Jump to content

Nepriklausomi miškininkai

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vakarų Lietuva

Nepriklausomi miškininkai pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Tiesos Jūsų žodžiuose yra. Kai miško savininkai smulkūs, nebėra jokio nuoseklumo miškininkystėje. Kiekvienas planuojasi darbus tik savo sklypelyje, ir tie darbai dažniausiai apsiriboja kirtimais. Išsikerta ir pamiršta, kad miško išvis turi. Apie miško kelių, sausinimo sistemų priežiūrą nėra ką net kalbėti. Urėdijos turėdamos didesnes apimtis gali rūpintis kompleksiniu miško tvarkymu, ko tikrai negalima tikėtis iš miško savininkų, kurie nei technikos turi, o dar mažiau noro.
  2. Tame ir esmė, kad jokia UAB. Jokių darbo ar prekybinių santykių su medienos pardavėjais. Nešališkumas šiuo atveju labiau vertinamas, nei darbas miško prekybos UAB. Tiesos yra, po 0,5ha pjaunant tikrai didelio pelno nebus. Bet turint 2-3 ha plyko kirtimo biržę tikrai apsimoka miško ruošą organizuoti pačiam, o ne parduoti miško pirkliams. Viskas priklauso nuo konkretaus miško.
  3. Čia mažos išimtys. Drebules, baltalksnius galima kirsti ir nelaukiant brandos. Bet iš jų naudos mažai. Jei valda didesnė, galima kirst iki 15 kūbų iš visos valdos, po 3 kūbus iš hektaro. Miškotvarkos projektas nėra bevertis, jei tūlas miško savininkas planuoja ne tik pasikirst, bet ūkininkauti savo miške. (pakirtus reikia ir atkurti). Didesnei miško valdai paprastai suprojektuojami ne tik pagrindiniai kirtimai, bet ir ugdomieji kirtimai. Atliekant einamąjį kirtimą tuomet pakanka vien pranešimo apie ketinimą kirsti mišką. Biržės rėžti nebereikia. Tinkai parengtas ir vykdomas miškotvarkos projektas ne tik užtikrins nepertraukiamą medienos poreikio patenkinimą, bet ir išaugos mišką kaip visumą. Įdomu kiek ūkininkų turi duomenis apie savo miško valdą? Kuri dalis medyno yra brandi, kurioje galimas, ar kaip tik nebeleidžiamas kirtimas? (Ir tie 3 kūbai medienos ir hektaro leidžiami iki tam tikro retumo ribos). P.S. "Nepriklausomi miškininkai" - privačių miškų miškininkai.
  4. Klausimas ūkininkams. Ūkininkaujate savo miške pagal parengtą vidinės miškotvarkos projektą, ar apsiribojate sausuolių išsikirtimu malkoms. Kaip vertinate miškų tarnybos specialistų konsultacijas?
  5. sveiki, ar šemet jau kas nors teikė paraišką paramai gauti pagal šią priemonę? niekaip nerandu terminų iki kada reikia ją pateikti.
×
×
  • Create New...