Jump to content

Bulių penėjimas


Dariukas24

Recommended Posts

  • po 5 savaičių...

mano buliokas svere 652kg jei nenusuko dar keletos kg supirkeju svarstykles :lol:,siaip ramus buvo tik viena syki cia per javapjute buvo zmona persimetes,koja sumuse.Paskiu ir mane bande durt,kol negavo su kuolu per snuki,tuo ir baige si jo neramumai tik zmona jau neperisinejo jo nebent is bedos nueidavo pagirdyti.... :icon-exclaim:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

buvo ir pas mus kad bulius kaimyna nese ant ragu bet sekmingai prasisuko.pas mane yra dabar 4 buliai na bet dar nera dideli bus matyt veliau.zadu vasara juos laikyt tvarte sert zole.kazin ar apsimoka taip?

nemanau,kad apsimoka daug darbo,o laiko kaip visada vasara truksta,geriau perki naujas grandines,dedi kuolus 14x40kazkur vedi i ganykla.rami galva nuejai perkeliai,ryte vakare miltu nunesiai ,dar per pietus perkeliai ir viskas nei tau mezt,nei sert.kaip minejau bulius 652kg,telycia 573kg,nezindeniai cia buvo ir tik 1metai 5menesiai(abu limuzinai) :eusa-dance:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pas mane stovejo visa vasara tvarte gavo zole ir siena limuzinas metu laiko 480 svere ir jokios rizikos kad istrauks kuola ar bijai peristi :eusa-dance:

o cia kap kam patogiau,as ir bijojau vest i lauka,kol pats nepabandziau,bet nepalyginsi kur laukia ir kur tvarte darbo maziau nei ant puses,o be to mesiniai buna daugumoj ramus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus prieš kokius 10 metų buvo labai paplitę vagystės.Vogdavo ir buliukus ir karves iki tol kol tas vagis bandydamas apsvaiginti bulių buvo pats buliaus apsvaigintas.Tai ir rado žmonės jį gulintį ganykloje.Buvo teismas ir prisipažino ir dėl kitų gyvulių vagysčių.

Visi pavogti gyvuliai buvo lenciūginiai,rišami.Iš aptvarų gal nelabai pavogsi,palaidas gyvulys turėtų neprisileisti svetimo,nors pvz. mano pieninės karvės laižo rankas svečiams jeiaš kartu būnu...nežinau kaip būtų jei jie vieni ateitų:ar prisileistų ar ne...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

dabar nieks nera uztikrintas del vagysciu juk patys matot kokie laikai atejo darbo nera, gali susigundyti.nuo kokio skaiciaus galviju apsimoketu jau tvert aptvara?

Pigiausias lenkiškas elektrinis piemuo 200Lt,gailma ir lietuvišką už 80-100Lt nupirkti.

Kuoliukai bedami kas 10-20 metrų,kuoliuko kaina 2-3Lt.

Šniūras 250 metrų 43Lt.

Kiek aptversi vienu kartu jau tavo pasirinkimas.Vasaros pradžioje 1ha gali drąsiai 10 karvių ganyti ilgą laiką.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...