Jump to content

pomidoru seklos


ramaska

Recommended Posts

Smagus, geras klausimas. Panašus į "ieškau automobilio, geriau benzinas." Auginsi: lauke ar šiltnamyje. Šiltnamis šildomas ar ne. Auginsi chemizuotai pardavimui, išskirtinės kokybės programoje dalyvausi ar sau prie namo. Ieškai transportabilių ar perdirbimui, gražių ar nesvarbu. :) Ir tų klausimų kuo daugiau sau užduosi, prieš čia rašydamas, tuo greičiau ir tikslesnį atsakymą gausi. Greičiausiai pagal tavo užklausą Google išmetė 2 milijonus atsakymų. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Pabandysiu patarti mėgėjui į savo šiltnamį: corazon (aukšti, vaisiai stambūs, mėsingi, vid. ankstyv.), cristal (aukšti, vidutinio dydžio, vid. ankstyv.), taifun (ankstyvi, aukšti, vidutinio dydžio), brooklyn (aukšti, vaisiai stambesni). Bet kiekvienam pagal skonį... Bandykit, kitais metai pasidalinsit savo patirtimi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Laba diena. Penkti metai auginu dalį pastovių ir pasiteisinusių ir dalį naujų, pabandymui. Pastovios: YVET (labai ankstyvi, hibridas, vidutinio aukštumo), SAHEL (slyviniai, transportabilūs, tinkami pardavimui kategorijoje :standartiniai" :), aukštaūgiai, derlingi), RAISSA (vėlgi pardavimui, apvalūs, šiek tiek suploti, hibridas, labai derlingi), IVAN KUPALA (vidutinio aukštumo, labai derlingi, raudoni, gero skonio), MEDOVYJ SPAS (geltoni, stambūs mėsingi/miltingi, labai švelnaus, saldaus skonio, gerai parsiduoda), BLACK CHERRY (nedidukai, labai skanūs, juodi, gausiai dera, tinka viskam, tame tarpe ir papuošimams man kaimo turizmo sodyboje), PRINNCESS (geltoni, slyviniai, mažiukai, vadinami vieno kąsnio, labai skanūs, nerealiai derlingi, iškąsus rudenį ir pakabinus tamsiai ir vėsiai aš išlaikau iki naujųjų metų šventės, girdėjau kiti sugeba iki vasario pabaigos), POLFAST (labai gera, derlinga veislė, auga ir lauke, žemaūgiai, puikus skonis ir ideali prekinė išvaizda). Auginu ir kitokių, bet jie specifiniai, pvz laukiniai smulkučiai. Papuošimui nerealūs, skonis kaip ir laukinių. :) Pasibandžiau anais metais mažųjų oranžinių, labai patiko. Visi kaip vienas dydžio (panašiai kaip MASKOTKA), labai skanūs. Gerai parsidavinėjo, nors nedaug turėjau. Šiaip veislių tai labai daug yra. Tikrai geri yra ir BROOKLYN, TOLSTOJ, ir krūvos kitų. Žiūrint kam tu juos auginsi - sau, pardavimui, ekologiškai, normaliai (čia aš taip vadinu, kai maksimaliai nenaudojama chemija, bet jei jau liga užpuola ar kita nelaimė, tai naudoju. Dabar tas būdas EKOAGROS vadinamas "Išskirtinės kokybės produktai") ar hidroponika. Šildomi šiltnamiai ar ne, ar išvis lauke.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki noreciau suzinoti pomidoru seklu pavadinimu kad nebutu zemaugiai aciu.

Sveiki,pirkite sėklas ar daigus šitokius:Tolstojus ir Taifūnas išauga iki 3 m,jei leisite. Tai vidutinio ankstyvumo,derlingi,skanūs,gali užauginti 2-3 stiebus,visi dera iki lapkričio mėnesio šalnų.Kiek vėlyvesni yra BRUKLINO veislės pomidorai,jų kietesnė odelė,galima transportuoti,netyšta,taip pat skanūs,dera iki vėlyvo rudens,labai derlingi.Šiemet šių trijų veislių pomidorai užaugino virš 100 suaugusių vaisių kiekvienas augalas,pomidorus rišau ant vielos,leidau šakotis iki 3 stiebų,laisčiau su šlangu iš bačkos,žemė apie pomidorus buvo padengta 5-7 cm šiaudų sluoksniu,kuris neleido dygti piktžolėms bei sulaikė drėgmę,pomidorų vaisiai nesproginėjo ir nesirgo nei maru ,nei bakteriniu puviniu.Iš ankstyvųjų gera veislė yra ROTKAFEN,kuri pakankamai derlinga,užauga iki 80 cm,rišti prie kuoliukų,į kv. metrą galima sodinti 4-5 vnt,gražiai šakojasi ,vaisiai mažesni,nei aukštaūgių,skanūs,odelė plonesnė.Sėkmės -Vytautas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...