Jump to content

Renginiai susiję su avininkyste


Mikus

Recommended Posts

Mieli kolegos,

šioje temoje dedam nuorodas į visokius renginius susijusius su avininkyste.

Taip bus patogu ir svarbiausiai efektyvu.

Pradedu nuo šio renginio:

renginys2012.jpg

Paroda įvyks š.m. rugsėjo 8d. ūkininko Giedriaus Prakapavičiaus ūkyje, Ūtos km., Inturkės sen., Molėtų r. Pradžia 10val.

Programoje:

Lietuvoje auginamos avių veislės

avininkystės sektoriaus produkcija ir gaminiai

tradiciniai ir naujieji amatai

ž.ū. technikos ir avininkystės reikmenų paroda ir mugė

mėsos gaminių bei sūrių degustacija bei mugė

gausi bendraminčių draugija

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 11 mėnesių...

Dėmesio!

Š.m. rugsėjo mėn. 07d. Giedriaus Prakapavičiaus ūkyje, Ūtos km., Inturkės sen., Molėtų r., vyks jau tradicine tampanti specializuota avininkystės paroda "Avis aprengs ir pamaitins". Maloniai kviečiame apsilankyti.

Programoje:

Lietuvoje auginamos avių veislės

Avininkystės sektoriaus produkcija ir gaminiai

Tradicinių ir naujųjų amatų pristatymas

Ž.ū. technikos bei avininkystės reikmenų ekspozicija ir mugė

Mėsos gaminių bei sūrių degustacija

Avių kirpimas bei melžimas

Gausi bendraminčių draugija

Elektroniniu paštu: [email protected]

Tel. nr. +370 615 22 433

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bus

Seminaras “Ėriavedžių ir ėriukų šėrimo pagrindai“. Lektorius dr. Brian Vernon, Didžioji Britanija.

Konsultacijos dėl avių aukciono, supažindimas su avių vertinimo specifikacijomis

Sėminaras, kuri ves svečias iš Prancūzijos,kiek žinau apie hemaopatini gydymą

O siaip parodos arkliukas bus aukcionas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėmesio!

Š.m. rugsėjo mėn. 07d. Giedriaus Prakapavičiaus ūkyje, Ūtos km., Inturkės sen., Molėtų r., vyks jau tradicine tampanti specializuota avininkystės paroda "Avis aprengs ir pamaitins". Maloniai kviečiame apsilankyti.

Programoje:

Lietuvoje auginamos avių veislės

Avininkystės sektoriaus produkcija ir gaminiai

Tradicinių ir naujųjų amatų pristatymas

Ž.ū. technikos bei avininkystės reikmenų ekspozicija ir mugė

Mėsos gaminių bei sūrių degustacija

Avių kirpimas bei melžimas

Gausi bendraminčių draugija

Elektroniniu paštu: [email protected]

Tel. nr. +370 615 22 433

Iš Joniškio važiuosit kas nors? Galimas atsakymas į PM

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar didelis bus aukcionas? Kas jame bus parduodama (avytes, baronai ???)?

kiek girdėjau, bus ne tik parduodami baronai (apie avytes nežinau) bet prieš tai parduodami baronai bus vertinami specialisto, rodos iš Prancūzijos...

:icon-rolleyes:

Parodos programa:

10.00 – 11.00 konsultacijos dėl pirmąkart Lietuvoje rengiamo avių aukciono, supažindimas su avių vertinimo specifikacijomis. Konsultuos patyręs avių vertinimo specialistas iš Vokietijos, Oleg Faber

11.00 – 12.00 Seminaras- gydytojas, užsiimantis veterinarine homeopatija ir fitoterapija Pietų Prancūzijoje. Taip pat dėsto atrajotojų šėrimo metodiką "Obsalim". Priklauso veterinarijos gydytojų susivienijimui "GIE Zone Verte". Paul Polis, Prancūzija.

13.00 - 14.00 Turėsite galimybę išvysti avių melžimo procesą su naujausia ir moderniausia įranga.

