Jump to content

didziuju mesiniu kalakutu auginimas


dariusk

Recommended Posts

  • Atsakymai 54
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

  • po 8 mėnesių...
Kas auginate didziuosiu kalakutus kur laikrasciuose rasoma kad jie uzauga berods iki 30 kg. :icon-rolleyes: svorio. Analiogiskus kiek skaciau augina ARVI KALAKUTAI, gal kas is jusu taip pat augina? ar reiklainga didele prieziura, investicijos? :icon-question::icon-question: kur butu galima ju isigyti? kokios kainos uz maza kalukuciuka?

Sveiki,pirkciau ir as kalakuciuku keleta,ar keliolika,nuo kainos.Gal kas parduotu,ar zino kas parduoda?

Aciu uz suteikta info.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kalakutus del saves du metus jau auginam pratais metais 6 2009 metais 10 turejom tai dar po siai diena kalakutienos yra ir tikrai pasaka mesyte ypac kepsniai .o auginimui tai ispradziu ir sildem su lempa maistas kombikormas veliau ir dilgeliu ir svogunu laisku ir seip zolytes reikia tik saugot kad nesuslaptu .O seip tai viska ymanoma uzauginti tik reikia meiles ir prieziuros :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

"Kalakutus del saves du metus jau auginam pratais metais 6 2009 metais 10 turejom tai dar po siai diena kalakutienos yra ir tikrai pasaka mesyte ypac kepsniai .o auginimui tai ispradziu ir sildem su lempa maistas kombikormas veliau ir dilgeliu ir svogunu laisku ir seip zolytes reikia tik saugot kad nesuslaptu .O seip tai viska ymanoma uzauginti tik reikia meiles ir prieziuros"

Mes siais metais savo gyvename zemes sklype taip pat noretumeme pabandyti uzsiauginti kalakuciuku lauko salygomis saviems poreikiams(apie 10 vienetu). Turime ir tam reikalui paruosta ukini pastata. Gal galite papasakoti detaliau apie isigyjima, pirkima(kada pirkti, nuo kokio amziaus), prieziura, auginimo salygas, maitinima, galimas ligas ir t.t

Arba pasakyti kur galima gauti pilnesne, platesne informacija apie visa si procesa.

Pagarbiai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Na as noreciau taip pat pasireiksti :)

Mes augino del saves baltuosius (mesiniu) kalakutus 4 metus. Bet jau 2 metai kaip nebeauginam, nes i kalakutiena paziureti negalim.

Siaip augindavom po 10-15 kalakutu. Siaip jei sau auginti tai geriausiai pirkti kai jie jau yra su plunksnomis, ar tik kai pradeda mesti pukus ir atsiranda plunksnos. Kaina jei neklystu po 25-30 litu uz viena buna.

Pirkdavom pavasari kai is po zemiu pradeda zolyte lysti ir yra jau pakankamai silta. Mes juos augindavom masinoje, juokingai skamba bet zinokit geras varijatas. Masina tai rusiska Niva. Nusipirke kalakuciukus koke savaite palaikome masinoje nes diena ten buna labai silta, jei per silta paprasciausiai atidarome langa.

Kol mazi kalakuciukai tai mes juos serdavome granuliuotu pasaru. O kai uzauga iki 5-7kg. Gali sert grudais zolyte ar kazkuom panasiu pasaru.

Viena kalakuciuku partija serem vien avizomis tai mesyte gavosi riebesne ir taip lasinuku atsirado. Mmmm kokie saslugai iseina. Siaip jei seri grudais tai juos uzauginsi iki 23-24kg, Nes po to mesa gaunasi labai kieta ir neskani nes. Siaip jei nusiperki pavasari ir taip ekologiskai augini tai ant kaledu reikia ieskoti dideles duonkepes ar orkaites kad ji talpintum.

Na uztenka man jau cia rasyti. Jei kas domina klauskit. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jiems svarbiausia kad nesuslaptu ir kad butu silta o daugiau viska isvardijo :) viskas kaip ir turetu aisku buti o jei dar kyla klausimu klauskite.mes juos patalpoi tokioj aptvere buvom 1,5 m ant 3m gal ir su lempa sildem is pradziu o paskui jau baika dar dilgeliu palauzydavome.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Sakykit,o kokiu kombikormu serti kalakuciukus ? Siandien isigijom porele mazyciu.Suleidom su visciukais,tai po to vieni jau nenorejo buti.Bet iskilo problemele,jie kazkodel nelesa visciukiu kombikormo,tik zolyte skabo...pasmulkinom dilgeliu,kiek zinau dar duoda svogunu laisku,bet ju nekas like,dar sidabrazole seria,bet nerandam tokios.Patarkit kuo juos serti ...dekui

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
  • po 2 savaičių...
  • po 2 savaičių...
  • po 1 mėnesio...
  • po 1 mėnesio...
  • po 2 savaičių...
  • po 5 savaičių...

Planuojam šiemet irgi didžiuosius auginti..Kiek žinau, visi mano pažystami augintojai mažiukams sugirdydavo po truputį kažkokio antibiotiko, lyg tai "triponol" tablečių :icon-rolleyes: Parduodamos žmonių vaistinėse venerinėm ligom gydyti.. :D Tai darydavo pirmom savaitėm. Kai jau "užsikabina", paaugę nebebijo nieko- lesinami paprastasi grūdais, vaikščiojo žiemą lauke ant sniego..Papjauti sverdavo po 30- 35 kg.Mėsą netgi rūkydavo kaip ir kiaulienos kumpius.Tik praėjusiais metais iš 10 mažiukų liko 4...Labai labai jautrūs..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Seniau augindavau mės.kalakutus tai pirkdavau iš ūk.Baltuonio[atsiprašau jei ne tiksliai parašiau pavardę],tai jis kiekvieną kartą primindavo jog būtina sugirdyti ištirpinus tablečių ''Trichopol'',kiek supratau nuo kirminukų.Parduoda vaistinėse[tik ne veterinarijos] ir be jokio recepto tai negali būti antibiotikas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pernai du tur4jau prie bendros bandos.Pirkom aleksoto turguj tokius kaip mažos vištelės.Prie jų du pentardžiukus,ančiuku ir daug daug broileriukų.Tai kaip atsivežėm namo,tai užsiėmiau už gOalvos,ką su ta krūva daryt?Tada cipukus į voljerą laukan(buvo dedužės mėnuo)O į kitą voljerą ančiukus pentardas,kalakučiukus.KItą dieną kakakučiukai jau buvo išleisti į sodą Ir visą vasarą su dedeklėm bludinėjo po pievas.Žinių jokių kaip augint neturėjau,kad ten kokia rasa jiems kenkia ar dar kas.Tiesiog augo sau irbuvo patenkinti.Kol vieną rudenio dieną,man matant pradėjo kojas kratyt.Kaip perkūnas iš giedro dangaus.O kitas laimingai padėkos dienos sulaukė,bet niekaip į orkaitę netilpo.Šiais metais tikrai pirksiu bet protingiau auginsiu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...