Jump to content

Rūkykla


ricardaas

Recommended Posts

Sveiki,gal patartumete kaip pertvarkyti rūkyklą :icon-question: Bėda tai kad nesvarbu ar kūrenama sausomis ar šlapiomis malkomis,vis tiek labai rasoja sienos ir mėsa.Gaunasi ne rūkymas džiovinant,o brinkinant.Kartais užkūrus pirmą dieną nerasoja,o kitą-šlapia...pakura iš molinių plytų,ji iš pradžių buvo padaryta už kokių 4 metrų nuo rūkyklos ir su ja sujungta keramikiniais vamzdžiais...dabar pakūra pritraukta arčiau-kokie 2 metrai nuo rūkyklos,bet ir tai nepadeda...

Rūkykla iš gelžbetonio plokščių,lubos medinės,kai rūkome,durys būna truputį pravertos.

Žodžiu gal turi kas minčių ar patarimų nes daug ką išbandėme(net pakurą pačioje rūkykloje),bet nelabai kas padeda...

Štai jos nuotraukos:

21.JPG

22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

rukykla medine. ant zemes stovi kazkur 1/3 200 litru statines. ugnis dega joj, paskui pilamos pjuvenos ir ant virsaus dedamas skardinis dangtis, kad mesa liepsnos negautu. tokia pas uosvius.

pas mane murita, bet irgi apacioj ugnis dega, tik nera backos, todel naudoju tik zalia alksni ir pjuvenas, kad liepsnos nebutu. minusas, labai dabot reika.... ir, nors stogas medinis, virsui ventiliacijos angos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Iškalti gežbetoninės rūkyklos vidų lentelėmis :icon-question: Pakurą naudoti rūkyklos viduje :icon-question:

Pradžiai pabandyk vidų iškalti skarda su kokiu 2 cm tarpu tarp plokštės ir skardos. Taip išvengsi kondensato susidarymo vidinėje rukyklos dalyje. Aš taip pat dar perkelčiau pakurą arčiau rukyklos, bet jei pačiam atrodo, kad karščio pakanka, tai gal ir neverta. Sėkmės :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 metų...
  • po 10 mėnesių...
post-11626-141521819671_thumb.pngKa ziurint ruosies rukyti ,jai zuvi tai pakanka rasti istrunyjusi medzio kamiena padaryti kokiu 3m trapa ir pakura .Darosi parastai ,kamienas nuzievinamas, vidus isvalomas .Geriausiai butu statyti kur susiformaves ira nuolidis lansafte.Ant auksciausiosvietos pilamas pamatelis kamienui su anga is apacios arba is sono (priklausomai kokio didumo ira nuolidis,aisku tektu tokiu atveju pamateli iskelti ir poto ji apipilti zeme,uzeldinti zolite , kad dumas neiseitu).Po to ikasamas ir dedamas su nuolidziu i pakuros puse trapas .Trapo nuolidis nedaromas didelis ,panasei ,kad per tris metrus 50 cm turetu pakilima.Na ir daroma pakura ,aisku galima daryti kokia tik panoresite ,muriti is akmenu saslikine ,jos apacioje padarius pakarura rukiklai su sklende.Galima seip sudeti plitas ir apipilti zeme ,zodziu skonio ir fantazijos ,bei finansu reikalas.Vizualei atrodo jog medzio kamienas stukso islindes is zoles ,galima kai rukikla nesinaudojama pakabinti ant kamieno koki vazona su gelemis ir t.t.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...
  • po 5 mėnesių...

sveiki pastaciau rukykla kaip priklauso ispyliau pamatus iskeliau sienas is duju silikato plytu uzdejau stoga vidu iskaliau dailylentemis tik grindis ne, lauke i rukykla eina kaminas dumas is pakuros triju metru desimtukas, pakura suvirinta is metalo laksto idetos dureles trauka yra o kai zuvi isrukai atsiduoda dumais ir yra visa apjuodusi o ne truputi aprudavusi. trauka gera dumu net per daug manau. kame beda? kai rukau duris laikau praveres rukyklos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai gal malkas ne lapuociu medziu naudoji ,pasidariau rukykla is elektros spintos ,25cm vamzdzio skersmuo ilgis 8 metrai rukau lapuocio medzio malkom,piuvenos eglines.karpius isirukau ir kita zuvi buna auksines  spalvos o pamatas is sustatytu bloku ir prisukta ta spinta ir pamatus ir vamzdi uzpyles zemem.tik dar nebandziau ziema ,nes nebuvo ledo,bet jau dabar turbut bus,tai jai pasigausiu karpiu ar kitokiu ,reiks rukyti pabandyt ziema

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...