Jump to content

Agroplanas

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Agroplanas paskelbtas turinys

  1. Sveiki, standartinės komplektacijos sėjamosios kaina, pvz.- 4m prasideda nuo 130000 Eur.
  2. Sveiki, Tiems, kurie domisi Crosslot noragėlių technologija, yra alternatyva. http://eng.novagsas.com https://www.youtube.com/channel/UCT6U2ztdSNGv-Hl6chtd5Fg
  3. Agroplanas

    N sensor

    Pats paklausei, pats atsakei :), popierius viską iškenčia :).
  4. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Pagal tuos tyrimus, kur matosi agrochemijos protokole, galima beveik ir su kazkiom NPK kur daugiau fosforo pavaryti. Šiaip norint išlyginti medžiagų netolygumus lauke, jeigu tręšit pagal tyrimų duomenis/planą ir su kompiuterizuota iranga, tai geriausia daryti vienanarėmis. PVZ (prikabinu) kaip keiciasi laukas naudojant vienanares.
  5. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Labas, pagal mūsų mokslininkus idealus minimalus 150mg/kg, čia pagal lietuvos nustatinėjimo metodiką, nepainiokite su užsieniečių tyrimais.
  6. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Sveiki, neįsižeisk kolega, bet fosforas kaip ekologiniam ūkyje, o gal čia ir yra ekologinis? Fosforo turėtų būti 120-150mg/kg, kas per daug irgi negerai. Kaip amerikonų literatūra sako, jei pas tave fosforo 300mg/kg, tai jau turi problemą. Kalis vos ne idealiam lygyje , toliau tręšimą planuok pagal derlių ir kultūrą.
  7. Agroplanas

    N sensor

    Galima ir prie purkštuvo jungti, ir būtent pagal toki principą, kaip aprašei, naudoti šituos sensorius, žinoma jei bačkoje ne mixas iš šešių komponentų . Vokiečiai sako, kad galima naudoti fungicidams, augimo reguliatoriams, desikantams. Logika tokia- kur tankiau ten ir ligu tikimybė didesnė, ir t.t.
  8. Sveiki, Kadangi pats turiu reikalų su Bednar technika, tai galiu sau leisti pakomentuoti. Kalbant apie sėjamąsias mašinas, jos turi šiek tiek skirtumų ir panašumų lyginant su "raudonos" spalvos mašinomis. 1. Gale dideli ratai, pas kai kuriuos irgi yra. Tai yra pliusas lengvoje dirvoje ne taip "buldozeriuos". Transporte važiuoja ne ant 3m volo o ant kelių ratų. 2. Jei pastebėjote pas Bednar yra visiškai skirtingas sėjos mechanizmas- sėjimo diskai su atraminiu ratuku sujungti per traukę, tai reiškia, kad jie dirba ir kartu ir atskirai- tikslesnis kopijavimas. 3. Tarpueiliai- 12,5cm ar 16,5cm 4. Didelis 5000Ltr bunkeris 5. Kitos malonios smulkmenos: nerudijančio plieno dozatoriai, sėklos normos nustatymas patogesnis- šlangė išvesta į galą, nereikia su terbele lysti po bunkeriu . Ir pabaigai, tos sėjamosios, kurią matėte parodoje, kaina šiandien 78000Eur. Ji yra su trąšomis, trąšos paduodamos kartu su sėkla per vieną skirstytuvą, lyginimo lenta, dirbimo diskai, tankinimo diskai, užsikišimo davikliai ir t.t. Yra kelios nuotraukos mūsų fb puslapyje, pasižiūrėkite.
  9. Trumpai apie N issiplovima: augalams prieinama nitratinė NO3 azoto forma yra labai judri. Gilyn į dirvą (pajuda 30 cm) nitratai nusiplauna, kai molinguose dirvožemiuose iškrenta 100 mm kritulių, priemoliuose – 60 mm, smėliuose – 30 mm. Vadinasi, norint augalus gerai aprūpinti azotu, reikia atsižvelgti į kritulių kiekį (nuo to priklauso nitratų išsiplovimas) ir dirvos temperatūrą (nuo to priklauso nitratų atsiradimas iš kitų azoto formų ir kokį jų kiekį augalai sunaudoja).
  10. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Jeigu tyrimai daryti Lietuvoje, tai vienetai - mg/kg, tada galima mastyti toliau . Pagal musu mokslininkus dirvoje turi buti : P ir K apie 150mg/kg. Tai yra riba, nuo kurios skaiciuojam trasu atidavima pagal planuojama derliu. N reikia persiskaiciuoti i kg/ha.
  11. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Sveiki, nera bloga jusu dirva del Ph. https://drive.google.com/file/d/0B5rEk44OqSmucGMzRFRqaHllRlU/view?usp=sharing
  12. Agroplanas

    N sensor

    trukumas- kaip ir visi konkurentai sako mazas skenavimo plotas, taciau tai galima ištaisyti pvz. ant purkstuvo sumontuojant 6 galvutes. (payoutubinkit ISARIA DAMMANN ). Labai svarbus pliusas, kad sis aparatas gali dirbdamas t.y. skenuodamas-tresdamas pritaikyti trasu norma atsizvelgdamas i potencialaus derlingumo zemelapi. Esme- isnaudoti dirvos potenciala, nes visi susiduriam su situacija kad tam tikros lauko vietos buna derlingesnes, kitos silpnesnes, todel jos reikalauja ir kitokios prieziuros, tresimo.
  13. Agroplanas

    N sensor

    Pats geriausias testeris - agronomas arba gaspadorius .
  14. Sveiki, ziurint koks bogbales kompiuteris, ir softo versija. Sakau is patirties .
  15. Agroplanas

    dirvožemio tyrimai

    Sveiki, mes taip pat galime pasiulyti zemelapius, tik jie vadinasi ne biomases, o "potencialaus derlingumo zemelapiai". Jie sudaromi imant 10metu palydovines nuotraukas, tik pries tai mes jusu prasome pateikti rotacija atgaline data. Va sitoj vietoj daug kas lietuvoje ir suklumpa, kadangi zemes daugeliu atveju nuomotos ir istorijos nelabai yra:(. Siuos zemelapius naudojame tresimo metu su ISARIA N-sensoriumi. Jei noretumete padiskutuoti gyvai apie zemelapius ar ISARIA, skambinkit tel. 869914575.
×
×
  • Create New...