Jump to content

Buliukų kastravimas ir nuraginimas


JCB

Recommended Posts

Mano ūkis yra pieninės krypties, kadangi parduodam daug prieauglio, sugalvojau, kad karves sėklinam limuzinų sėkla. Ir jau pradėjo "ristis" limuzinukai. Kilo klausimas, ką daryti su buliukais, kad galėčiau juos vasarą kartu su telyčiomis ganyti vienam aptvare? Kastruoti? kokio amžiaus kastruojasi? elementariu būdu- šniūriukas ant kiaušinių? Susidarius didesnei bandai, atskirčiau nuo pieninių telyčių.

Per metus galėsiu pririnkti apie 20 limuzinukų, nes kitos karvės sėklinamos bulium, taip pat neatmetu galimybės pasilikti ir pieninius buliukus mėsai.

Nuraginti taip pat galvoju, kad reikia. Ūkyje naudojam "pieštuką".

ačiū už nuomones. :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pats nenaudoju nei nuraginimo,nei kastravimo.Jei karvės melžiamos,o ne žindomos-tai gal ir gerai šarminis pieštukas nuraginimui,o va kastravimui,tai yra specialios replės.

1 mėnesio buliukui užspaudžia sausgysles ir viskas,jokių pjūvių ar gumyčių,manau pakankamai humaniškas kastravimo būdas.Štai tos replės užspaudimui:

http://www.ukal-elevage.com/en/product/pince-castrer

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus tik gimę veršiukai yra atskiriami, todėl "pieštukas" yra geriausias būdas nuraginimui.

o pas patį nekastruoti buliai, nepabėga iš laukų? nes mes vieną bulių kaip įleidžiam pas telyčias į elektrinį aptvarą, tai jis ramus, tik vaikšto paskui uodegas :) bet įsivaizduoju kas būtų jei kokius 10 bulių nekastruotų ir neragintų, suleidus į vieną aptvarą...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...