Jump to content

Aviu vilna. Ka Jus darot su ja?


maksiuk

Recommended Posts

  • Atsakymai 142
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

  • po 2 mėnesių...

Turiu dvi juodas siurksiavilnes avis, tai ju vilna tinka tik veltiniams arba antklodems. Juodgalviu aviu vilna svelnesne, is jos veliau karolius, sages, gaunasi neblogai, bet reikia prideti ir pirktines, nes ji svelnesne. Mano patarimas - susiraskite karsykla arciau ir atiduokit sukarsti. Jie padaro tokius ilgus, gal 1,5 m. plocio paklotus, paskui juos galima keliagubai sulankstyti ir pasiuti antklodes. Ekologiska, silta ir nebrangu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
  • po 9 mėnesių...
  • po 3 savaičių...
  • po 2 savaičių...

Na aš pati dar nieko nedariau (močiutė verpdavo siūlus ir megzdavo) dar turiu likusios vilnos nuo senų laikų tai vis audžiu mintį kaldrą pasisiūt. Man buvus bendradarbė pasakojo kaip siuvo kaldrą anūkui. tai veiksmas maždaug taip vyksta:1 Vilną išplauna, kad kvapo nebūtų(sakė skalbimo priemonių nededa, pati gerai išputoja) ir išdžiovina. 2. sukaršia, (sakė toj karšykloj kur karšia, pasako, kad kaldrai tai ten kažkaip platesnę juostą gal daro). 3. ištiesia ant medžiagos (jei gerai supratau ant 1 pusės, kad kitą dalį galėtų užverst ant viršaus) sudygsniuoja kvadratėliais ar pan ir užsiūna kraštus) vat ir kladra.... Sakė labai liuks: žiema šilta, vasara vėsu. Nežinau ar suprantamai parašiau, bet pati tik tiek žinau, jei kas sius, gal pasidalins patirtim. Kas apie Kauną gyvena,tai sakė, Skriaudžiuose karšykla yra, ten ta mano pažystama ir karšia, bet kalbėjom prieš kokius 4 metus,tai negarantuoju, kad dar yra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...

sveiki,idesiu kelias nuorodas ka galima suvelti ish vilnos.

pirties kepure http://www.veltinis.lt/blog/pamoka-pirt ... as-170.htm

salis banguotais krastais http://www.veltinis.lt/blog/pamoka-sali ... mas-50.htm

nyshtukines tapkutes http://community.livejournal.com/voilok_ru/295861.html

pirshtuotos pirshtines http://daivoska.livejournal.com/9779.html#cutid1

tapkutes http://public.fotki.com/Veltinukai/tapkutes/

na kaip nuvelti toki ar anoki daikta internete nuorodu pilna,problema yra paruosti vilna velimaui namu salygomis.

kiek supratau reikia ishplauti atsrgiai su ukishku muilu,gerai ishdziovinti ishrintki nesvarumus ir tada karshtuvais ishkarsti.ar ash teisi?

vat cia nuoroda vertimas google prastas bet nuotraukos ir video yra http://translate.google.lt/translate?hl ... Wool-Fiber

belieka kaime pas mociutes paklausineti ar dar turi senu karshtuvu :)

beishkodama radau kad uzsienyje parduoda toki namini karshtuva http://handspinner.co.uk/ashford_drum_carder.html tik brangokas bishki :)ydomu ar koks meistrelis galetu toki padaryti lietuovje?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 1 mėnesio...

Per tv rodė, kad velia kažkoks senukas berods Šalčininkų r. Man susidaro toks įspūdis, kad tai vienintelis žmogus, kuris dar moka! Dar velia veltinukus, šliures, batukus visokie dizaineriai, pamėge vėlimą, internete jų blogų nemažai. O geriausia išmokti pačiam. Radau aprašymą senesės laidos B. Zapasnikienės knygelėje "Avis aprengs ir pamaitins" (Kaunas: "Ūkininko patarėjas", 1998) Kai turėsiu laiko, žadu pamėginti. Romanovų vilna laikoma stipriausia ir labiausiai tinkama veltiniams, kurie bus kaip reikiant dremžiami.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...