Jump to content

Didieji ir gvazdikiniai serenčiai


Joliete

Recommended Posts

Sveiki,

Matau, kad temos apie gėles "miegančios", bet visgi tikiuosi sulaukti patarimų :)

Tai mano pirmieji gėlių daiginimo metai. Šeštadienį pasėjau į daigyklas sėklytes, padariau šiltnamio efektą, o šiandien ryte jau pamačiau rezultatą :o praktiškai visi daigeliai išlindę- maždaug ~1,5 cm dydžio. Vat ir STOP. Kaip teisingai pasielgti.. Kada geriausia atidengti daigelius? Kada pikuoti? Ar yra skirtumas pikavimo vazonėliuose? Ar plastmasė ar kartonas? Ar reikalinga tręšti papildomai ir kada tai reikėtų daryti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...

Šiek tiek keistoka, kad taip greitai sudygo :) paprastai dygsta ilgiau. na bet matyt jau labai gerą šiltnamio efektą padarei :) aš kažkaip nedarau jo.

paprastai pikuojama kai jau turi bent tris normalius lapelius. sunku aprasyti, na paprastai jau ir taip matosi kada pikuoti. ka tik islindusiu ir tik pradejusiu dygti juk nepikuosi, kai jau lapai padengia zemes pavirsiu, yra trys lapeliai gerai issisakoje, tai ir pikuoji. jei pasejai netankiai, kartais ir pikuoti nereikia. priklauso nuo daigyklos

plastmasiniai ar durpiniai jokio skirtumo. bent jau as visada naudoju plastikinius, juos gali naudoti daug metu.... praktiska.

ispikavus iskart tresti nereikia, leisk prigyti ir normaliai isisaknyti. o paskui pirk specialias skystas trasas geliu daigams ir laistyk pagal instrukcija kuri parasyta ant pakuotes. nors jei sau augini, tai tresti nebutina. gerai auga ir taip, svarbu laiku ispikuoti ir paskui laiku persodinti.

i lauka sodinti ne anksciau geguzes 20 d., nes serenciai jautrus salnoms.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...