Jump to content

Alvydas 1

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Alvydas 1 paskutinį kartą gavo apdovanojimą Lapkričio 26 2023

Alvydas 1 paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Pagegiu sav.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Alvydas 1 pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

4

Reputacija

  1. Alvydas 1

    Pieno kainos

    Čia daugiau principo reikalas saviems mokėti mažiau, geriau parsivežti iš toliau kad ir mokant tris kart brangiau plius dar parvežimo išlaidos. O kas dėl smulkiųjų kai nebeliks tų kurie turi po 10 karvių, smulkiaisiais taps tie kas turi 50 karvių ir taip pasiekim kad liks kokie du ar trys kurie turės kokius 10000 ar 100000 karvių tada tai tikrai pieninės turės siūlyti tikrai konkurencingą kainą tiems keliems nes nebus iš kur kitur gauti pieno ir galės tada svaigti kaip buvo gerai kai buvo smulkių pienininkų, bet žmonės bus atprate nuo karvių laikymo tad bus sunku juos priversti jas laikyti iš naujo.
  2. Alvydas 1

    Pieno kainos

    Taip kai vietiniams smulkiems moka tik po 14 cnt tai iš estų ir latvių pirkti turbūt po kokius 42 cnt yra pigiau , kad jie taip didina pieno kiekį.
  3. Alvydas 1

    Pieno kainos

    Kas dėl pieno kainų tai kai pieninės pakelia darbuotojams atlyginimus iškart pieno supirkimo kaina krenta ir nesvarbu kad kitur ji gali kilti . Kažkur jei supirkimo kaina sumažėjo 4centais tai atlyginima darbuotojams jie pakėlė vidutiniškai kokiais 100€ . Šiaip norėjau paklausti ar čia tiesa kad už pieninės karvės nebemoka jokių išmokų nes nei pernai, nei šiemet nieko negavau ir kiek teko girdėti tai mokės tik už mėsines kurios lauke bus visus metus .
  4. Nu ne VBS sakė , o buvęs NMA darbuotojas kad su iki 10 galvų gali rašyti ir labai smulkiems ūkiams.
  5. Dabar pasitikrinau per zumis ir tikrai nors rašiau paraiška labai smulkiems ūkiams kurių reikalavimus galiu įvykdyti , bet ten priskirta smulkiems ir vidutiniams beje atmetimo atsakyme rašoma kad paraiškos pataisyti neleis .
  6. Alvydas 1

    Ūkininkų protesto akcijos

    Kokius ten baigė tai nesvarbu, svarbiausia kad norėtų valdininkai padėti žmogui, o negalvotu kaip prasedėti darbo laiką savo kabinetuose nes teko nemažai sutikti tokių kurie atėję į darbą tik ir galvoja kaip čia prastumti darbo laiką nieko neveikiant.
  7. Kiek žiūrėjau paramos atmintinėje ir konsultantai aiškino tai jei turi iki 10 karvių gali rašyti ir dėl 15000 paramos į ved nelabai kreips dėmesį nes skaito kaip labai smulku ūkį.
  8. Paraiškos atmintinėje žiūrėjau tai ten apie verslo planą užsiminta kaip neprivaloma ir šiaip žiūrėjau vertina tai vietiniai NMA darbuotojai , na gauti paramos nelabai tikiejaus nes ved ankščiau buvo 11000 ir tada nedavė, o dabar net atsisakius grudų yra virš 20000 nesuprantu kodėl taip pakilo nors yra tik 7 karvės ir prieauglis. Norėjau prašyti daugiau bent 25000 , bet tik 15000 leido paraiškoje įrašyti.
  9. Na kaip ir tikiejaus mano paraiška atmetė, tik keista visur rašoma kad paramai iki 15000euru nereikia verslo plano , o pranešime nurodoma kad nepateikes verslo plano ir finansavimo iš banko pasiūlymo . Vienu žodžiu neturi užtarėju valdiškose įstaigose negausi jokios .
  10. Alvydas 1

    Prūdas durpynėje

    Jei jau labai nori turėti pruda/tvenkinį durpyne tai reikia juo krantus įrėminti kaip senovėje su lentomis ar rastais arba naujoviškai su betono blokais kad durpes neslinktų į vandenį.
  11. Alvydas 1

    irankiai

    Šiaip norėjau paklausti jei kas turit tokį mini akumuliatorini pjukla ar greitai pas juos sudyla grandinės, nes čia mane prigąsdino kad reikejo imti komplektą iškart su dviem grandinėmis, nes spėjau jau priėjo priprasti ir rankinio pjūklo į rankas nebeimu palyginus labai greitai pjauna.
  12. Alvydas 1

    Pieno kainos

    Visko gali būti kad vokiečiam už pieną moka ir tiek nes ir pačioje Lietuvoje kainos už pieną nevienodos vieniems moka 17cnt , kitiems po 24 cnt , o tretiems 34 cnt tai yra dvigubai daugiau ir nereikia Europoje tomis visokiomis statistikomis kad LT pieno kaina viena iš didžiausių Europoje .
  13. Alvydas 1

    Verslo sinergija ūkyje.

    Taip viskas gerai su tais galinga vakarietiška kol ji nepradeda gęsti tada pamatai koks labai brangus juos remontas.
  14. Alvydas 1

    Verslo sinergija ūkyje.

    Dėl žemės nuomos jei tai naturali pieva kurios negalima išarti juos nuomos kaina yra nedidelė max 100eur/ha jei pieva gera ir arti gero kelio neaparta iš visų pusių kur įvažiuoti nesudėtinga nes daugelis kratosi gyvulių, va jei ariama tai čia nuomos kainos gali ženkliai kilti nes grūdų augintojai greitai tokias paima ypač jei žemės virš 5ha vienam plote .
  15. Alvydas 1

    Verslo sinergija ūkyje.

    Rezultatas yra ne produkcija , o už kiek ja sugebi parduoti kaip pvz. už ta meninį surudijusi vamzdį Vilniuje 200 tūkstančių . Na kai apima godumas turėti daugiau tada prireikia visokių verslo planų ir konsultantų kad apskaičiuotu kiek tų tūkstančių ar milijonų gali gauti .
×
×
  • Create New...