Jump to content

Skerdimas savo reikmėms


Virbaliunai

Recommended Posts

O tai skerdžiant savo reikmėms skerdyklos turėt nereikia?

Bet jei skerdi, kad parduoti skerdieną tai jau reikia?

Gerai, skersim savo reikmėms ir pasidalinsim su artimu :)

kol kas jie į tai žiūri pro pirštus, šiaip gali prisikabinti dėl skerdienos atliekų, kur jas dedi, ypač kai vienu ypu paskerdžiama 10-20 baronų savo reikmėms ;). Taigi atliekos turėtum atiduoti Rietavan. Na ir žinoma jokių kalbų apie skerdienos pardavimą - tik sau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Norėjau ir aš į Rietavą vežti atliekas... Daryti viską pagal raidę. Bet jie man pareiškė, kad būtina turėti specialų nerūdijančio plieno 1 m3 talpos konteinerį pagal jų pateiktus brėžinius. Tokio konteinerio kaina ~ 10 000 Lt+PVM. Tai oficialiai dabar suvalgau visą avį ir atliekų nelieka... :) Manau, kad tai problema daugeliui. Ir tikrai visi skerdžiate savo reikmėms bent po 40-50 ėriukų per metus. :) Kaip vienas pažįstamas paklausė, kaip nurašyti parduotas avis, pasakiau tai, ką visi daro - skerdžia savo reikmėms. :) Pagrindžiant tuo, kad buvo giminės susitikimas ir visiems atvykusiems po avinėlį padovanojam. :)))

na bet nežinau kaip pas kitus namie su avienos valgymu, bet tarkim mano šeimyna suvalgo bent po 2 avinėlius per mėnesį. Plius dar dešras iš ėrienos gaminame sau. Tai dar apie 20 ėriukų per metus išeina. :) Jei vet. tarnyba ir mėgintų kibti, atidaryčiau jiems savo šaldiklius. :)

Bet šiaip manau, kad tikrai per griežti reikalavimai smulkioms skerdykloms. Galėtų supaprastinti savo ūkyje užaugintų gyvulių skerdimo tvarką. Na gal kadanors.... Lauksiu tų laikų. O kolkas skersim savo reikmėms...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaičiau skaičiau. Absurdas. "Prieš kiekvienus rinkimus vis girdžiu, kad rems smulkius ir šeimos ūkius, bet to nepastebiu. Čia ne tik apie paramos pinigus kalba eina, bet ir apie kilpos ant kaklo atlaisvinimą šiek tiek. Taip, džiaugiuosi, kad dar nereikia mokėti mokesčių papildomų, bet kai nori realizuoti produkciją skaidriai, iškart noras atšoka dėl per didelių marazmų su dokumentais ir paslaugų kainomis.

O ir su paramom juokinga situacija. Praktiškai visas ūkis ant kojų pastatytas iš asmeninių investicijų. Laukiu 2014 metų ES biudžeto. Daug vilčių neturiu, bet gal nors kiek numes ir smulkiems ūkiams. Turiu dabar tą vadinamą pusiau natūrinį ūkininkavimą. Bet ir tai pasityčiojimas. Įsipareigoji iškart, o pinigus per 5 metus sumoka... Tai praktiškai irgi iš savo lėšų viską pirkti turi. O jei tokių nėra.. Na va. Paverkiau paverkiau... :D einu avių girdyti ir eriukų apžiūrėti. :) Bent tvarte linksmai gyvenimas verda. :D:lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

gal kas kokį įrankį pasigaminę skerst ar kokį spec peilį :icon-question: gal foto galėtumėt įdėt savo įrankio , žinau kad iš dalgio galima kažkaip pasigamint gal kas nors naudojat tokį ?

Iš dalgio????? Tai kokio dydžio pas jus avys?? :icon-eek:

Šiaip skerdimui naudoju paprastą Berghoff virtuvinį didelį peilį. Apsvaiginimui naudoju "pistoletą" svaiginimui. Kuris pramuša kaukuolę ir apsvaigina avį. Prieš tai, kai neturėjau šito gėrio, naudojau paprastą didelį plaktuką/kuvaldą. Lupimui turiu tam skirtą peilį Gerber.

Beja, jei jum "dalgis" reikalingas, tai jūs avis kaip kiaules duriate? :o

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 3 savaičių...
  • po 1 mėnesio...
Sveiki,

Ar zinojot tokį dalyką,kad jei esat PVM moketojas ir skerdziat gyvulius savo reikmėms turit parasyti sau sąskaita faktura ir sumokėti už ta gyvuli PVM.

taip teko girdėt. Išeitis viena eriukų iki 6 mėn neregistruoti. O gal kas pasiūlys kitaip? Šiaip man tas aktualu irgi, nes ruošiuosi tapti PVMokėtoju

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...