Jump to content

MTZ 572 sankaba


Svečias

Recommended Posts

Problema : panašu kad manąjam rusui sankaba pradėjo streikuoti. Va ir šiandien užsikabinus kultivatorių netyčiom jį numečiau ne ant arimo, o pievoje. Pasipriešinimas didelis, bėgis 7, o ratai nesusikasė, variklis truputį apsikrovė :( Paskui žemesniais bėgiais viskas ok, traukia kaip traukęs. Tai pagal mano samprotavimus prabuksuoja sankaba. Bet smarvės jokios kabinoj nejaučiau :icon-rolleyes: Apšvieskite nepatyrusį - kokios galimos bėdos, kaip greitai remontuojami tokie daiktai ? Kad dalint traktorių į du traktorius reikės, žinau. Kad bėgelių reikia irgi žinau. Kabinos nuimti tikriausiai nereikės ... Tiesa, per liuką apačioje pasižiūrėjau į ferido, tai likę kokie 3 mm, vienas kraštas toks pakandžiotas. Papasakokite, kaip nustatyti susidėvėjimą, kaip sureguliuoti ir t.t. Ačiū :eusa-pray:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kaip be bėgelių išskirti tą džiaugsmą ? Ir kaip sureguliuoti naujai įdėjus ferido ? Prašau atleisti už tokius iš pirmo žvilgsnio kvailus ar visiems savaime suprantamus klausimus - tiesiog neteko niekada MTZ ardyti ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

bėgiukai nebūtinai, svarbu turėti vežimėli pasidedi pora gerų blankiu (storų lentų), vežimėli statai kai tik baigias karteris o tarpiniu padedi gera atrama. atsuki varžtus ir išskiri. pakeiti diska sujungi atreguliuoji sankabas traukes ir tarpeli tarp lapkučiu ir išminama guole ir uale.

Atrodo tikrai nesudėtinga :) Mėginsiu. Gal galima reguliavimo atstumus sužinoti ? Mano turimas manualas apie tai nutyli... :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei senesnis, tai gal 12mm nuo pagrindo iki lapkiu virsaus, bet negarantuoju.. pazek sitam mtzoko kataloge 97 psl yra aprasyta apie sankabos reguliavima. Atstumas tik nzn ar tiks, naujesniu netoks kaip senuju, diskatorius kitoks. Jei ne, tai lapkes sureguliuosi atsidares apatini dangteli, niek te sudetingo.. :) o dokumente susidarysi bendra nuomene.

ftp://217.21.41.16/80.1_80.2_82.1_820_82P.pdf.zip

daugiau doc yra http://www.belarus-tractor.com/ru/main.aspx?guid=1361

Perskirt nesunku ir be vezimeliu, gali vietoj ju lentas ir vamzdzius naudot, veik taspats tik ne taip patogu.. apzek ir lapkutes ir guoli isminama, gali tekt keist ir juos. Yra sankabos diskai su keramika, ~200lt kainuoja, bet dar negaliu pasakyt ar tikrai gerai laiko. Idejom tokia viena, kol kas be problemu :)

Tiesa, nesumaisyk sankabos disko pusiu, ibo padilus prades siekt kniedes (o gal ir iskart sieks, nebepamenu jau).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...

sveiki norejau paklausti kaip sureguliuoti mtz sankaba tas lapkutes padariau 12mm bet kai sujungiau traktoriu tj labai toli atitolusios nuo ismenamojo guolio yra bandziau su ta trauke guoli arciau pristumti bet neka gera labai kietai minas ir net pedalas ne iki galo isimina. kaip tas guolis turi buti visiskai atsitraukes ar arciau link lapkuciu paejas jau nebezinau ka daryt ir dar bandziau guoli atitraukti iki galo lapkes sukelti prie guolio bet man nebera sko sukelti nes visa varzta ta susukau jau net verzles nebeuzdesiu jau. padekit kas nors?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

lapkes naujas sudejau va sendien katik pjoviau siena 1hektara ir sankaba dinga paziurejau dvi lapkes atsireguleva nesuprantu kodel man jos atsireguliuoja ir smagrati pakeiciau nes buva kreivas jis ir vistiek man tos lapkes atsireguliuoja

keisk diskatoriu ir bus rami galva nes lapkes buna skirtingu formu gali buti kad ne tokias sudejai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek jos skiriasi jau ir nepamenu.. bet keist diskatorių vietoj lapkių tai mažų mažiausiai kvaila :)

zmogus rase kad smagrati keite tai gal diskatorius istampytas o lapkes buna keturiu ar daugiau rusiu is paziuros atrodo kad vienodos o kai sudedi viena ant kitos tai matosi kad skyles vieta skiriasi ir lenkimai skirtingi ne ant daug milimetru ar mazdaug bet sankabos sureguliuot nesigauna

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tj va gali buti kad diskatoriui dabar jau pabaiga nes anksciau kai smagratis senasis buvo ir tas pats budava nors buvo naujas diskatorius pries 3 metus keiciau kazkur bet va nesenai iskleidem traktoriu paziurejom kad smagratis susiskypaves tas ziedas bevik nusimoves galvojau todel ir nebuvo man normalios sankabos bet pakeiciau kita smagrati vistiek tas pats nu bent jau lapkuciu taip nedilin nes anksciau tai nespedavau keisti as ju labai greit sudildavo ir guolis tu lapkiu neleisdavo ir nesuprantu kaip galedavo sudildi. turbut del to kad smagratis kreivas buvo bent jau cia mano nuomone o dbr bandysiu vel skleisti traktoriu ir deti nauja diskatriu. o kur guols stovi ten pas mane visa ta asis kliba baisiai gal ir turi itakos sankabai?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o kas buna kai sankabos diska antraip idedi gal as sankabos diska antraip idedu ir nera man tos sankabos katras galas turi eiti i varikli trumpasis ar ilgesnis su tais slicais kur yra?

ne ta puse įdėjus tarkuoji kniedes su laiku padarai diską kaip bliudą bet svarbiausia pradėdamas važiuot visa laika rauna į prieki švelniai niekaip neišeina pradėt važiuot ir joks reguliavimas nepadės

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Nu žinai .............. jei lapkutes susireguliuosi ir iki išminamo paliksi 2 mm. tarpa tai ir gausi tuos 5 cm. laisvos eigos su salyga kad tas velenėlis kur išminama stumdo neturės laisvumo (nebus išbelstas). Šiaip nežinau kaip kiti aš išminama visada prieš reguliuodamas nusistumiu link pavarų dėžės iki pat kol atsireme, tada susireguliuoju tarpa tarp lapkučių ir išminamo o tada su trauke jei reikia atsireguliuoju laisva eiga. Kol kas šis metodas manęs dar neapgavo, jis ne visiškai pagal knyga bet veiksmingas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...