Jump to content

flankeris

Nariai
  • Pranešimai

    149
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario flankeris paskelbtas turinys

  1. Gyvas,su diržu variantas nepraėjo,bet su grandine šitas šlamštas pradėjo dirbti.
  2. Generatorius jau vietoj.Išbandytas.Tuščioj eigoj neapkrautas duoda 30V.Ant apkrovos nebandžiau,neturiu kolkas ant ko.Įtampos stabilizacija neaktualus reikalas.Pradžiai duosim jam darbo ant bulviakasės.Yra tokia mechaninė,veikia nuo ratų,kurie suka transporterį.Nedirbo ji kaip priklauso.Tie,kurie ją sukūrė,nežinau apie ką galvojo,visiškas šlamštas.Mechaniką tenka traukt į šalį,pajungsim elektros pavarą.Radau el.variklį 24V su reduktorium,kuris buvo naudojamas elektriniams vartams.Dedu ant bulviakasės,skriemulių-diržo sistema.Diržo įtempimas-spyruoklė nuo skalbimo mašinos,pagarba skalbiankių kūrėjams.Maitinimas nuo generatoriaus.Fotkėj ratai nuimti,reiks ašį galinę ilgesnę gamint,nes skriemulys įsipaišė,bet čia nedaug vargo.
  3. Yra viena kliūtis-diržo kelyje stovi kuro bakas.Reikės priburt skriemulių sistemą,kad apeit baką.Aišku,teks ieškot kažkokių guolių dar,daryt įtempėją.Žiūrėsim kas gausis,vietos tai sistemai nedaug,bet reiks sutalpint.
  4. Generatorių įprašiau į traktorių,bus po sėdyne:
  5. Turėjau sugedusį BOSCH generatorių 120A.Prakaltas tilto diodas,trumpino akumuliatorių.Tai prikeliu naujam gyvenimui šiame traktoriuje.Išmečiau visus tilto diodus,taigi liko tik trifazis motoras.Tiltą pastatysiu išorinį,vietos yra.Tiltas 150A toks: Tiltui radiatorių radau nuo seno kompo procesoriaus
  6. Taigi rezultatas: Teko padaryti įvores,kad atitraukti starterį.Dabar pro atsiradusį tarpą galima bus pratempti diržą.
  7. Reikia pastebėti,kad kinietis taupo medžiagas.Originalaus puodo metalo storis 2.0mm,to pirktojo 1.65mm.Be to skyrėsi diametrai-originalas 64.4mm,pirktas 65.5mm.Teko pirštus pamiklint,kad suvirint.Aišku idealiai nesigavo,bet sukantis mušimas nežymus,tai kiek nuramino.
  8. Taigi planas buvo toks-ant veleno galo su tuo puodu uždėti skriemulį.Bet tada puodas pasidaro trumpas,kad tilptų rankinis starteris.Tam reikalui pirkau tokį patį puodą,atpjoviau reikiamą gabalą prailginimui.Pratekinau skriemulį,užpresavau ant originalaus puodo ir tada privirinau tą atpjautą gabalą.Gavosi buterbrodas:
  9. Ilgai galvojau kaip ant variklio veleno užsodinti skriemulį,kad būtų galima primontuoti generatorių.Variklio veleno vienas galas uždaroj greičių dėžėj,ten rankų nepridėsi,tai čia mintys baigėsi.Kitas variklio veleno galas labai trumpas ir čia prisuktas rankinio starterio puodas ar kaip jis ten vadinasi tiksliai nežinau,atrodo taip:
  10. Kai nepadarai iš karto,tai prasideda kringelių sistemos.Stabdžių pedalas gavosi panašus į kringelį.Reikėjo išraityt taip,kad praeitų pro gazo pedalą ir kad kanopą ant abiejų netrukdomai būtų galima užkelt. Pedalo ašis: Galutinis vaizdas ir stabdžiai yra: Jokia spyruoklė nereikalinga.Pats hidraulinis stūmoklis atmeta pedalą atgal.
  11. Stabdžių suportą ir stūmoklį įkonstravau į vietas.Šlanga galėjo būti kokiais 2cm ilgesnė,bet nebuvo pasirinkimo.Arba 50cm,kaip šiuo atveju arba 1,1m.Ta metrinė tai tik į galą,bet gale nėra galimybių stabdžiams,teko rinktis 50cm.Dabar lieka sukonstruoti pedalo sistemą.Vietos labai nedaug,reiks pasispausti.
  12. Stebulė su disku vietoj atrodytų taip: Varžtus prie disko teko privirint,varžtų galvos nušlifuotos lygiai su disko paviršium.Tai dėl to,kad suportas kliūdavo už varžtų galvų.Iš stebulės pusės normaliai,nekliūna.
  13. Stabdžių diską tenka atitraukt nuo stebulės apie 20mm,nes ratlankis neturi išnešimo kaip automobiliuose.Kitaip stabdžių suportas neįsiprojektuoja.
  14. Darysim stabdžius.Jų nebuvo.Be stabdžių rieda gerai,bet eksploatacija parodė,kad jie reikalingi.Ypatingai bėgių perjungimo metu,nes čia bazė motoblokas.Bėgius perjungti galima tik stovint,jei kiek rieda,negerai greičių dėžei.Stabdžių sistema kažkoks kinietis.Daugmaž iš išvaizdos nužiūrėjau,kad turėtų gautis.Darysiu stabdomą vieną priekinį ratą. Stabdžių diskas irgi jau yra:
  15. Žolę pjaunu su šituo buldozeriu,didelio vargo nėra,labiau visur pralenda.Kažkur aprašinėjau šiam forume prieš keletą metų.Tik prieky perdariau ant vieno rato,mažiau žolę sutrypia prieš nupjaudamas.
  16. Diferencialas yra ir blokuotė yra.Stabdžius dar darysiu.Galvojau apsieisiu,bet pasirodo reikia.
  17. Nusipirkau skardos gabalą,gavosi kuzavas ir dar skardos liko Atkabini kablį ir pats išsiverčia.Rėmas 20x20x1,5mm kvadratas.
  18. Prikabinau ir išbandžiau.Susmeigus iki dugno traukia,bet labai sunkiai.Variklis pilnom apsukom.Nėr ką norėt,čia gi ne traktorius,o jo tik vaizdas.Reiks išimt porą smaigalių arba juos trumpint.Greičiausiai pastarasis variantas.Dabar smaigaliai 12cm.Patrumpinsiu iki 10cm.Taip nuimsim dalį apkrovos.
  19. Užbaigiau akėčias.Padžioviau nudažęs,kad katinas nelaipiotų,nes tas tai lipa visur.
  20. Dėkui.Jei kryžmes suės,reiks kažką konstruot.
  21. Pradėjau lengvą darbą prie tų visų pakabinamų gelžgalių.Akėčių gamyba
  22. Neaišku kiek tos veleno kryžmės laikys.Labai daug akmenų dirvoj.Kai kurie visai neblogi pasitaiko.
×
×
  • Create New...