Jump to content

Eko blakinė kalendra


Skujuotis

Recommended Posts

Tai priklausomai nuo kiekio, jeigu kiekis nemažas, skaičiuojamas fūrom, tai bandyk siūlyt Lietuvos eko produkcijos supirkėjam, kurių paskutiniu metu gana gausiai padaugėjo, o jeigu kiekis mažas pardavinėk kilogramais. Man įdomus kalendros auginimas, koks jos yra vidutinis normalus derlius, kaip su žolėm sukovoja? Čia visada taip vėlai kuliasi? Kokie dar niunansai auginant šią kultūrą?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kuliasi ekologiniam ūkį tai nedaug 270-300kg/ha, bent jau pas mane užderėjo labai mažai šiemet, kai kas kulia 500 kg/ha ir daugiau

aisku auginant chemizuotai manau ir tona prikult lengvai galima, nes mano laukas kur sejau, tai žolėtas labai buvo. Aš tai pasėjau ir viskas, nei akėjau, nei ką kita dariau

Gerai auga lengvose, derlingose silpnai rūgščiose dirvose; blogai auga priemolinguose, glėjiškuose, sunkiuose dirvožemiuose. Prinoksta tai priklausomai pagal vesile, maniske nokt pradėjo rugsėji. Žoles stelbė neblogai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Eko ir ne eko kalendra is esmes beveik tas pats, nes jos ne eko bent lietuvoj nera, o kai cia nera, tai ir rinka nisine, bei maza. O kai maza, tai perka tik is zinomu pardaveju, nes su kalendra didele rizika mikrobiologines tarsos. O zinoma pardaveja is lietuvos i _vakaru_ uzsieni as zinau rimtai tik viena.

Is esmes siemet kalendros kaina tikrai gera, eko kainu neteko matyt, bet paprasta, kai kuriais atvejais galutines 99,99% svarumo be puseliu, be mikrobiologines tarsos ar mechanines tarsos kainos sieke iki 4,5 ltl/kg. Cia rudeni, del pavasario nezinau, bet irariu kad neturetu stpriai pigt. Ar prises rusai, ukrainieciai ir bulgarai - nezinau.

Siaip siemet ir pernai kalendra lietuvoj TIKRAI augo gerai.. ir tikrai ne 200 - 300 kg/ha. cia gal zoletuose ar apartose pievose tiek. Normaliuose laukuose tikrai visai kiti skaiciai.

Siaip nepatarciau niekam, kas sugeba gerus zirnius ar v. kviecius isaugint, siuos augalus augint, taciau jei reikia velai sezono eigoj surinkt tuos 50 ha aromatiniu, kultura nebloga :) tik is mano patirties reikia rusisku veisliu ieskot, o ne is bulgarijos ar ukrainos. tik pagal tai ka matau seklos kaina (nes lietuvoj neimanoma jos isaugint daigios - bandes ne karta) nusimato apie 20 ltl/kg.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 10 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...