Jump to content

Recommended Posts

Gal kas esat pasistate naujas dziovyklas ir (arba) bokstus grudams laikyti. Jei taip tai kokios firmos ir del ko butent siuos. + jei kas skaiciavote - kur labiau apsimoka grudus laikyti ar bokste ar paprastame sandelyje... :icon-question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Praitais metais pasistatėme džiovyklą Mepu RCW-300. Taip pat du bokštus BV 40, bet jie skirti kaip kompensaciniai drėgniems grūdams laikinai supilti. Iš jų grūdai paros bėgyje patenka į džiovyklą. Mepu pasirinkome todėl, kad pasirodė priimtiniausias kokybės, kainos ir aptarnavimo santykis. Dabar dar ieškome bokštų min. 300t talpos išdžiovintiems grūdams laikyti. Paprastai sausus gūdus laikome angariniuose sandėliuose.

Asmeniškai man grūdus laikyti sandelyje yra pigiau, bet laikant bokštuose supaprastėja grūdų transportavimas ir darbo sanaudos. Taigi ateityje statysim tik bokštus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Realiai yra taip: užpylus džiovykla 20t kviečių pvz. 16% drėgnumo džiovinimas iki 14% užtrunka apie valandą, plius pusvalandis ataušinimas, tai dar drėgnumą numuša 0,2-0,5 %. Čia kalba eina apie porcijines džiovyklas :) . Džiovinimo trukmė daug priklauso nuo aplinkos temperatūros, oro drėgmės, paduodamo įkaitinto oro temperaturos ir žinoma pačių grūdų drėgnumo, taip pat kultūros rūšies, sunkiau džiūsta rapsai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tai kaip supratau dziovinimas vyksta istisa para. Kiek % nasumas krenta nakti (arba kuro daugiau suaudojama)? Ir ar dziovykla funkcijas (prsipildyma, atvesinima, ispylima) atlieka automatiskai ar reikia zmogui prisideti?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tai kaip supratau dziovinimas vyksta istisa para. Kiek % nasumas krenta nakti (arba kuro daugiau suaudojama)? Ir ar dziovykla funkcijas (prsipildyma, atvesinima, ispylima) atlieka automatiskai ar reikia zmogui prisideti?

Kartais tenka džiovinti visą parą, nes jei per dieną prikuliam sakykim 100t. tai būna 5 užpylimai. Jei grūdų drėgmė apie 18%, tai vienos porcijos džiovinimas iki 14 % užtrunka apie 2 val, nakti 2,5 val. Visą procesą valdo automatika, bet kai kur reikia įsikišti ir operatoriui. Pripildant, rankiniu būdu reikia atidaryti norijos padavimo sklendę, užsipildo automatiškai ir išsijungia. Toliau perstatyti į džiovinimo režimą ir jeigu viskas gerai sureguliuota įjungi džiovinimą ir gali būti laisvas :D grūdams išdžiuvus automatiškai viskas išsijungia ir prasideda aušinimas, pasibaigus aušinimui viskas aplamai įšsijungia. Belieka išleisti sausus grūdus ( atidaroma sklendė rankiniu būdu ). Kaip ir viskas :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šiais laikais viską įmano nupirkti išsimokėtinai :D Kas dėl Mepu, tai sąlygas reikia derinti su pačia firma UAB Bjoras, jie yra tikrieji Mepu atstovai Lietuvoje. Asmeniškai pirkau be jokių išsimokėjimų, tai tiksliai apie sąlygas nežinau, bet kiek girdėjau, tai parduoda ir išsimokėtinai :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gal kas galetu pasakyti kiek kainuoja pamatu statyba ir kiti darbai dziovyklai ir bokstams isirengti. konkreciai kalbu apie MEPU RCW 300 dziovykla ir MEPU bokstus 665/9. na daugmaz, kas statetes gal galetumete pasakyti? aciu labai

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gal kas galetu pasakyti kiek kainuoja pamatu statyba ir kiti darbai dziovyklai ir bokstams isirengti. konkreciai kalbu apie MEPU RCW 300 dziovykla ir MEPU bokstus 665/9. na daugmaz, kas statetes gal galetumete pasakyti? aciu labai

Džiovyklos pamatai kainuoja tikrai nebrangiai :) , jei pats viską darai, tai atseina keli šimtai litų už cementą ir žvyrą plius armatūra . Patys pamatai yra sudaryti iš keturių pagrindinių kolonų 50 ant 50 cm gylis apie 1,2m. šiek tiek platesnis pamatas norijai 50 ant 100 cm jei neklystu :D

Dėl MEPU bokstu 665/9 negaliu pasakyti, nes pas mus 2 rusiški ir darvienas lenkiškas BIN 250t talpos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tai kaip supratau dziovinimas vyksta istisa para. Kiek % nasumas krenta nakti (arba kuro daugiau suaudojama)? Ir ar dziovykla funkcijas (prsipildyma, atvesinima, ispylima) atlieka automatiskai ar reikia zmogui prisideti?

