Jump to content

sau0le

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling

Miestas

  • Miestas
    Telšių

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

sau0le pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

8

Reputacija

  1. Su 55 balais priduota 40 paraiškų. Kad visiems užtektų, trūksta 148t. Teoriškai kaip ir pritrūko vienam žmogui. Bet manau, kad tikrai jis gaus.
  2. Valio, praėjau su 57 balais. Patvirtino 2018m. praeinamumo balus, praeinamas balas 56 ir dalis 55. https://www.nma.lt/20016
  3. Ne bėda ir pašerti karves brangiai, bet ekologiniams ūkiams yra problema, kad turi šerti ne tai, kas ekonomiškiausia ir naudingiausia karvei. o tai, ką gauni nupirkti. Tai šiuo atveju ir yra iškilęs klausimas ką geriau pirkti ar sojų pupeles, ar sojų išspaudas ir kokį kiekį minimaliai duoti, kad nebūtų didesnių problemų, o pagerėtų karvių sveikatingumas.
  4. 24t. tai nepirkčiau, bet kokias 4t. tai ko gero taip. Jei ant Lietuvos atsirastų dar kokie 5 ūkininkai, tai tos 24t. ir susinaudotų. Sojos pupeles šiuo metu pardavinėja ūkininkas iš Panevėžio (turi 120t. - skelbiu.lt). Tai man ir įdomu. ką geriau apsimokėtų naudoti iš baltiminių žaliavų, kurias būtų įmanoma gauti. Anksčiau niekados jų nenaudodavau, bet šiemet kaip ir reikia
  5. ekologiškus sojų rupinius kaip ir galėtų parvežti "Pirmagra", o sojų pupeles pardavinėja ūkininkai. Eko žirnius taip pat perku.
  6. Šiai dienai Lietuvoje būtų galima įsigyti ekologiškų sojos pupelių po 600e/t, o ekologiškų sojos rupinių apie 900 e/t. Ūkis ekologinis, šių metų vidutinis bandos produktyvumas 6,3t. Šeriama šienainiu, traiškyti kvietrugiai ir malti žirniai (apie 3kg per dieną, žirniai sudaro apie 25%). Nei melasa, nei palmių aliejus nėra duodama. Urėja pakyla ganiavos pirmoje pusėje, o žiemos sezonu laikosi apie 10, bet dažnai būna ir žemiau 10. Tai būtų įdomu sužinoti kiek kg. būtų galima naudoti sojos rupinių ir kiek pupelių ir kas būtų geriau.
  7. Ką geriau karvei būtų duoti (urėja iki 10 ): sojos rupinius ar sojos pupeles (maltas ar traiškytas). Sojos pupelės už sojos rupinius pigesnės trečdaliu.
  8. sau0le

    Pieno kainos

    Savaitės pradžioj pasirašiau priedą, šiandien pinigai jau gauti. Papildomai gauti virš vieno cento už litrą pieno, kuris buvo parduotas 2017m., manau yra gerai. Nutraukus pieno gamybą, ar perėjus pas kitą pirkėją, grąžini priedą ir viskas. Kaip sakant beprocentinė paskola. Nepasirašyti sutarties manau verta tik tokiem, kurie jau yra suplanavę išeiti kitur.
  9. sau0le

    Zirniai

    Prieš kokius 5 metus NMA papildomai atliko ekologinių ūkių patikras dėl herbicidų naudojimo apie kurias nežinojo net Ekoagros. Javapjūtės metu paskambino iš agrocheminių tyrimų labaratorijos ir pasakė, kad turi NMA pavedimą iš lauko paimti grūdų ir dirvožemio mėginius ir juos ištirti dėl chemikalų naudojimo. Pasakė, kad mano lauke bus už poros valandų ir jeigu noriu, tai galiu ir aš pats sudalyvauti. Kadangi javai buvo nukulti, tai iš lauko paėmė ražienų ir dirvožemio mėginius. Tikrintojas sakė, kad per visą Lietuvą tokių patikrino virš 100 vnt., kas sudarė apie 5 % visų ekologinių ūkių. Tai manau, kad su žirniais taip pat gali būti panaši situacija, jei ne šiais metais, tai kitais metais. Ir visiškai niekas nežiūrės ar lauke yra technologinės ar ne, o paprasčiau kompiuteris atrinks kokius 5 % laukų ir iš jų paims mėginius.
  10. sau0le

    TIK EKOLOGISTAM !!

