Jump to content

Vaistažolių auginimas


Vija

Recommended Posts

  • po 5 mėnesių...

daug žiūrėjusių, bet tik vienas pasisakymas :( Mes planuojam šiemet medetkų užsisėt apie 1ha, perskaičiau visą literatūrą apie jas, kiek tik jos radau (deja nedaug). Atrodo susiskaičiavom, kiek reiks sėklų, žmonių skynimui, vietos džiovinimui, bet vistiek dar daug klaustukų. Gal kas auginat tokias ar kitokias vaistines žoles ir galėtumėt pasidalint patirtim? Ką auginat, kiek, kam parduodat, ar išvis apsimoka jas auginti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

mes kazkada auginom medetkas. vasara bovo labai sausa, seklos gan brangiai kainavo ir buvo labai nedaigios, tikriausiai jau pasene. su dziovinimu problemu turejom, nes jos ilgai dziuva, o nauji ziedai atsiranda labai greitai.

is musu klaidu galit pasimokyt:

reikia rasti tikrai kokybiska sekla

tureti laistymo sistema

labai daug vietos dziovinimui

sekmes ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o kokios zemes reik ? turiu 6h , 30 balu ir nzn ka daryt. laukas gaunantis ddaug saules,

iesko ka geriau padaryt negu gaut ismoka uz pievas.

gal patartumet ka.

panašioj situacijoj sėdžiu. Nepatogius gabaliukus žadu mišku paleist, prie sodybos - medelynas, o dar pora rezervinių hektarų visokių minčių kyla... Bet kiek begalvoju apie vaistažoles, čia jau kažkokios specializuotos technikos reikia - žamę įdirbt ir pasėt, tai viena, o derlių nuimt vien rankom, tai jau anonizmas.

O ir 30 balų būna visokių - būna kad auga ramunėlės, o pas mane rūgštus smėlis ir durpė, tai neauga... Turbūt geriausiai pasibandyt keletą rūšių, pažiūrėt, kokios darbo sąnaudos kilogramui, iš kokio ploto tą kilogramą galima padaryt, kokios kainos rinkoj ir kieno poreikiai didensi, tada kitą žiemą pasianalizuot kas gaunasi. Be to jei pieva buvo, tai papūdymuot reiktų metus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 6 mėnesių...

su tom medetkom daug vargo, maža pelno. Jei parduot didmenininkams tai vienas nuostolis, net minimaliai algai neužsidibčiau. Tai ieškojom mažų parduotuvėlių ir kitų, kurie nedidiliais kiekiais perka, tai minimaliai užsidirbau :D Absurdas kažkoks, supirkimo kainos turėtų būti bent dvigubai didesnės, kad apsimokėtų auginti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 9 mėnesių...
  • po 8 mėnesių...
  • po 2 savaičių...
  • po 11 mėnesių...
  • po 2 mėnesių...

Sveiki, labai pasyvi diskusija, bet gal yra tuo uzsiimanciu didesniais kiekiais? Kiek aru/hektaru auginate?Kiek nuimate derliaus? Ar specialiai kaip ruosete zeme? Per kiek laiko nuimate derliu ir zinoma isdziovinus kiek lieka jo lieka (Kilogramais)...suprantama kad viskas priklauso nuo auginamos rusies, bet gal kas atsakys....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Sveiki. Auginu vaistinius čiobrelius, medetkas, ramunėles ir raudonėlius. Šiais metais planuoju auginti ir valerijonus..... Pernai uzsiauginau tik sėklas ir apie 40 kg. įvairių vaistažolių pardaviau... Na siais metais planuoju plėstis iki 2 ha. Bandysius isirengti dziovyklą. Padiskutuokime gerbiamieji.... Kokia technika dirbate Jus?Kaip su realizacija ir t.t.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 3 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...