Kartais tenka džiovinti visą parą, nes jei per dieną prikuliam sakykim 100t. tai būna 5 užpylimai. Jei grūdų drėgmė apie 18%, tai vienos porcijos džiovinimas iki 14 % užtrunka apie 2 val, nakti 2,5 val. Visą procesą valdo automatika, bet kai kur reikia įsikišti ir operatoriui. Pripildant, rankiniu būdu reikia atidaryti norijos padavimo sklendę, užsipildo automatiškai ir išsijungia. Toliau perstatyti į džiovinimo režimą ir jeigu viskas gerai sureguliuota įjungi džiovinimą ir gali būti laisvas :D grūdams išdžiuvus automatiškai viskas išsijungia ir prasideda aušinimas, pasibaigus aušinimui viskas aplamai įšsijungia. Belieka išleisti sausus grūdus ( atidaroma sklendė rankiniu būdu ). Kaip ir viskas :D

Kokia savikaina nudziovinti 1 %. Ir si dziovykla kurenama dyzelinu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efrendai kokia į grūdus paduodamo oro temperatūra? Kiek max gali pakelti temperatūra? Per kiek laiko užkrauni ir iškrauni džiovyklą? Kai džiovini per kiek laiko grūdai praeina visą ratą, apytiksliai?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Efrendai kokia į grūdus paduodamo oro temperatūra? Kiek max gali pakelti temperatūra? Per kiek laiko užkrauni ir iškrauni džiovyklą? Kai džiovini per kiek laiko grūdai praeina visą ratą, apytiksliai?

Kiekvienai kultūrai yra rekomenduojamas tam tikras režimas. Pvz. Kviečiai maistiniai : paduodamo oro temperatura 105 C. Džiovykla 20 t paprastai pakraunama per 40 min galima ir greičiau, bet yra kai kurių niuansų :) Visas ratas apsisuka per 1-1,5 h , priklauso nuo grūdų drėgnumo ir nuo padavimo greičio. Padavimo greitis yra reguliojamas, taigi gali padaryti koki nori, bet pagrinde žiūri, kad kuo mažesnėm sanaudom išdžiovinti kuo didesnį kiekį grūdų :icon-wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

105 C temperatūra kameroje ar krosnyje? Ar ne perdidele 105 C temperatūra maistiniams kviečiams? Ar reguliuoji ventiliatoriaus oro padavimą? Ta prasme ar primažini orą ar duodi visą orą kiek duoda ventiliatorius?

Share this post


Link to post
Share on other sites
105 C temperatūra kameroje ar krosnyje? Ar ne perdidele 105 C temperatūra maistiniams kviečiams? Ar reguliuoji ventiliatoriaus oro padavimą? Ta prasme ar primažini orą ar duodi visą orą kiek duoda ventiliatorius?

105 C oras paduodamas į kamerą, pačioje kameroje temperatūra būna max. iki 95 C. Paprastai ventiliatorius sklendė būna atidaryta max.

To Minduksx Mes su RCW-300 laisvai išsiverčiame dirbdami 300 ha :icon-wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
105 C temperatūra kameroje ar krosnyje? Ar ne perdidele 105 C temperatūra maistiniams kviečiams? Ar reguliuoji ventiliatoriaus oro padavimą? Ta prasme ar primažini orą ar duodi visą orą kiek duoda ventiliatorius?

105 C oras paduodamas į kamerą, pačioje kameroje temperatūra būna max. iki 95 C. Paprastai ventiliatorius sklendė būna atidaryta max.

To Minduksx Mes su RCW-300 laisvai išsiverčiame dirbdami 300 ha :icon-wink:

musu giminaitis turi RCW-300 jis dirba 320ha, taj sako pats tas, as galvoju ir apie tokia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×