14.15 – 15.00 Seminaras- “Ėriavedžių ir ėriukų šėrimo pagrindai“. Lektorius dr. Brian Vernon, Didžioji Britanija.

Parodoje avių augintojai eksponuos įvairias avių veisles ir veislių mišrūnus:

Sufolkai,Lacaune, Vokietijos juodgalvės, Vokietijos merinosai, Mišrūnai su tekselių, Vokietijos juodgalvės, Lietuvos juodgalvės, Vietinės šiurkščiavilnės, Ostfryzai ,Koburgo lapinės, Jakobo, Kill hilai, Kveslendo salų, Tekseliai, Id-de-fransai, Greihornai.

Prekybos įmonės eksponuos įrangą, reikmenis, be kurių neįmanoma išsiversti šiuolaikiniame avių ūkyje.

Visos parodos metu vyks avių kirpimas. Lankytojai galės stebėti, kaip dideliuose ūkiuose kerpamos avys, o vėliau, kokiu keliu keliauja vilna iki galutinio gaminio.

Mažiesiems parodos lankytojams bus skirta speciali programa.

Amatininkų darbų ekspozicija ir darbo technikos pristatymas.

Avių pieno ir mėsos produktų pristatymas.

Amatininkų ir tautodailininkų mugė, bus galima įsigyti sūrio ir mėsos gaminių, veiks viešojo maitinimo įstaigos, patieksiančios patiekalų iš ėrienos.

Renginio metu veiks Lietuvos avių augintojų asociacijos stendas, kur galėsite gauti reikiamą informaciją apie avių auginimą, Jus konsultuos patyrę avininkystės specialistai. Parodos metu siūlome galimybę tapti Lietuvos avių augintojų asociacijos nariais bei susipažinti su jos veikla.

15.15 – 18.15 Pirmą kartą Lietuvoje vyks viešasis avių pardavimo aukcionas, kurio metu bus galimybė įsigyti geriausių veislinių avinų bei avių. Aukciono metu bus galimybė įsigyti Suffolk‘ų, Lacaune, Vokietijos juodgalvių (3 vnt.), Lietuvos juodgalvių (4 avinukai), Ostfryzų, Koburgo lapinių, Tekselių (3 avinukai), Id-de-fransų (2 avinukai) veislių avinių ir avių. Norinčius dalyvauti aukcione, prašome kreiptis elektroniniu paštu: [email protected] Tel. nr. 8615 224 33

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Seminaras

Alternatyvus gyvulių gydymas Įžanga į homeopatiją ir fitoterapiją

Rugsėjo 9 d., pirmadienį 12 val.

Čekėnų g. 4, Rudamina, Vilniaus raj.

Genutės ir Juozo Mockevičių ūkis

12-14 val. teorija

15-17 val. praktika su ožkomis ir karvėmis

Kaina 40 Lt

Būtina išankstinė registracija: [email protected] 8 619 67685

Lektorius - dr. Paul Polis (Prancūzija)

Veterinarijos gydytojas, daugiau kaip 10 metų naudojantis homeopatijos ir fitoterapijos metodus gydydamas galvijus, avis, ožkas ir paukščius. Atrajotojų šėrimo specialistas. Priklauso alternatyvius gydymo būdus praktikuojančių veterinarų susivienijimui "Zone Verte" (www.giezoneverte.fr), taip pat Liežo homeopatijos centrui (Belgija). Veda mokymus veterinarams ir gyvulių augintojams.

Homeopatija - tai alternatyvus gydymo metodas, pagrįstas tam tikru praskiedimu paruoštų natūralių preparatų (augalinių, gyvulinių arba mineralinių) naudojimu. Gydymo esmė - paveikti ligos priežastį,o ne pasekmes, skirti vaistus individualiam gyvuliui, atsižvelgiant į jo būdą, skatinti organizmą kovoti pačiam. Homeopatiniai preparatai neturi išlaukos ir parinkti teisingai - šalutinio poveikio.

Fitoterapija - vienas iš seniausių gydymo būdų naudojant augalinius (dažniausiai vaistažolių) preparatus. Dar vadinama žolininkyste, žoline medicina - tradicinės liaudies medicinos atšaka. Lietuvoje vis rečiau naudojama veterinarijoje.

