Jump to content

Mortalas

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie Mortalas

  • Gimtadienis 04/02/1994

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Vyras

Miestas

  • Miestas
    Šakiai

Kontaktai

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Mortalas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

7

Reputacija

  1. Mortalas

    zalioji trasa.

    Ačiū kolegos, labai padėjot!
  2. Mortalas

    zalioji trasa.

    O pasitaiko, kad kas nors visgi nupurškia? Gandų lygyje girdėjau tokį dalyką, man atrodė nelogiška, bet norėjau su labiau patyrusiais kolegomis pasitart.
  3. Mortalas

    zalioji trasa.

    Sveiki. Turiu klausimą dėl žalinimo - apie garstyčias. Kaip tiksliai pasielgiama su jomis norint jas užarti, t.y. ar jos tiesiog yra užariamos ir nedaromos jokios kitos operacijos ar pirmiau visgi jos nupurškiamos, kad pradėtų vysti ir po keletos dienų užariamos?
  4. Mortalas

    Jaunųjų ūkininkų mokymai

    Laba. Šiais metais (t.y. iki rudens vidurio) turiu jau pateikti "Jaunųjų ūkininkų kompetencijos ugdymo mokymo programos (kodas 296162026)" kurso pažymėjimą. Iki šiol dalyvaudavau nemokamuose mokymuose, kurie laikas nuo laiko vykdavo gimtajam mieste, esu susirinkęs visus reikiamus papildomus mokymus (98 val+), bet bėda su pagrindiniai - iš 4 reikalingų turiu tik 1. Pirmais metais gal ir praleidau dar kažkurį iš tų 3 rengtų mokymų, kai tiesiog labiau ėjau į tuos mokymus, kuriuose pagal galimybes galėjau sudalyvauti, bet pernai jau stebėjau mokymų sąrašus ir tiesiog jų nebuvo rengta. Na ir žinoma, viską dėliojausi ir planavausi, jog ir taip spėsiu pasibaigti šiemet viską laiku, kad gal į kitą rajoną nuvažiuosiu tuos trūkstamus privalomus mokymus išklausyti, bet dėl karantino viskas nutrūko ir jokių mokymų, bent jau mano mieste, nevyksta ir neaišku, kada viskas atsinaujins, tuo labiau, jog labai mažai tikėtina, jog visi reikalingi mokymai įvyktų iki rudens. Kokia situacija kitur, gal kažkur vyksta nemokami mokymai nuotoliniu būdu? Žinoma, tokius mokymus rengia LŽŪKT, bet tie mokymai mokami, tai norėtųsi dar pirmiau pabandyti rasti nemokamus variantus (tuo labiau, jog dar turiu apie pusmetį šių kursų išklausymui). Arba galbūt kažkur jau po truputį gali mokymų rengimas ir vėl atsigauti, kuomet mažinami karantino apribojimai? Visai informacija šia tema įdomi ir aktuali. Privalomi mokymai, kurių dar neišklausęs: Kompleksinės paramos reikalavimai (valdymo reikalavimai) (kodas 296162023) (mačiau dėl šio mokymo irgi skundėsi, jog nėjo rasti ir teko pirkti nuotolinį mokymą) Aplinkosauga ir tręšimo planavimas (kodas 296185010) Ūkinės veiklos planavimas ir finansavimo galimybės (kodas 396131406)
  5. Mortalas

    zieminis rapsas

    Gal kiek netiksliai (painiai) išsireiškiau - turėjau omeny, jog minėtais atvejais rapsų laukai, prie kurių stovėjo bičių šeimos, nektarą, žiedadulkes skyrė, bet negaliu garantuoti, jog tam regione visur tokia pat situacija (nes kolegos tik pavienius pavyzdžius pasakė ir bendros situacijos nežinau). Kadangi aplink Šakius pats tikrinu, didelė imtis, tai tikrai situacija tokia, jog niekur vabzdžių nebuvo matyti.
  6. Mortalas

    zieminis rapsas

    Dėkui. Šiaip neaišku, kas čia tą įtaką daro, jog vabzdžiai (bitės) visiškai nelanko rapsų, aplink Šakius kas pora dienų apvažiuodavau apžiūrėti (10-15 skirtingų ūkininkų laukų, sumoj turbūt 1000 - 1500 ha), tai jokio judesio juose, net kai turėjom prieš keletą dienų +18 +19 ir saulėta, kas rapsui skirti nektarą jau tikrai geros sąlygos ir vabzdžiai neatsispirtų (rapsui visada skiria pirmenybę lyginant su kitais augalais). Kaip kituose rajonuose, per šiltas dienas buvo pastebimas bičių judėjimas rapse? Kiek iš kolegų girdėjau, tai rytinėj Lietuvos dalyje bent jau atskiri rapsų laukai nektarą skyrė.
  7. Mortalas

