Jump to content

Veterinarija -veterinoriai -vaistai avims.


pranas313

Recommended Posts

sveiki, uzvedu tema, apie aktualia visiems , bent man taip atrodo , problema Vaistus , veterinorius ir tt.Prasau daug nesiplesti ir keikti zmoniu , o dalintis info ,kokie geri vaistai, kokie blogi, ka daryt ir t..ir taip pat apie veterinorius.

Dar pridursiu, ieskau Veterinaro Vilniaus rajone, Nemezio plente. aciu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...
  • po 2 savaičių...
vakcinuoti

bet veterinaras sake kad galima ir nevakcinuojant vitaminu suduoti, sake kad nera butinybes vakcinuoti, tai vat del to ir idomu gal kas kazka naudoja be vakcinavimo is vitaminu. Nes esu girdejas kad yra kazkokie dozuojami i burna ipurskiant, jauniems eriukams. O jei vakcinuoti tai kokio amziaus geriausia vakcinuoti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

veterinorius turetu zinoti,kad nuo Clostridium(pilvo putimo) ir Pasteurella(plauciu uzdegimas) vitaminu nera

Aciu uz labai aisku atsakyma, Lambyland:) dar vienas klausimelis:) o kokio amziaus geriausia suvakcinuoti?

Žiūrint kokia vakcina pasirinksi,siaip įprastai vakcinuojamos motinos,o po gimimo revakcinuojami jaunikliai po mėnesio

Bet tai dar nereiskia kad prieauglis išgyvens :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesu aš joks veterinorius, bet patirtis privertė vos atsivestam ėriukui jau penkti metai po pusdienio vitaminas e su selenu po 1 ml po odele, o jei matosi kad ėriukas silpnas tai 1 ml pen-strep du kartus per parą dvi dienas. Praktika pernai iš 26 ėriukų krito vienas iš trynukų, užpernai penki kol klausinėjausi veterinarų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na tas leidimas ir nezinau kaip kokie stabiei ukiai daro bet pvz as nieko eriukam neleidziu avei multivitamina koki karta i metus nebent kuri kokia jau silpnesne ar ka tai tai pakartoju o eriuku kritmas buvo pernai is 25 tai tik 2 vienos avies o uzago ir kur 4 atvesti buvo ir 3 svarbu ne vakcina o pieno turejimas ir netrukumas kad ir koks silpnas bebutu jai jis sotus tai ir nenugaiso as daduodu pieno milteliu jai jau buna 3 eriukai ar daugiau net ir kai 2 ar venas ziurint kaip avis jai kokia prmadele tai buna kad pieno neturi daug...Bet biski damaitini ir ok o jai suleisi ten jiems ir truks to pieno jiems tai ar leidi ar neleidi manau gala gaus... Per avies piena gauna jie pakankamai daug vitaminu o kai dar damaitini milteleis ten ir visokiu vitaminu aisku nereikia perserti ir.Tai mano truma pratika avininkstes bet va siemet jau 23 eriukai ir 3 nugaisimai bet manau ir tie but gyvene jai laiku buciau usiziurejas ir damaitines...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 11 mėnesių...

Ka patarsit, avis 3m,eringa, pakirto kojas,nesikelia,bet eda puikiai.Turi laizala (dubeni multivitaminu),pernai buvo su eriukais ir viskas gerai,o dabar  :auto-ambulance:

Sveikas.Pas mane lyginai tokia pat situacija dabar 5 dienos pastebejau gulincia vis eringa stambi avis suleidau multivitaminus tada dar ten kazkoks kaulam stiprint bet vistiek nueidamas i ukini kelis kart per diena pakeldavau nes nesikelia pati kada pastatai tada pavaiksto truputi ir vel atsigula maniau apsieriuos gal susitvarkys nes eda gulinti geria gulinti na apsierevo aisku sunkokai padet reikejo dideli eriukai bet kol kas va antra diena ir vistiek taip pakelt reikia ja eriukus reikia jau su buteliuku nes kazkaip net ir nelabai ji pritesusi.Rytoj atvaziuos veterinaras sake dr ka nors meginsim ka suleis ir ar bus efektas koks nors parasysiu tik kad kogero tik i vakara atvaziuos.Mano nuomone uzspaude koki gal but nerva tarsi ar kazkokio vitaminu trukumas bet ir laizomos druskos visada su mineralais turi seriu sienainiu ir sienu vandens vel buna vel nutukimas nelabai turetu buti...Perai su riukais buvo taip pat viskas labai gerai uzauginu 2 didelius eriukus didziausius gal but net pas mane.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jei nerva uzspaudzia tada kirdyk is vis nevaiksto -bent zmogui taip.  B-grupes vitaminas raumenim as ta pabandyciau ir + leidziami multi vitamin miner...  su eravedem visko buna as pernai visko daviau pykst ir ispliko visa po kazkoki vitaminai atskirai sudaviau ir susitvarke ...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

idomumo delei nuvesciau istirti i vet.akademija ....   o sumusta avino nebuvo ?  dauguma papjauna arba nustimpa ir nesidomi kas jai buvo ....  girdejau jei sena avis smegenis siuncia nuo kem.p.nliges tirti... bet jei kepenys tamsios tai gal koks liga ar virusas isimete ir kaput.. 

gaila kai toks finalas avies ...  pats ne viena laidojimo procesa apturejes .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

seniau buvau radęs temą apie avių dehelmintizaciją ir apie vitaminus avims, bet dabar kažkaip nerandu.

Gal galit patarti kokiais vaistais dehelmintizuocijat avis profilaktiškai? ir kokius vitaminus leidžiat? Ačiū

biomectin nuo kirminu arba vet vaistinej paprasyk vaisto kurio veiklioji medziaga ivermektinas, o vitaminai nzn ka pries tai davei ar nedavei.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...