Jump to content

Dirvožemio frezavimas


Recommended Posts

Susidūriau su savotiška problema. Bet gal ji tik man problema. Gal kiti nieko panašaus nepatiriate. Sakau, vistiek paklausiu, nes esu tikras, Japoniukų savininkai frezuoja daugiausiai, todėl ir patirties, manau, turi daugiausiai.

Frezuoju kasmet 3 savo daržus. Visų jų dirvožemiai skirtingi: vienas - purus juodžemis, kitas - priemolis (su šiek tiek smelio ir žvyro), trečias - raudonas molis. Visi jie daugsyk maišyti su mulču ir mėšlu, sakyčiau jau neblogai įsisavinti.

O vat su trečiuoju vistik problema.

Pastebėjau, kad frezuojant jį sausą, susipurena gerai. Bet jeigu jis drėgnas arba netgi dar su įšalu anksti pavasarį, tai tose vietose, kur praeina traktoriaus ratai, net ir po frezos pasilieka grumstai. Tipo ratų suspausta žemė iki reikiamo purumo nesusmulkėjusi. Pakaitinus saulei, tie grumstai išdžiūsta ir sukietėja, kol daug kartų jų rankiniu būdu (ravint kapone ar grėbliu) nesutrupini arba kol lietus neišminko jų iki pat vasaros vidurio. Pasėjus daržoves tokiuose grumstuose, patys suprantat, augimas prastas. Beje, net ir bulvės juose prasčiau auga. Pernai tuo įsitikinau galutinai.

Jei kas galit patarti, ką darau blogai, būčiau dėkingas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jūs viską teisingai pats pastebėjote. Kitų struktūrų dirvožemiai dirbant nėra tokie jautrūs drėgmės pertekliui. Molis yra derlingas bet jis turi savų įpatybių ir į jas reikia kruopščiai atsižvelgti. Jegu nori tinkamai sufrezuoti turi jį frezuoti kuomet drėgmė yra tinkama šiam darbui..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Išeina, kad pavasarį nereikia skubėti, o palaukti, kol molingas dirvožemis pakankamai išdžius, ne tik paviršiuj, bet ir giliau. Iki šiol, pasirodo, paskubėdavau, nors pavasariai tuomet atrodė šilti. Galvojau, kuo anksčiau sėsi/sodinsi, tuo greičiau užaugs. O tarp kitko, kaimynas visada vėliau sodina, bet jam užauga tuo pačiu metu, kaip ir man. Jooo, gamtos dėsnių nepakeisi, nepaskubinsi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as visada pavasari lengvai prafrezuoju pavirsiu kad geriau dziutu, po to atariu ir tada normaliai isfrezuoju, zeme molinga tampa kaip smeliukas :D

Susipurendavo ir man neblogai, kai sausa. Bet patiko mintis pašiaušti molingą žemę anksti pavasarį. Ir klausimas: ką duoda arimas tarp abiejų frezavimų?

post-6021-141521832098_thumb.jpg

post-6021-141521832108_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
Sveiki.norejau paklaust turiu hinomoto 20ag.dirbant freza nesireguliuoja frezos aukstis freza lenda gilyn i zeme kad net traktorius nepatraukia.prie frezos visokios elektronikos pilna. kas galetu buti?freza 1.40

Pas mane slidės vietoj ratuku , ir ijungus ta padėti , pamiršau kaip vadinas tik , laisva ar plaukiojanti ten , žodžiu kur buldozeriui reikia , viskas gerai būna.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki.slides padejo freza nebelenda gylyn.bet pravaziavau 3kartus pakeliau freza ir ji nebenusileidzia zemyn.gal kam buvo nutike kazkas panasaus?

Mano traktoriukas dar be elektronikos viskas paprasta, tai is savo patirties nieko nepasakysiu, bet kituose forumuose paskaicius tai dazna priezastis buna elektro jungciu oksidavimas ir gero kontakto nebuvimas. Jeigu viskas veikia jokiu 'slidziu' nereikia, gylis palaikomas automatiskai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...