Remia Asociacija "Viva Sol"

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kaip praėjo renginys, labai norėjau pabūt, bet negalėjau...

pasidalinkit įspūdžiais, kaip praėjo aukcionas? kokios kainos buvo avinų?

gal kas filmavot? parodykit.... ar nuotraukų gal kas įdomių turit?

Paroda panaši kaip ir pernai tik kad truputį didesnė

lapines pradine kaina lyg 500 lt niekas nepirko

texeliai pradine kaina 1200 nieks nepirko

lacaune pradine kaina 600 parduoti 5 avinai 1-660lt 2-670lt 3-660lt 4-750lt 5-710lt

ill de france pradine kaina 500lt nieks nepirko

sufolk pradine kaina 600 lyg 2 parduoti po 610 ar 620 ir viskas toliau nebuvau gal kas prates.

kaip ir pernai lenkai kirpo avis

buvo parodomasis melzimas su naujausia melzimo iranga bet kadangi neplanuoju laikyt melziamu tai nesudomino.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Renginys iš ties puikus su įdomiais seminarais. Tačiau kaip ir kiekvienas renginys, šis taip pat turėjo savo minusų. Truputėli keista, kai visa įranga yra tačiau seminarai vedami be mikrofono didelėje salėje, kur toliau nei 3 eilėje nieko nebesigirdi. tarp kiekvieno seminaro/renginio trūko bent po 15 min. pertraukos, nes kaip taisyklė niekas laiku neprasideda ir nesibaigia, o suspėti norisi visur.

Kas liečia aukcioną - jis neįvyko, kadangi avių apsikeitimo tarp Juliaus ir Giedriaus to nepavadinčiau. Realaus aukciono pirkimo nebuvo - visi tik pseudo pirkimai.

O viso to priežąsys labai paprastos - aukcionai buvo orientuoti į pardavėją (Va dabar tai pasidarysim pinigėlio iš tūlų piliečių!!!) ir kainą prasidėjo nuo tos vietos kur pardavėjas nori parduoti, bet deja nieks nepaisė rinkos taisyklės, prekė verta tiek kiek už ją pasiūloma. Tačiau niekas nenorėjo surizikuoti ir pardavinėti avis nuo simbolinio 1 Lt - realiai būtų sužinoję "rinkoje" avies kainą, o juk statymus galėjo užkelti ir savi, taip pusvelčiui neatiduodant avies.

Aukcionas taip pat nebuvo patrauklus ir nei pirkėjams nei pardavėjams. Nebuvo visiškai jokios informacijos apie parduodamas avis ir jų istoriją, foto, svoris ir pan. (Kalbu apie iš ankstinę infrmaciją). PER TRUMPA REKLAMA, daug kas tiesiog nesuspėjo sužinoti, ar tiesiog nenorėjo rizikuoti "bandyti" pirkti katę maiše paskutinę dieną.

Trumpai tariant - turėjo būti konkreti info apie parduodamas avis, oficiali dalyvių registracija su dalyvio grąžinamu įnašu ir dalyvaujančio numeriuku. NE ŠEIP SAU, o tam kad žinoti kiek tikrai bus potencialių pirkėjų. Taip pat aukcionai juk vyksta ne taip jau dažnai, galima paplatintini šią informaciją ir kaimyninėse valstybėse, tačiau viską reikia pradėti ne likus porai sav. iki renginio o bent 2-3 mėn. iki jo, kad susirinktų suinteresuoti aukciono dalyviai. Sėkmės tobulėjant ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip noriu ir as pritarti del aukciono, kad nebuvo isanksto skelbiama informacija kas bus tiksliai parduodama. O nuvykus ir pamacius jaunyklius kurie niekuom neissiskyre (tiesiog pagauti is bandos kurie papuole po ranka). Gal as neteisus bet man toks ispudis susidare. Manau kad ateityje aukcionai butu sekmingi, ant to ir reikia dirbti kas nores pardavineti aukcione. Atsirinkineti is bandos perspektyvius avinukus ir juos geriau serti, reguliariai papumpuoti premiksais ir vitaminais ir t.t., kad augtu ir padarytu ispudi kai atvezi i aukciona. O dabar kai pasiziuri, nieko ispudingo kas butu vertas moketi 1000 ar daugiau. Visai butu kitaip manau pavyke jei i aukciona butu 'patieke' vyresniu avinu, tarkim kuriu jau nebereikia ir reikia mainyti del kraujomaisos. Zmones paziuretu kad avinai po +-150kg, tai ir pirktu manau ir po 2000lt, o gal ir butu daugiau kas sumokejes. O dabar nusipirkus dar juos reiktu daauginti iki tinkamos bukles kad butu produktyvus darbas.

