Jump to content

gerasukis

Nariai
  • Pranešimai

    1376
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    36

Visas nario gerasukis paskelbtas turinys

  1. gerasukis

    Selekcinis mokestis

    O tai jie vis tiek kažką grasino, ragino apmokėti. Ką tu jiems kaip argumentą sakai?
  2. gerasukis

    Selekcinis mokestis

    Na ir kaip baigėsi tau su selekciniu mokesčiu, ar jų sąskaitų neapmoki, ar galiausiai teko susimokėti?
  3. gerasukis

    avizu auginimas

    O kokia hektolito masė po tiek sėjant? Man gaudavosi visada žema, be papildomo trešimo.
  4. gerasukis

    avizu auginimas

    Pas mane eko avižos, lengvos todėl daug ir nereikia, bet taip sėklos trūksta, o pirkt ir maišyti visai nenoriu, nes pas mane c2
  5. gerasukis

    avizu auginimas

    Tavo vietoje arba laukčiau kol sudygs, arba su basrtytuvu pravažiuočiau ir užkultivuočiau. O tai koks plotas sėjosi ir kiek sėklos susinaudojo? Šiaip skaičiuok mln. o ne kg, negi sunku pasisverti 100 ar 200 sėklų su mažom svarstyklem, jos ten iki 10e kainuoja. nes jei padauginsi su tankumu bus pašariakas, kurio šiemet kaži ar iškiši, nes visi pakampiai apsėti bus avižom. Aš sėsiu 120-130 kg, ir dėl tankumo ir dėl to, kad mažiau sėklos turiu nei noriu apsėti
  6. gerasukis

    Trašų kainos

    Galima rinkis, kad atvežtų, arba nemokamai atsiimti bet kuriam padalinyje. 24t Pristaymas nemokamas.
  7. gerasukis

    Deklaravimas

    O kuri čia priemonė taip sumažėjo?
  8. gerasukis

    Deklaravimas

    O kur buvo paskelbta informacija apie ŽŪM nuotolinį posėdį, nes atrodo seku visą info, bet tą praleidau.
  9. gerasukis

    dirvožemio tyrimai

    Tai čia kiek suprantu už bazinius, PH, humusą, P K ir ten paskui visa ataskaita. Konsultavimo tarnybos tokie įkainiai. Man irgi atrodo brangokai. Kad žemės ne vienalytės ir patys laukeliai mažoki todėl norėčiau iš tankiau daryti, tai ir kyla klausimas ar puse laukų darytis ar retinti tyrimus ant ha + atsisakyti kokių panašių mažesnių ir artimų laukų tyrimo.
  10. gerasukis

    dirvožemio tyrimai

    Aš matau, kad dauguma ūkininkų yra pasiilgę bendravimo nuo sezoninių atostogų, bet būtų smagu, kad sugrįžtume į temą kur uždaviau konkrečius klausimimus ir galėtumėte pasidalinti savo patirtimi, o ne gilintis kokios spalvos triusikus esu užsidėjęs.
  11. gerasukis

    dirvožemio tyrimai

    Pas mane eko ūkis, tikslas pažinti žemių potencialą. Sužinoti kalkinimo poreikį. Tręšti vis tiek negalėsiu, sėjomaina ir taip ribota. Tai taip tyrimai tik dėl paramos, nes iš esmės šiai dienai jie mažai ką pakeis. Ateityje gali viskas ir pasikeisti, o jau tada turėsiu nuo ko atsispirti.
  12. gerasukis

    dirvožemio tyrimai

    O jei atsakant į temą, tavo patarimas būtų koks? Nes tavo pasiūlymas prisimesti, skamba keistai,nes tą patį galiu gauti nemokamai.
  13. gerasukis

    dirvožemio tyrimai

    Gavau paramą konsultavimo paslaugoms ir norėčiau pasidaryti žemės tyrimus. Prisipažinsiu su tuo susiduriu pirmą kartą, todėl gal kas apšviestų, ar čia normali kaina ir kokį variantą rinktis, norėčiau tyrimų 1 ėminys iš 1 ha (32,50€), nes laukai nėra dideli ir nevienalyčiai, bet tokiu atveju 1500€ užtenka tik pusei ūkio. Tai gal rinktis 1 ėminys iš 2 ha (19€) ir kelių laukų atsisakyti ir pan. Ar darytis puse laukų dabar, kitą pusę vėliau. Kaip niekad su tuo nesusidūrus, kaina iš pirmo žvilgsnio atrodo kosmosas už keleta mėginių, nors tai man ir nieko nekainuos.
  14. Jie uz savaites pagal terminus plius minus trasas turi barstyt, o vanduo stovi visur po 2 mėn. Trukusio Lietaus ir sniego jei tokio buvo. Krasnadaro kraste derlingiaisios rusu zemes.
  15. gerasukis

    Trašų kainos

    Dėl apyvartinių lėšų. Nebent suma nedidelė. Ten tą permokos grąžinomo formą užpildyt poros minučių reikalas. PVM ne mūsų, todėl niekaip nesuprantu, kada jį priskaičiuoja kaip savo pajamas ir pasidaro labai sunku su jomis atsisveikint.
  16. gerasukis

    Elektros galios didinimas

    Prietaisas prietaisui nelygus, bei kiek jį žadi naudoti. Jei tai koks variklis ir pan. gali nusipirkt dėvėtą dažnio keitiklį ~300e, susimažinti galią galėsi su juo, be abejonės čia neišeitis, bet kokiu atveju bendrai bus per mažai galios.
  17. gerasukis

    Trašų kainos

    Tai vistiek pirkimo dabar nėra, visi kas norėjo susidengt PVM susidengė, uždarė finansinius metus, vadyba parodys didesnes kainas, kad pasirodytų teisūs - "juk sakiau, kad brangs", o nuo vasario - kovo mėn. vėl prasidės nuolaidos, tik pirkimams prasidėjus o ir kaina galima koreguosis. Vienintelis dalykas kuris neramina tai logistika, niekas nebesiveža trašų geležinkeliu - per trumpi atstumai gaunasi, dėl ko ir kaštai didėja ir aikštelėse nebenori niekas sandeliuotis.
  18. Ai tiek to, nelabai man tada reikia tą miško paskirtį keisti Gal papraščiau būtų iškirsti viską ir atsodinti į produktyvų mišką vaikams kaip pencijos "fondą", jei tėvui padės ūkininkaut
  19. Ar yra kokia galimybė miškų ūkio sklypą, kuriame yra ir dalis dirbamos žemės, paversti dirbama žeme? Kur reiktų kreiptis?
  20. Principe nieko ten sunkaus nėra tuose projektuose,"rašytojai" gali ir iš fantastikos srities prirašyti, kad tik balų pririnkti, bet visą fantastiką reiks įgyventint pačiam. Esmė, kad vertintojai smulkmenose kapstosi, čia bėda.
×
×
  • Create New...