    zieminis rapsas

    Kokia rapso veislė? Yra daug gandų dėl nektaro neskiriančių rapso veislių, bet atrodo, jog kiti veiksniai čia veikia. Kol kas pietvakarių Lietuvoj jokių vabzdžių (ne tik bičių) irgi rapso laukuose nematyti nė vienos.
  8. Vakar atsiuntė laišką dėl paramos patvirtinimo (nors per portal.nma.lt jau praeitą antradienį rodė, jog patvirtino paramą, vakar atsiųstam laiške irgi kovo 24 d. buvo įrašyta). Šiandien pervedė pinigus. Paklausimas nebuvo, tik telefonu paskambinus reikėjo vieną paraiškos puslapį pakeisti (vieną eilutę permesti į kitą vietą). Rinkau 75 balus, paraišką pateikiau paskutinėmis dienomis.
  9. Irgi kaip tik norėjau parašyt šią naujieną
  10. Pratęsė iki gruodžio 13 d. https://www.nma.lt/index.php/naujienos/pratestas-paramos-paraisku-teikimo-laikotarpis/24379?fbclid=IwAR1FPRXDUpwl-WRwgK2DDnQQ2XA3SMU302VJt82rHrLQwbfg9c2H3Pp81rw
  11. Atsakymas: "Informuojame Jus, kad Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos srities „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ įgyvendinimui šiuo metu lėšų likutis siekia 14,705 mln. Eur. Atsižvelgiant į tai, kad iki programinio laikotarpio pabaigos yra likę 3 metai ir kad lėšų likutis nėra didelis, nuspręsta 2018 metais nedaryti paramos paraiškų rinkimo pagal veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“."
  12. Sveiki, Gal kas girdėti dėl šių metų jaunųjų paramos? Kol kas jokios oficialios informacijos nėra, t.y. net nepatvirtinta, kada iš viso rinks paraiškas, gal kur neoficialiai girdėti, kodėl taip delsia?
  13. Teisinga mintis. Dėl to išties plastiko ir atsisakiau (jau gana seniai) ir naudoju tik stiklą. Daugumai klientų tai irgi arčiau širdies (tik nedideliam kiekiui žmonių plastikas patinka labiau ir pagrinde tik dėl svorio). O stiklo kaina palyginus su plastiko skiriasi palyginus nedaug (tiesa, kalbu apie savo konkretų atvejį, kai naudoju 0,375; 0,5; 0,7 ir 1 L tarpos pakuotes) ir už stiklą sumoku 3 - 4 ct tik daugiau ir per pardavimų padidėjimą tikrai manau atsiperka Prekiauju medumi.
  14. Pati tema įdomi, seksiu. Nors aišku kol kas tik keli tips'ai pateikiami, bet tikriausiai įsibėgėjus diskusijai jų padaugės, kaip sakoma, turi vykti dialogas, iš vienos pusės viskas negali ateiti P.S. kas be ko, mokytis ir mokytis visiems reikia iš "pasaulio", tačiau keliavimas čia jau dažniausiai atskira tema - praktiškai viską jau galima rasti prisėdus prie kompiuterio, tereikia įdėti laiko, pastangų ir sugebėti išsigryninti tai, kas verta dėmesio. P.S.S. dėl smulkių ūkių - taip, Lietuvoje jų tikrai buvo mažiau, nei ES vidurkis, pačioj pabaigoj su jais rikiavomės ilgą laiką. Tačiau pastaruoju metu tikrai gerėja ši situacija. Pats esu tokio ūkio savininkas ir pokyčiai matosi plika akimi, aišku, tai susiję ir su mada, atėjusia iš tų pačių vakarų, kur toks sveikesnio maisto propogavimas populiarus jau kuris laikas. Žmonės pradėjo ieškoti kokybės, kai iki tol ieškojo tik kainos, džiugu, nes visi ženklai rodo, jog ši mada taip greitai neišnyks. Na bet neturėtų
×
×
  • Create New...