziuriu ir mano ukis apie tai jau raso.

 

https://www.youtube.com/user/farmaccidents/videos

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žinau atveju ir aš kai sunu įsuko į kardana tai buvo 20 ar daugiau metų atgal tas vaikis buvo mano amžiaus. Kitas prieš kelis metus kai senelis ne nenutuoke kad.anūkas sėdi ant priekabos at ant dyselio nepamenu. Vaikas buvo suvazinetas. Šiemet tėvas stumdomas priekaba pervažiavo penkemety sunu.

vaikus veju kuo toliau nuo technikos, bet pavezinu truputy. Dar per kvaili ilgiau užsibūti.

Nors pats užaugau kabinoje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...