Jump to content

topinambai


kiesa senis

Recommended Posts

Sveiki.Gal kas auginate topinambus arba dar kitaip vadinamus zieminemis bulvemis didesniuose plotose.Noreciau kad pasidalintumet patirtim,jei kas auginate.Kiek skaiciau literaturos,tai ir zmogui naudingas, vaistingas augalas ir gyvulems labai geras pasaras.Gal kas turite ju seklos.Noreciau ju pasisodinti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as manau,kad tai butu puikus pasaras gyvulems.Sako kiaules gerai eda tuos topinambus ir karves noriai eda,dideja pienas nuo ju.Na dar butu galima parduoti medziotojams nes juos labai megsta sernai,elniai.O ateiti gal prades supirkti,nes isju daug iseina etanolio.Taip kad manau perspektyvus augalas,nereikalaujentis ranku darbo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki.nu pradziai galvoju pasodinti 1ha gyvulems pasarui turetu uztekti,o paskui bus matyti.Kasti juos galima ir bulviu kombainu.gerumas tas kad juos gali kasti velai rudeni arba anksti pavasari.Sako jie visai neblogai isilaiko nukasti kaupose per ziema,tada ir galima serti gyvulems.Kazin kiek ju dabar seklos kaina.Ar zinot kas juos augina.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki. Pas mano anytą auga, pagal mane topinambai turėtų būti. Jas vadina žieminėmis bulvėmis. Gumbai į imbierą panašūs i lapai kaip saulėgražos, tik nežydi. O vat skonio vis neprisiruošiu išbandyt. ten pas juos kaip piktžolės auga, niekaip išnaikit negali. Kiaulėm šėrė. Ėda. priežiūros jiem visiškai jokios nėr. Tik sunkoka nučienaut, nes stiebas prie žemės 2-3 pirštų storio ir aukštis apie 2m.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...
  • po 2 mėnesių...
  • po 2 savaičių...
  • po 6 mėnesių...
  • po 3 savaičių...
  • po 10 mėnesių...
  • po 10 mėnesių...

kad jau prisijungiau prie ūkio tai pasidalinsiu patirtim, tėvai gal prieš 30 metų užveisė šitą gėrį tai valgomi labai, jų derlingumas nerealus, maždaug auga įvairiame gylyje, buvo apie 3 m2 , jų tai bent pusę kvadratinio metro atkasus gali visą kibirą prisirinkti, tik šalia buvo pastoviai lauko prausykla kuri sukiužo, tai padariau naują prieš du metus, ir jų plotą pamažinau ir dirbdamas ištrypiau tai praitais metais gal daugiau kaip 10 stiebų užaugę buvo, kai prieš tai koks šimtas tai nekasėm, kad atsigautų, bet jie dauginasi ir auga kaip piktžolės, bet manau svarbus drėgnas dirvožemis, nes visada prie jų rankas plaunamės, turbūt jiems patinka

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...
  • po 5 mėnesių...
  • po 10 mėnesių...

Iš žiedų gaunasi arbata. Valo organizmą.

 

 

Pas mane žiedų nebuvo. Stiebo aukštis apie 3m.  Derlingumas nepaprastai geras. Pirmą kartą pasikasiau spalio mėn. ir buvo dedamos į troškinį. Patiko.  Šiandien turėdamas laiko vėl pasikasiau ir kepiau kaip bulves. Buvo labai jau saldžios( įtariu nuo šalčio). Patarkit, kaip jas išsaugot maistui, nes iškastos nesilaiko, o šalčio kaip ir bijo. Gal augimo vietą apipilt lapais ar pjuvenom ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...