Dar visai pasigedau tarkim net ne avinu, o avyciu. Mane netgi labiau domino avytes veislei. O ju nei vienos nebuvo.

Aukciono ir nebelaukiau nes buvau su maza dukryte. Siaip visa paroda man siemet pasirode didesne ir idomesne. Buvo daugiau kur akis paganyti ir t.t.

Siaip sveikinu organizatorius su pavykusiu ir puikiu renginiu.

Beje akimirkos is renginio:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4e02aa5921

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Avininkystės paroda pavyko puikiai. Buvo kur akis paganyti ir seilę pavarvinti.

Tačiau kaip zootechnikas, biologas norėčiau parašyti savo pastabas:

1. Parodose neturi dalyvauti fizioologiškai neatitinkantys standarto gyvuliai, t.y. estetiškai neišvaizdūs, reabilituoti(buvę sergantys), žemo įmitimo balo, netinkamo skeleto ir raumenų struktūros ir visų kitų kriterijų, ekspertų nuomone, neatitinkančių veislės tęsimui gyvuliai(kurie pateko net ir į aukcioną...)

Nenorėčiau konkrečiai kritikuoti nevykusiai auginančių avis ūkininkų, paiiimkime pavyzdį ir pasimokykime iš geriausiųjų: Giedriaus Prakapavičiaus , Dangio Babiko, Raimonda Van Beers ūkių.

Mano nuomone, parodos skirtos visiems: pradedantiems, pasiekusiems ir profesionalams, tačiau rodykime ir mokykime kitus, eksponuokime puikius rezultatus, visapusį supratimą ir meilę apie savo augintinį mažą ir didelį...

Manau, turėdami savo ūkį, norėdami jį padaryti produktyviu privalome tobulėti, domėtis ir stengtis progresuoti, įrodyti kitiems, kad mūsų augintiniai poruojasi, auga ir įrodo puikius rezultatus.

Su pagarba visiems

[email protected]

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano subjektyvia nuomone, lankytojų buvo mažiau nei pernai. Seminaras, jei tai galima jį pavadinti, vedamas to pačio lektoriaus, kuris reklamuoja vienos kompanijos produkciją, buvo tas pats kaip pernai. Pardavėjai tie patys, tiesa buvo ir keletas naujų. Padidėjo technikos pardavėjų, kurie tikisi naujos rinkos nišos. Jei taip ir toliau bus organizuojamas renginys, manau lankytojų ženkliai sumažės. Aišku, kritikuot lengviausia, bet organizuoti renginius netobulėjant apsileidimas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar vienas pastebėjimas. Suprantu, kad yra toks posakis: "Susitikimo vietos keisti negalima." Bet manau, kad paroda galėtų vykti ir geografiškai patogesnėje vietoje. Tai, Prakapavičiaus ūkis didelis ir modernus, tačiau, jei paroda būtų daroma centrinėje lietuvoje, dalyvių ir žiūrovų būtų buvę gerokai daugiau. Nežinau koks vaizdelis Šeduvos ūkyje, bet manau, kad ten taip pat būtų nebloga paroda. Gal tik avių melžimo nesuorganizuotų, bet kirpimas, mugė, technikos ekspozicija ir seminarai ten kuo puikiausiai įvyktų.

