Jump to content

Receptai


shaulinis

Recommended Posts

pavariau vos ne kaip super mamose :) bet vat matot sumasčiau išsikepti cielą karpį, ir kaip tai įkvėpimo pritrūkau, internete naršiau, jokio tokio kimbančio recepto neradau. gal kas iš žuvininkų žinot kokį superinį receptą karpiui orkaitėje? Vyrišką kokį ASAP :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nupirkti arba sugauti, arba iš kur nors gauti karpį. Karpį reikia įtrinti žuvies prieskoniais ir per naktį palikti. Išvirti ryžius, sumaišyti su razinom ir trupučiu petražolių arba rozmarinu. Prikimšti karpį, sutvirtinti smeigtukais. Paimti foliją, ant jos išdėlioti keletą citrinos griežinėlių, suvynioti tą dičkį. Ir kepti orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min. Čia maniškė taip daro jau antrus metus. Skanaus ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ryžiai su razinomis, įdomu. Šį kart jau sugalvojau dėsiu bulvių ir morkų. Beje gatavų prieskonių mišinių neneudoju, žuviai imu lauru lapų sukapoju smulkiai smulkiai (ant palangės laura auginu švieži tam geriau tinka) česnaką taip pat sutraiškau ir sukapoju, tada druskos, pipiru viską gerai permaišau, pertrinu, tokiu vat reikalu trinu žuvį ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na jei sugalvotum nustebinti saviškę (arba įvaryti stresą, kartais ir taip suveikia) siūlau receptą Shaulinio karpis orkaitėje :)

kadangi nieko labai labai internete neradau nusprendžiau daryti paprastai. Mano firminį prieskonių mišinį jau aprašiau, tai gi tokiu mišiniu ištrintą karpį palaikiau kelias valandas, į tą laiką pridariau sushi, nusiskutau kelias bulves ir morkas. Iš morkų padariau kažką panašaus į groteles (nekenčiu kai žuvis prikepa prie skardos)

dsc086158119134.jpg

į tarpus dar šiek tiek citrinos ir laurų lapų. ant tokio patalo ir pakroviau dičkį.

dsc086168128407.jpg

tada ripkutėm supjaustytos bulvės, truputis margarino, morkos.....

dsc086248106771.jpg

kaip matot bulvių ir į vidų prikišau, taip pat ir margarino (sviestas būtu geriau bet reik su juo labai atsargiai, kad nesudegtu, taigi nerizikavau). 40 minučių kepimo iš abiejų pusių, tada dar 5 minutes IR iš viršaus su ventiliatoriumi (paprasčiau sakant skrudinimo). Kitą kartą darydamas apklosiu bulves folga, nes atviros per daug sudžiūva. tai vat gavosi tikrai gerai. Prie to karpio dar truputis salotų. Del padažo galvos sukti neverta, sumaišai majonezą su pomidorų padažu, patarčiau dar truputi truputi smulkinto česnako, bet čia jau skonio reikalas. Prie tokio patiekalo patarčiau lengvą raudoną vyną (bet kuris itališkas turėtu tikti) nes balti rizlingai ar šardone per lengvi.

Skanaus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...