Jump to content

mokejimo prasymas


tomazas

Recommended Posts

Sveiki. Gal kas galite padeti su mokejimo prasyme iskilusiu neaiskumu :) perku traktoriu Valtra tiesiai is Suomijos, todel PVM nemokamas. Gautoje saskaitoje yra nurodyta tik kaina. Dabar iskilo klausimas kaip mokejimo prasyme pildyti, nes ten reikia ir PVM nurodyti. O gal jo isvis nereikia rasyti, nes PVM nemokamas perkant tiesiai is Suomijos. Aciu :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš irgi Valtra perku ir mokėjmo prašymą pateikiau.Man padėjo užpildyti NMA darbuotoja.

Pasitikrinau savo prašymą ir matau kad ta pati suma be PVM įrašoma ir grafoje "suma be PVM" ir grafoje "suma su PVM".

Grafoje"Išlaidų apmokėjimą įrodantys, dokumentai (dokumento pavadinimas, numeris, data) (jei taikoma)" rašoma:

Tarptautinis mokėjimo nurodymas Nr.

Banko sąskaitos išrašas:Nr.

Data

Nepamiršk internetinėje bankininkystėje atsispausdinti banko sąskaitos išrašų kad matytusi tavo pavedimas,nes reikės lėkti namo ar į banką. :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu va, ricardaas jau kaip profesionalas atsakinėja. Vo ką reiškia, kai žmogus viskuo domisi :D Šaunuolis.

Bendram išsilavinimui - kai ES šalies PVM mokėtojas perka iš kitos ES šalies PVM mokėtojo, skaitoma, kad sandoris ne PVM objektas. Tik patarčiau pasitikslinti, ar sąskaitoje yra nurodytas pardavėjo PVM mokėtojo kodas (dažniausiai būna sutrumpinimas VAT). Suomių PVM kodo pradžia - FI

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ar pries teikiant mokejimo prasima vezet i nma ivertint pirkima.konsultavimo tarn.patare kad gereu net pres perkant nuvezt visas sutartis vertinimui.

po paraiskos pateikimo ar greit atsiuncia laiska? :icon-question:

as tai neveziau. Manau jei perkant Valtra visiems duoda parama, tai nemanau, kad sutartys netiks, nes jie patys nesuinteresuoti daryti taip, kad netiktu paramai, nes jie is to ir gyvena. Netiktu standartu traktorius ar sutartis, tai niekas is ju ir nepirktu, nes juk visi per paramas perka :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kad ten net nėra vietos, kur nurodyti EUR, stulpelių reikalavimas litais. Tik jei darei apmokėjimą EUR ir yra sąskaitos išrašas bei mokėjimo nurodymas EUR, tai gali nurodyti eurais stulpelyje "Išlaidų apmokėjimą įrodantys dokumentai" (skliausteliuose paprasčiausiai įrašyk xxxxx EUR). Ir atmink, kad turi būti paskaičiuota buhalteriniu euro kursu, t.y. suma EURx3,4528

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o ka daryti tokiu atveju?? gavau is Valtros saskaita ir sutarpi, saskaita israsyta 11.10, o as sutarti pasirasiau 11.19. Ar imanomas toks variantas, kad gaunu saskaita anksciau nei sutartis pasirasyta? dbr mokejimo prasyme reikia nurodyti saskaitos data ir sutarties data, o sutartis pasirasyta veliau nei saskaitos data. Kai buna atvirskciai tai viskas aisku, bet ar gali buti, kad saskaita anksciau uz sutarti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia jau bus didelis neatitikimas, reikia prašyt kad sutartį ankstesne data perrašytų. O pirkimo dokumentus ir sutartis visada nešu anksčiau nei mokėjimo prašymą, kad apsidrausčiau jog teisingai įvykdžiau pirkimą, ar teisingai surašyti protokolai. Patikrina ten labai greitai, bet jau tada esi garantuotas kad nestrigs.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ar galima kazin tiesiai is uzsienio firmos tecnika pirkti ir tada teikti mokejimo prasyma? ar tinka tai paramai?

na as is uzsienio ir perku, bet as po paramos patvirtinimo tik pirkau

as suprantu, kad po paramos patvirtinimo. idomu kaip po to ar su NMA problemu nebus, kaip del paskolos tokiai technikai gavimo is banko, po to su apmokejimu tai firmai? papasakok is savo patirties

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...