Jump to content

Gal žinote kas profesionaliai konsultuoja ir padeda??


linas8

Recommended Posts

Labas.Labai naudingas forumas.Ačiū.Manau tema bus daug kam naudinga.

Situacija:

Esu vilnietis.Atgavome žemę (ir miško 4 ha) kaime 10 ha su bendrasavininkais.Norėčiau ją sutvarkyti:išvalyti šabakštyną ir parengti teritoriją relaksacijos centru ar pradžioje poilsiavietei ir tt.;per teritoriją eina baidarininkų maršrutas (intensyvus);vieta unikali netoli Druskininkų ;

Patarkite į kokia programą įsipaišyti?Juk jų begalė:konsultavimo;įsikūrimo;nepelno teritorijos tvarkymo ir tt.Norėtųsi pataikyti į tinkamą programos eiliškumą pasirenkant ir vystant viziją.

Gal žinote kas konsultuoja ir padeda atsakingai??Su kuo bendravau realybėje 3 var.,tai vien ***malystė pylėsi:D

Iš anksto dėkoju;)

Dramblys suvalgomas pradedant valgyti nuo pirmo kąsnio:))

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 10 mėnesių...
  • po 1 metų...

Sveiki,

 

artimiausiu metu bus labai aktuali informacija apie verslo planų rašymą, dokumentų tvarkymą ir kaip teisingai viską atlikti.

Iš perskaitytų forumo temų ir užvirusių diskusijų jose matosi, kad yra daug forumo dalyvių, kurie su tuo jau susidūrė praėjusiame laikotarpyje ir įgavo patirties: kurios kontoros užsidirbo rekomendacijas, kurios prarado ruošiant projektus, ką galima atlikti pačiam, į ką geriau nekišti nosies... ? Kaip vertinate tuos paslaugų paketus, kuriuos siūlo konsultavimo tarnybos: verslo plano ruošimas, kontrolės laikotarpiu (5m) priežiūros paslaugos, dokumentų tvarkymas ir tt..t.t

 

Ačiū visų vardu, kuriems bus naudinga, taip pat ačiū tiems, kas dalinsis.. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Nora ir nedalyvavau ir nedalyvausiu, bet galiu šį tą patart.

Totalus briedas jei yra taip vadinamas sėkmės mokestis, t.y. papildomas primokėjimas kai gauni paramą. Bent 98 proc. projektų rašytojų tikrai to negali įtakoti. 

Antra. Manyčiau, kad sutartyje turėtų būti ir toks punktas, kad jei dėl jų klaidų reikia taisyti, koreguoti ir pan. verslo planą ar paraišką, tada jau jie mažina kainą arba grąžina pinigus. Prisiminkit - jūsų laikas, kuras ir pan. taip pat kainuoja. O aš žinau, kad kartais jie prisiima tų klientų, daro abile kaip kad tik užregistruot, tipo vėliau pataisysim. Ypač tai gresia tiems, kurie bando įšokti į nuvažiuojančio traukinio paskutinį vagoną. Nelaukit paskutinių dienų. 

 

Keli patarimai jei jau apsisprendėte kreiptis paramos:

1. Gerai apgalvokite ir susiplanuokite ūkio veiklą tiems 5 (ar 10) metų. Tik jūs žinote kiek esate pajėgus išplėsti ūkį, kiek auginsite gyvulių, ką sėsite. Nepalikite tai konsultantams. Po to tik rankomis skėsčiosi kai reiks viską vykdyti.

2. Privalo būti tvarkinga buhalterinė apskaita. JŪ tai neaktualu, bet visiems kitiems apskaitos atitikimas realybei kiša koją ir labai užtempia verslo plano rašymo laiką. 

3. Pagaliau apsispręskite ką pirksite. Investicijų kaitaliojimas užtempia verslo plano rengimą.

4. Įsitikinkite ar tikrai viskas tvarkoj su žemėmis, jų registravimu.

5. Pasidomėkite ar tikrai neesate skolingi VMI ir Sodrai. Net kelių centų skola gali pakišti koją. Kadangi ne už kalnų ir metinės GPM deklaracijos pateikimas, nevėluokite susimokėti (jei reiks). 

6. Neprisiprognozuokite kosminių derlingumų ir kainų. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...

Sveiki,

esu naujokė ne tik šiame forume, bet ir visoje šioje srityje  :icon-rolleyes:  Nemažai skaičiau, domėjausi, bandžiau gauti informaciją iš konsultantų. Skaičiau jūsų forumo temas, iš jų taip pat nemažai sužinojau apie ES paramą. Situacija tokia, kad senelių palikta yra sodyba su žemėmis, ūkiniais pastatais, gyvenamuoju nameliu. Nemažai metų ja rūpinosi mano tėvai, tačiau šios žemės nebuvo išnaudojamos pagal paskirtį (sutvarkoma aplinka, darželiai, nupjaunama žolė ir išvažiuojama). Vieną dieną kilo su vyru mintis kažką ten daryti, užsiimti. Tad sugalvojome pamėginti šiuo metu taip išgirtą šinšilų verslą. Tuo pačiu kilo idėja ir apie ES paramą. Noriu jūsų patarimo, gal galite kas rekomenduoti patikimus konsultantus Kauno apskrityje, pačiame Kaune ar aplink Šiaulius. Norisi tikslumo, aiškumo. Šiai dienai yra aiškios tik ribos, reikalavimai teikiant paraiškas, rašant planą, tačiau apie įsipareigojimus, tolesnius veiksmus gavus paramą - vis dar painiava. Norisi su išmanančiu žmogumi pasitarti, ar verta, kokie pliusai ir minusai. Nes patraukliai skamba pasiūlymas jauniesiems ūkininkams, kad intensyvumas 100proc, gaunama suma iki 60tūkst. Eu. Bet kas toliau.. norisi gerai pasverti ir apgalvoti.  :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū Dzūkija :)

Apie "Innoera" aš iš viso patyliu. Važiavome konsultacijos, tai realiai tik laiką sugaišome. Kaina kosminė, o kiekvieno atsakymo į mūsų klausimus ieškojo internete..

Gal jūs žinote, ar įmanoma parama, jei visas ūkis yra tėčio vardu ir tiesiog dabar jis man viską perrašytų. "Innoeroje" patikino, kad viskas ok, perrašyti dbr, išsiimti ūkininko pažymėjimą ir parama garantuota. Bet kiek pati skaičiau, domėjausi, tai suprantu, kad ne mažiau kaip metus nuosavybė turi būti įtvirtinta ir tik tuo atveju galima pretenduoti į ES?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Kažkiek galiu ir aš pakonsultuoti/patarti, su sąlyga, kad prieš tai patys būsite pasiskaitę bent paramos programų taisykles, žinosite ko norite ir būsite nusiteikę įdėti savo laiko ir pastangų :)

Ir visa tai bus nemokamai :) Tik apribojimas priklausomai nuo to kiek turėsiu laisvo laiko... Rašykite žinutę per forumą, ar pan.

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...