Jump to content

Supelyje ruliai.


max112

Recommended Posts

Sveiki, turiu Krone Kombi pack 1250 MC, jau su juo dirbau trecius metus, pagaminimo metai 2001, ir siemet, yra visi rulei ipelėje gana stipriai, po puse rulio tenka ismesti ir nebesuprantu kur galetu butu problema, kad visi supeleje yra, gal kas esate susiduria su sia problema? P.S pernai buvo irgi to pelesio, bet ne kiekvienam rulyje ir nedaug, o siemet tai jau tragedija.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Plėšimas - perplėšta plėvelė. Šiaip nebūtinai akivaizdžiai praplėšta turi būti. Užtenka kad katės palaipioja ir su nagais subado, o matosi tik labai gerai įsižiūrėjus. Arba paukščiai sukapoja, ypač jei iš pievų ilgai nesurinkti rulonai būna.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

yra ir triačias varijantas - per sausa žolė, tada irgi visas pelėja. pats tokių pasiruliuoju ir stengiuosi iki kalėdų sušerti o ilgiau jau sunkiai išsilaiko. Man asmeniškai gavosi taip kad gan sausas pašaras šiemet gavosi, lėtai sugriebdavau ir suruliuodavau tai išdžiudavo gan stipriai...na bet nėra tiek išdžiuves kad pelėtu, pelėja tik kur varnos ir gandrai sukapojo. Ruliuoju su tokiu pačiu ruliu kaip tamsta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 savaičių...

pas mus tai ta pacia diena reikia vesti rulonus jei ne varnos is rulonu padaro kiaurasamti, ir tada pasaro nebėra gero. Yra teke net per naujo vynioti rulonus, ryte suvyniojom o vakare kai reikia vesti ziurime kad su lipnia juosta nebera kaip uzklijuoti tai vakare per naujo apvyniojom plevele ir uzkart vezem. Mano galva svarbiausia geras suspaudimas rulonu turi buti, jei ir sausas sienas nesupelys jis jei gerai suspausta, ir kad niekas nepazeistu pleveles. Tfu tfu dar nera teke susidurt, kad vien del blogos pleveles rulonai pelytu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Del sausos zoles surulevimo tie rulonai taip pelyja ;)Pas mus ir sausoka zole susukta buvo, tai kur iplysus plevele rulone ten puse rulio turi ismesti, nes buna supelijas. Nors tokie ruliai sausi didelis pliusas per tokius salcius :D

Tarkim aš avims pakankamai sausą žolę į plėvelę vynioju. Ir šiais metais (nei kuriais kitais) supelyjusių rulių nėra. Nebent koks praplėštas. O žolė tikrai gerai padžiovinta. Ryte nušienauju. Popiet išvartau, o kitos dienos ryte grėbiu, popiet presuoja. Matyt tiem, kam sausa žolė pelyja - prastus presus naudojat. Nesuspaudžia pakankamai. Man presuoja su Krone RoundPack 1250 MC (multicut). o apvynioja su wolagri. Tai kaip ir minėjau. Nėra buvę, kad iš vidaus supelyjęs koks būtų, o vyniojamas praktiškai šienas.

Tad per sausos žolės teorija paneigta. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...
  • po 2 mėnesių...
  • po 2 metų...

Sveiki.

Reikalas nutiko toks. Šiemet nusprendžiau pasidaryti šieno ritinių, nevyniodamas į plėvelę. Šieną smulkinu, šienas labai sausas. Iškarto vežu ir kraunu į angarą. Bet šiandien angare užuodžiau "garų" kvapą. Patikrinus radau ritinių vidurius kaistančius. Ten jau drėgnas šienas ir karštas. Bet tik vidurys karštas. Nevynioju pirmą kartą Gal kažką ne taip darau? Ritiniai suspausti labai stipriai, net skamba.

Tai ir galvoju ar nebus hajuk mano šienui?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sieno daug nedarau, bet visad iskart po stogu susivezu ir jie ten prakaituoja ir isprakaituoja. Aisku durys paliktos kad vejo uzeitu, dirsteliu kad iki gaisro nedaeitu ir tiek, iskrauti dar neteko.

Kitkos ir tos prakaituodavo kartais o cia rulonai. Atsimink kaip anksciau siena darydavo ir paziurek kaip darai ir suprasi ka ne taip darai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kažkiek nuraminai. Niekas technologinės grandinėje nepasikeitė Apart preso. Buvo kitkos, dabar ritiniai. Iki šiol 25 metus maniau, kad šieną mokame išdžiovinti ir paruošti saugojimui. Gal negerai, kad trejais aukštais stačius kraunu?

reiktų krauti gulinčius, nes dabar apatinius uždengei ir jie neišsikvėpuos...  tai tikėtina tikrai bus nekažką jie. per šoną tikrai neišpūs

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...