Jump to content

Tuškutė

Nariai
  • Pranešimai

    503
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Varnalėšų

Tuškutė pasiekimai

Dažnas dalyvis

Dažnas dalyvis (3/5)

0

Reputacija

  1. Kiekvienas turi dirbti savo darbą. Juk neprašom batus pasiūt kepėjo. Tyrimus atlikinėti palikime mokslininkams. Kiekvienas augintojas turi savų pastebėjimų, bet jie nėra moksliškai pagrįsti. Tad tas šokimas aukščiau bambos labai vaikiškas. Žmogus triušius augina 4metus, o menkina patirtį tų, kurie augina 20m. Paauglystės periode irgi visi atrodo kvaili...
  2. Tuškutė

    Triusiu voljerai

    O kaip sprendžiate problemą, kai šlapia. Vanduo subėga į urvus ir mažyliai žūva... Aš tik vasarą laikau voljere. Na, dar žiemą leidžiu palakstyt. Bet va galvoju, o jei porą rulonų šiaudų į voljerą pastatyt ir pastogę jiems padaryt? Gal tada juose urvus knistų?
  3. Tuškutė

    Triušių auginimas

    labas, kaip suzinot ar patele nescia ? Perskaityk tema apie kergima , ten kažkur yra išsamiai aprašyta . Įmetus pas patiną kriuksi ir nesileidžia. Antroj pusėj švelniai čiuopiant pilvuką kur baigiasi šonkauliai, tai jaučiasi gumuliukai. Tik neminkykit -išsimes. O ir speneliai paburkę būna.
  4. Tuškutė

    Kergimas

    d Nukritęs painas ir neguli. Tad ok. Šiaip aš leidžiu 3 kartus nukdrist. Tada jau imu patelę lauk.
  5. Tuškutė

    Kergimas

    Taip, kalta gali būti ir mityba. Bet gali būti ir kitos priežastys: triušės amžius arba gal labai dažnai kergiate ir organizmas nusilpęs?
  6. Tuškutė

    Triušių auginimas

    Idomu tik jaunu ukininku ir modernizavime ar ir naturinem uki jie ieina...O seip aciu uz info taip kazka ir maniau kad kazkas panasaus. Į sveikatą! Sąmoningai palikau tel.nr. Paskambinkite ir paaiškins
  7. Tuškutė

    Triušių auginimas

    Gerbiami kolegos, žemės ūkio ministerija atsakė į paklausimą apie išmokas už triušius. Štai jis: Atsakymas: Laba diena, Triušių (patinai ir patelės su prieaugliu iki atjunkymo) skaičius sudarantis 1 SG yra 40 vnt. arba 1 triušis yra 0,025 sąlyginio vieneto. Tiesioginių išmokų už triušių laikymą nėra, tačiau triušius laikantys ūkiai bendra tvarka gali dalyvauti investicinėse Kaimo plėtros programos priemonėse „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas ir Žemės ūkio valdų modernizavimas“. Pagarbiai G.Vagonis,tel. 2391153
  8. Tuškutė

    Triušių auginimas

    Tiksliai nežinau, bet man atrodo, kad už triušius išmokų nemoka. Tik kai deklaruoji pievas, juos gali skaičiuoti kaip ir karves. Kažkokie ten vienetai. Tik nežinau, kiek triušių turi būti. Ai, tiesa, jie turi būti registruoti vet.tarnyboj. Gal kas konkrečiau žinote tą tvarką? Jei ne - pasinaudosiu savo pareigom ir nusiųsiu ž.ū.ministerijai paklausimą . O gal ir jūs turite klausimų? Na lyg ir kazka tokiogirdejas kad 40 triusiu lygu 1 karvei.Skaiciuoklel edv yra kad 26 lt.1 triusis as veterinarijoj nuvau irases 108 triusius 20 pateliu bet kada deklaravau tai nezinau sakiau kad turiu triusius bet ziuriu kur ruosema ismokos tai raso kad gyvuliai uz kuriuos gausiu tai yra tik avys nes dar aviu turiu o uz triusius neparasyta nieko..Tai idomu kaip cia yra... pasiaiškinsiu per spaudos tarnybą ir pranešiu
  9. Tuškutė

    Triušių auginimas

    Tiksliai nežinau, bet man atrodo, kad už triušius išmokų nemoka. Tik kai deklaruoji pievas, juos gali skaičiuoti kaip ir karves. Kažkokie ten vienetai. Tik nežinau, kiek triušių turi būti. Ai, tiesa, jie turi būti registruoti vet.tarnyboj. Gal kas konkrečiau žinote tą tvarką? Jei ne - pasinaudosiu savo pareigom ir nusiųsiu ž.ū.ministerijai paklausimą . O gal ir jūs turite klausimų?
  10. Tuškutė

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Na, mano patinas žiemą narve gyveno (mediniame, dugnas grotelės, prikis stiklas), viskas jam gerai. Vaikus gamina pilnu pajėgumu! Aišku, jei ant gryno metalo laikysi - gali ir prišalti. Bet pakreigiu šieno ir liuks!
  11. Tuškutė

    triusiu serimas

    Aš žiemą duodu šieno, kviečių, grikių, avižų (maišau, kartais grūdai, kartais sumaltus), virtų bulvių, žalių morkų, kopūst arba runkelių (keičiu). Šakų pagraužt, vandens. Auga gražiai, nenuskurę.
  12. Tuškutė

    Triušių ligos

    Vyrai nesipykit. Kai triušių daug -panika tokiu atveju kaip ir suprantama. Beje, o kai akytės sloguojant? Pavasarį maniškiai keli kai slogavo, tai ir akytės ašarojo. Kvėpavo negražiai, net be stetoskopo girdėjau karkalus. Vet.vaistinėj rekomendavo antibjotikų ir vaistų nuo kirminų. Susitvarkė. Daugiau nepasikartojo. Beje, tada man patarė kartą per metus triušiam suduot nuo kirminų.
  13. Tuškutė

    Triušių auginimas

    Ta prasme, jūs įdedate, o ji išmeta? Manau, gali būti 2 priežastys. 1. Tas triušiukas silpnesnis ir ji nenori jau auginti. 2. Patelė nutarė, kad jai perdaug vaikų ir neišmaitins visų. Kiek jų turi?
  14. Tuškutė

    Triušių ligos

    Išskyros iš nosies, tai gal plaučiai? Gal nepastebėjai, kad slogavo? Gal čia visai ne maras?
  15. Tuškutė

    Triušių ligos

    O kaip jums atrodo kodel galejo taip nutikt kokie pasikeitimai buvo gal nors...? pvz gardo pakeitimas dabar ar maitinimo o gal patinas giminingas...? O kaip dabar gydyti asmeniskai net nezinau ... Man ses metais buvo ir pries laika isimete 2 triusiukus pries tai ir taip isimete kazkas ar 2 ar vienas neisivystes buvo ta pati triuse tai 3 karta jau nebeleidau as jos... Vienintelis pasikeitimas - iš voljero į narvą perkėliau prieš savaitę. Šįryt radau negyvą ją
×
×
  • Create New...