Jump to content

kandi tesla


mamertas

Recommended Posts

Paprastos kandi tešlos receptas

Gaminama iš 4 dalių cukraus pudros ir vienos dalies medaus. Sukietėjęs medus prieš tai pašildomas ir supilamas į cukraus pudrą. Tešla minkoma rankomis kaip kaime duona. Neturint medaus, jj galima pakeisti invertuotu cukraus sirupu arba tiesiog savo pasigamintu tirštu cukraus sirupu santykiu 1:0,5 (1 kg cukraus pudros -0,5 litro vandens). Ruošiant kandi tešlą, reikia pasirūpinti, kad cukraus pudroje nebūtu sukietėjusių gabalėlių, nes jiems ilgiau pastovėjus visa kandi tešla gali sukietėti. Patartina cukraus pudrą su gabalėliais perleisti per kavamalę. Kandi tešla bus tinkama, jeigu, ją minkant, ji nelimpa prie rankų. Jeigu limpa, pilama papildomai cukraus pudros ir minkoma toliau.

Priedai

Bitininkystės literatūroje patariama, esant reikalui (jei praėjusia vasarą bitės sirgo perų ligomis ir kt), j kandi tešlą įdėti įvairių vaistinių priedų: profilaktiškai - 2 g pieno rūgšties, nuo nozematozės - 2 g fumagilino, nuo puvinio ir kitų perų ligų 2 g natrio norsulfazolio ar kitų antibiotikų (streptomicino, tetraciklino arba biornicino). Imuninei bičių sistemai stiprinti - vitamininį biostimuliatorj VESP (1 tablete 1 litrui cukraus sirupo).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

„Bitutė" kandi tešlą gamino su žiedadulkėmis pagal receptą, patikrintą ilgalaike praktika. Imama 7 kg (70 proc.) cukraus pudros. 2 kg (20 proc.) žiedadulkių. 0,8 litro (8 proc.} vandens ir 0,2 kg (2 proc.) ištirpinto skysto medaus. Dedama 20 g (2 g/kg) norsulfazolio (nuo puvinio ir kitų virškinamojo trakto bei perų ligų).

Neturint žiedadulkių, vietoj jų į kandi tešlą galima dėti sausų mielių arba lieso pieno miltelių. 10 kg kandi tešlai pagaminti imama 7 kg cukraus pudros. 1 kg sausų mielių, 1 litras vandens ir 1 kg medaus. Sausos mielės užpilamos 1 litru vandens, palaikomos parą šiltoje vietoje, užvirinamos, kad taptų nebegyvos, sumaišomos su 1 kg ištirpintu medumi. Gautu tirpalu užpilama cukraus pudra ir tešla minkoma. Jeigu tešla per skysta, papildomai dedame cukraus pudros. Ji turi būti smulki, nesusimetusi į gabalėlius.

Kandi tešla su lieso pieno milteliais gaminama taip: imame 7 kg cukraus pudros, 1 kg pieno miltelių, 1 litrą vandens ar cukraus sirupo, 1 kg skysto medaus. Lieso pieno milteliai užpilami vandeniu, pavirinami, supilami į skystą medų, išmaišoma. Gautu mišiniu užpilama cukraus pudra ir minkoma. Jeigu tešla per skysta, dedame cukraus pudros ir toliau minkome, kol ji nelips prie rankų. Pagaminta kandi tešla saugoma šaltoje vietoje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

„Bitutė" kandi tešlą gamino su žiedadulkėmis pagal receptą, patikrintą ilgalaike praktika. Imama 7 kg (70 proc.) cukraus pudros. 2 kg (20 proc.) žiedadulkių. 0,8 litro (8 proc.} vandens ir 0,2 kg (2 proc.) ištirpinto skysto medaus. Dedama 20 g (2 g/kg) norsulfazolio (nuo puvinio ir kitų virškinamojo trakto bei perų ligų).

Neturint žiedadulkių, vietoj jų į kandi tešlą galima dėti sausų mielių arba lieso pieno miltelių. 10 kg kandi tešlai pagaminti imama 7 kg cukraus pudros. 1 kg sausų mielių, 1 litras vandens ir 1 kg medaus. Sausos mielės užpilamos 1 litru vandens, palaikomos parą šiltoje vietoje, užvirinamos, kad taptų nebegyvos, sumaišomos su 1 kg ištirpintu medumi. Gautu tirpalu užpilama cukraus pudra ir tešla minkoma. Jeigu tešla per skysta, papildomai dedame cukraus pudros. Ji turi būti smulki, nesusimetusi į gabalėlius.

Kandi tešla su lieso pieno milteliais gaminama taip: imame 7 kg cukraus pudros, 1 kg pieno miltelių, 1 litrą vandens ar cukraus sirupo, 1 kg skysto medaus. Lieso pieno milteliai užpilami vandeniu, pavirinami, supilami į skystą medų, išmaišoma. Gautu mišiniu užpilama cukraus pudra ir minkoma. Jeigu tešla per skysta, dedame cukraus pudros ir toliau minkome, kol ji nelips prie rankų. Pagaminta kandi tešla saugoma šaltoje vietoje.

mano ir biciuliu galva ziedadulkem dar anksti, nes bites gave ziedadulkiu staiga ir dideliais kiekeis prades auginti perus, o orai dar salti, tep kad gali nesulaukti ir pavasario po tokio pamaitinimo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...