Jump to content

pieno perdirbimas


mantukass19

Recommended Posts

sveiki,neradau panasios temos apie pieno perdirbima namuose,kalbu apie nedidelio pieno perdirbima i varske,grietine ir tt,tai noriu paklausti gal kas siuo dalyku uzsiimate ir parduodate tiesiogiai vartotojams,man idomu ar sunku gauti leidima perdirbti piena?labai lauksiu patarimu ar pamokymu :)
Dauguma perdirba tyliai nesigirdami apie versla :icon-wink: sakyciau perspektyvi nisa apie reikalavimus tai v.e.terinarinej t.arnyboje viska suzinosit ... svara svara ir neatsiginsit miestieciu :icon-wink:
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes su žmona perdirbam pieną (na daugiau čia žmonos sritis). Leidimą gauti iš veterinarijos nėra sudėtinga. Pagrinde reikia, kad pieno perdirbimo patalpos atitiktų keliamus reikalavimus ( vandentiekis, karštas vanduo kanalizacija, trapas, lengvai valomi paviršiai, šaldytuvas ir kt.) ir banda turi turėti sveikos bandos statusą. O tada jau pirmyn gaminti produkcijos ir ieškoti pirkėjų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tik palei mane tas leidimas leidzia ne po kiemus isveziot o i turgus ir turgelius
O koks skirtumas kieme ar turguje turgelyje ????? pvz rukyti mesos gaminiai -turi savo auto -parduotuve ir ji vaziuoja kur nori ten sustoja -bet ji turi reikalavimus tureti vet .t KEBABAI ir kiekvienam pakampyje .....

maisto gaminimui reikes atskiro inventoriaus ir patalpu :icon-wink:

pagal vet.t net grindims turi buti tos vienos patalpos -skuduras -kibiras-sluota -

kai paskaiciuoji 10ltr pieno jei pieninei gaunas po 0.6cnt = 6lt

jei miestieciui nuvezus 10ltr pieno po 1.8 ar 2lt =18 -20lt

plius is kart grynos pajamos ir vesit maziausia 50ltr dar suri koki va ir gaunas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl puodų ir bliūdų labiau nuo vietinės veterinarijos priklauso kiek reiklūs yra. Pas mus stalai, plautuvės iš nerudijančio maistinio plieno, tiesiog nusprendėme pasidaryti viską normaliai ir, kad pačiam dirbti malonu ir patogu, žinoma dar trūksta šio bei to. Dėl mašinos reikalavimo kaip ir nėra, nes ne joje prekiaujame. Leidimas išduodamas prekiauti turgavietėse ir tam skirtose vietose.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl puodų ir bliūdų labiau nuo vietinės veterinarijos priklauso kiek reiklūs yra. Pas mus stalai, plautuvės iš nerudijančio maistinio plieno, tiesiog nusprendėme pasidaryti viską normaliai ir, kad pačiam dirbti malonu ir patogu, žinoma dar trūksta šio bei to. Dėl mašinos reikalavimo kaip ir nėra, nes ne joje prekiaujame. Leidimas išduodamas prekiauti turgavietėse ir tam skirtose vietose.
Teisingai padaret kad viska apsirupinot -tai lengviau dirbti po to -- dar i es istojant daug smulkiu kepykliukiu uzsidare nes nenorejo keisti stalu isirengti ventiliaciju sienu grindu ir t.t o kas susitvarke ir dirba ...

su maistu bet kokiu viskas gerai tol kol niekas nesuserga o kad nesusirgtu ir yra tie reikalavimai .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...
  • po 7 mėnesių...

O tai ta kur liepos pabaigoje, ar daug pieno sumažinusi?? Kažkaip pirmiausia kyla mintis, kad trūkstančios karvės pienas, jis natūraliai keičia skonį.... Jei ne, tuomet sudėtingiau, šėrime ir pašaruose reikia ieškoti priežasties... Pabandykit, kaip sakot, pirmiausia atskirai separuosti..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Norint turet gera kokybiska,nekartu piena pasarai turi but sausas sienas gali but rulonuos tik be pleveles ar palaidas sukrautas geriausiai kai jis sukrautas viduj,zole ekologisja,netresta mineralinemis trasomis,kaip daugelio ukininku sienas stovi lauke pajuodaves is tokiu pasaru kokybes gero skonio nelauk gali but karves tokia genetika kartus pienas nieko jai nepadarysi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visu didelių ūkių pienas neskanus nes jie šeria silosais premiksais ir dar supuvusiu šienu, nu jau čia tai nusišnekejai… aukčiau pieną iš mūsų imdavo viena moteriškė, tai sakydavo jūsų pienas saldus cukraus dedat sakom nededam netikėjo tai atėjo pati per melžima, kad pripiltu, tai tik tada patikejo. O karvės gauna visko ką išvardinau, tik aišku ne šieną supuvusi:-)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As ne pienininkas,bet yra dar ligos kaip ,,mastitas,, ar kazkas panasaus.Siaip pieno kartumas nuo karves daugiau( ne nuo pasaro) ir kokios ligos artinasi ar praejo.Pvz kartais paimu is tevu karviu pieno,2 karves(pieno analizai labai geri) nuciuciuotos,nuglostytos(pensininku karves) jokio sienainio,sausas sienas ir tas pats rusiuojamas, kedenamas ir t,t. o pienas greitai apkarsta vienos karves.Paimi is kaimynu seria pasmirdusiu,supuvusiu sienainiu ir kartais ,tik sienainiu pienas skanus.Kaimynu banda ta pati (telycias prisiaugina is savo bandos).O tevai kartais perka is kitu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 8 mėnesių...

o be reikalo...nebus problemu, nereikes nuo nieko sleptis, gales visur prekiauti, o gaminti vis tiek reikia svarioj aplinkoj, kad viskas butu sutvarkyta ir paciam lengviau dirbt...o kaina juk ta pati bus produkto ar legaliai ar nelegaliai darysi...o PVM rodysi ten ar ne rodysi, tai kiekvieno reikalas...

Vienaip ar kitaip patalpu isirengimas tik i nauda ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kas siuo metu uzsiimat pieno perdirbimu?kalbu ne apie didelius perdirbejus,o smulkiuosius.patys ukininkai perdirba piena i varske grietine surius.noriu suzinot kas per reikalavimai ir pan.galima ir pm rasyti privaciai.is anksto dekoju :)

Geriau paciam nueiti ir issiklausineti,nei is gandu susizinoti.Krizes akivaizdoje visi kontrolieriai yra svelnesni,kai kurie isaiskina beveik su apejimais,o paskui gali spresti ka daryti,ko ne.Buvo straipsniukas,kad facebooke parase graudinanti straipsniuka,kad pardavineja gera piena ir prasidejo skambuciai.Reklama uz dyka!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...