Jump to content

Geriausi pieniniai buliai


PovilasZ

Recommended Posts

Gal kas žinote kur galima rasti geriausių pieininių bulių tiksliau olandų juodmargių, švedų žalmargių ir lietuvos juodamrgių veislių bulių aprašymus, kurių sėkla prekiaujama Lietuvoje ir kas ja prekiauja? Būčiau labai dėkingas :)

Turi klausti sėklintojo ar tokių turi.

Geriausi pieniniai buliai yra holšteinai, o jų visur yra.

Užsiveisk vieną tokį nereikės,nei sėklint bandos :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kreipkis i firmas prekiaujancias sperma.Litgenas,Siauliu veislininkyste,Agrogenetika ir kitos.

Dar toks pastebejimas,paciu geriausiu reproduktoriu sperma kainuos kelis simtus doze.Pasirenkant reproduktoriu,reiktu pradziai pasiderinti su rajono veislininkystes inspektoriumi,kad nesigautu giminingas seklinimas.O naudojami seklinimui buliai pilnai patenkina pieno uki,melzianti 7-8 tukstancius .

8 699 69096 Agrogenetikos savininko telefonas.Giedrius,fainas vyras.Atvaziuos ,pakonsultuos.Tikrai rasite priimtina sprendima.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gekonas dėkui bandysim kažką daryti :)

Geriausi pieniniai buliai yra holšteinai, o jų visur yra.
jie geriausi pramonei, mum jie tikrai nėra geriausi, kadangi jie nėra ilgaamžiški telyčios sunkiai pasilieka daug jų išsibruokaja, kaip ir karvių po pirmos, antros, trečios laktacijos, jau ir taip per daug holšteinų kraujo yra Lietuvos juodamrgėse :( Ar žinote jog jei karvė turi 12% Lietuvos juodmargių kraujo ji jau yra Lietuvos juodamrgė :\ manau dar tinkamiausias, bent mūsų ūkiui variantas tai olandų juodmargės nuo ko prasidėjo ir lietuvos juodamrgės :)
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Teko truputi matyi tiek baltnugariu,tiek vietiniu semuju.Misrunu aisku.Ju spermos turedavo Siauliu veislininkyste.Savo laiku gana aktyviai propagavau nekontroliuojamose bandose.Nieko doro.Baltnugariai labai smulkus,o semuju telycios linkusios spardytis.O ir pasirinkimas ,Gal tik po pora buliu yra kiekvienos veisles.Rimciau nieko nepadarysi.Olandu galvijai,tai tie patys holstinai.

Dabar bandant mazinti holstinu negerumus,kaip polinki parezams,ketozei,koju problemas,per dideli pieno kieki populiariausia yra kryzminti su skandinavu galvijais.Jie savo veislems holstinus naudojo minimaliai ar visai nenaudojo.Cia tiksliai nezinau.

Dar galima pabandyti naudoti pieninius simentalus ar svicus.Na bet reikia dometis rimciau ir koksultuotis su specialistais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Baltanugariai ir šėmieji tai čia prestižo reikalas manau :D

Olandu galvijai,tai tie patys holstinai
nu mes dar turim dvi mišrūnes pirmaveršes juodmargės sėklintos viena olandų kita holšteinų bulių sperma tai skirtumas, kaip diena ir naktis manau olandai daug geriau išvystę savo selekciją ir laiku susigriebė išlaikyti geriausias karvių savybes, todėl geriau karves sėklinti olandų, ne holšteinų sėkla :eusa-think:
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...
  • po 1 metų...
  • po 2 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...