    Taip netiktų, turi einamaisiais metais visus laukus apsėti sertifikuota sėkla. Taisyklių 48.p. Ūkio subjekto ekologinės gamybos plotuose užauginta produkcija (visos ūkyje auginamų augalų rūšių (išskyrus daugiametes žoles, daugiamečius augalus ir daržoves, prieskoninių augalų ir vaistažolių sėklas) sėklos arba bulvės (neskirtos dauginti), kuri toliau naudojama ūkyje sėjai ar sodinimui, turi būti atnaujinama sėjant ar sodinant sertifikuotas sėklas arba bulves, atitinkančias teisės aktų reikalavimus sertifikuotai dauginamajai medžiagai, ne rečiau kaip vieną kartą per penkerius metus. Jeigu ūkio subjektas einamaisiais metais augina tam tikros rūšies augalą, tačiau penkerių metų laikotarpiu ne visais metais augina šios rūšies augalą, į penkerius metus įskaičiuojamas ir neauginimo laikotarpis. Sėklos atnaujinimu laikoma, jeigu ūkio subjektas ekologinės gamybos plotuose einamaisiais metais sės norimos atnaujinti augalo rūšies tik sertifikuotą sėklą, nenaudodamas paraleliai nesertifikuotos šio augalo rūšies sėklos.
  11. darbinis standartinis, ne ekonominis buvo (dar buvo įjungti smulkinimo peiliai). Šiaip šiaudai presuojasi sunkiausiai, šienainis tai lengviau.
  12. Presas Claas Rolant 374RC. Su juo dirbu su 125Ag traktoriais (turi ką veikti). Bet vienu metu nebuvo laisvų traktorių, tai pabandžiau su Axosu supresuoti 20 rul. šiaudų. Tai nė vieno neišsuko iki galo (užgesdavo prieš pabaigą ir 1 bėgiu važiuojant) Suspaudimo laipsnis preso buvo nustatytas maksimalus.
  13. Dar pamiršau. Vieną kartą buvo keistas priekinio rato pavaros salnikas. Taip pat priekinės gabaritinės lempos pritvirtintos prie kabinos šono, dėl ko naktį visiškai nesimato šone (jas naktį aprišame, kad nešviestų). Taip pat atvirkštinis durų atidarymas, nei kitų traktorių, bet prie to kaip ir pripratom.
  14. Turiu claas axos 330cl, 2013m. laidos, 92Ag, pirkau naują (apie 29500 eurų), dabar 3000 moto valandų. Pagrindiniai darbai: šienapjovė 3,2m. su plaušintuve, grėblys, vartytuvas, kultivatorius 4m.. Esu pabandęs prikabinti ruloninį presą šiaudams presuoti, tai nepavyko išsukti iki galo, užgeso. Šiaip traktorius transporto darbams netikęs, nes yra dusulys. Šienavimo darbams kaip yra tinkamas. Pliusai: lengvai kuriasi žiemą, tyli kabina, vienintelis lyginant su konkurentais turi tris darbinio greičius. Minusai - dusulys transporte. Gedimai: pastoviai rasoja tepalas per sujungimus hidosiurbly. Ir garantinis keitė tarpines ir aš vėliau, bet tas vis tiek yra. Nuo vibracijos nulūžo išmetimo kaminas. Taip pat dabar pradėjo negražiai dirbti kuro siurblys ir sumažėjo galia. Tai reikės tikrinti kuro siurblį ir purkštukus. Taip pat yra stoglangis, tai iššoko iš gumų stoglangio stiklas. Daugiau gedimų kaip ir nebuvo. Jeigu reikėtų pirkti, tai pirkčiau dar kartą tokį patį.
  15. sau0le

    Pieno kainos

    ZP dėl ekologinio pieno su ūkininkais sausio mėn. pasirašo ilgalaikes 1 metų trukmės fiksuotas sutartis. Taip jau yra du metus iš eilės, o anksčiau būdavo po 3-6 mėn. sutartys.
×
×
  • Create New...