Bet čia tik mano nuomonė. Nesu LAAA narys, bet jei čia lankosi tokie, galėtų kitais metais planuojamai parodai apsvarstyti ir tokį variantą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

Prašom:

Šviečiamojo seminaro avių augintojams

„AVIŲ ŪKIŲ KONKURENCINGUMO DIDINIMAS, GERINANT BANDOS SVEIKATINGUMĄ“

PROGRAMA

Penkių akademinių valandų seminaras. Temos:

1) Ūkio biosauga – pirmas žingsnis siekiant sveikesnės ir efektyvesnes bandos.

2) Ganymo sezonui artėjant: svarbiausi uždaviniai ir darbai

3) Dažniausios avių viduriavimo priežastys.

4) Svarbiausi avių medžiagų apykaitos sutrikimai.

Lektorius: dr.doc. Alvydas Malakauskas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuvos Veterinarijos akademija, Užkrečiamųjų ligų katedra

Seminaro laikas ir vieta:

Eil.Nr.: Laikas Vieta

1. Balandžio mėn. 23d., 10 val.

Anykščių r. VMVT, Žvejų g.76, Anykščiai

Būtina išankstinė registracija iki balandžio mėn. 16d. telefonu 8-615-22433 arba elektroniniu paštu [email protected]

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...

*Atvykstant į seminarą turėti ŽEMĖS ŪKIO VALDOS pažymėjimą arba žinoti ŽEMĖS ŪKIO valdos numerį.

Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos

priemonės „Profesinio mokymo ir informavimo veikla“

veiklos srities „Žemės ir miškų ūkio veiklos ir žemės ūkio produktų perdirbimo ūkyje mokslo žinių ir inovacinės praktikos sklaida“

projekto

„Inovatyvių reprodukcinių ir veislinio prieauglio auginimo technologijų diegimas Lietuvos avininkystės ūkiuose“

Nr. 1PM-PV-13-2-008541-PR001

LAUKO DIENA

„Inovatyvių reprodukcinių ir veislinio prieauglio auginimo technologijų demonstravimas“

PROGRAMA

9.00-10.00 Dalyvių registracija.

10.00 Renginio atidarymas

LSMU Gyvulininkystės instituto projekto „Inovatyvių reprodukcinių ir veislinio prieauglio auginimo technologijų diegimas Lietuvos avininkystės ūkiuose“ vadovas A. Šiukščius

10.15 Avininkystė ir jos perspektyvos Lietuvoje

LSMU GI vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Birutė Zapasnikienė

11.00 Avių reprodukcinio proceso valdymas

LSMU vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Rasa Nainienė

11.45 Pietų pertrauka

12.15 Praktinis avinų prieauglio ir reprodukcinių technologijų demonstravimas

LSMU GI vyresnysis mokslo darbuotojas habil.dr. Vidmantas Pileckas

13.45 Lauko dienos pabaiga.

Lauko diena vyks 2014 metų rugpjūčio 7 d. AB „Lietuvos veislininkystė“ Sutkūnų k.,

LT- 76116 Šiaulių raj. (pradžia 10 val. 00 min., 4 akademinės valandos).

LSMU Gyvulininkystės instituto Gyvūnų reprodukcijos skyriaus vyresnysis mokslo darbuotojas, projekto vadovas Artūras Šiukščius

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Avis aprengs ir pamaitins 2014

Šių metų rugsėjo mėn. 6 d. įvyks jau tradicine tapusi specializuota avininkystės paroda. Avių augintojų asociacijos tarybos nuomone ji turėtų tapti keliaujančia, todėl šiais metais ji jau pradeda savo kelionę po Lietuvą ir įvyks Žilvino Augustinavičiaus ūkyje, Varnelių km., Kavarsko sen., Anykščių r. Parodos programoje: Lietuvoje auginamų veislių avių pristatymas, veislinių avių aukcionas, seminarai, demonstracinis avių kirpimas ir nagučių priežiūra, įranga ir technika avių ūkiui, amatininkų ir tautodailininkų mugė, pramogos ir gardūs patiekalai. Parodos pradžia 10 val.

Maloniai kviečiame!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...