Jump to content

indrikonis

Nariai
  • Pranešimai

    20
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie indrikonis

  • Gimtadienis 08/04/1986

Miestas

  • Miestas
    Birzai

indrikonis pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Na jei ant kainos nesat labai jautrūs tai pirkit nepertraukiamo veikimo, tik nepamirškit kad ji 1,5 karto brangesnė už tokia pat porcijine:)
  2. nieko as nenoriu sukirsint, tiesiog issakiau savo mintis apie toki dziovinimo buda
  3. zinoma ir is dziovyklos ispilti grudus galima iskart po dziovinimo, tik reikia nepamirsti kad jei neausinti grudai ispilami jie iskart sutraukia dregme, ir vel dziovink grudus tam ir skirtas atvesinimas
  4. jei isigilintumėt tai beveik puse dziovyklos kainos sudaro krosnies kaina, manot jog isdziovins per 5 minutes? nebent ant dugno esancius grudus jei tik daugiau pripilsi tai nieko neisdziovinsi. tokie dziovinimo metodai pritaikyti siltiesiems krastams kai dregnumas labai mazas. Sakot kvaili lietuvos ukininkai kad dar nenaudoja tokiu irengimu? bet cia aisku kiekvieno reikalas
  5. ot kaip paprastai cia o pecius dziovyklos saket tai ir dziovykla nusipirkt reikia norint turet boksta-dziovykla? cia panasiai kaip dabartiniais laikais su arkliu i turgu vaziuoti kam gadinti automobili jei galima su arkliuku per para nuvaziuoti apsispreskit ar norit isdziovinti maziausiais kastais grudus ar nesvarbu kiek svarbu kad isdziovinti? jei butu toks geras variantas tai kas antras ukininkas ir pirktu tokius bokstus bet matyt neapsimoka taip dziovint, nes sie bokstai jau nebe naujove.
  6. Siaip jei turit koki krautuva su kausu tai gerai nes priemimo duobe mobiliai dazniausiai buna virs zemes pakelta. jusu vietoj ieskociau dziovyklos kad apie 25-30 t talpos butu. o 20 kubu dziovykla tai per para ne 100 tonu, o 100 kubu isdziovintu. Nes 20 kub dziovykla yra apie 15t, o norint 100 tonu isdziovint tai 6,5 porcijos tai uzsipilti, issidziovinti ir issipilti is dziovyklos yra skirta 3,5 h, tai kokio galingumo krosnis turetu buti? 100 tonu per para liuosai, cia is patirties , ne is oro o kokio turio dziovykla turit? koks norijos nasumas ir krosnies galingumas? 20kubu, krosnis apie 1000kw man rodos zinoma su tokia krosnimi ir 150 per para padarytum o kiek kuro į valandą? 80 litrų? 100 t per parą pilnai užtektų 400 kw krosnies ir kuro sąnaudos mažesnes ir visa džiovykla pigesnė. Čia kiekvieno žmogaus pasirinkimas
  7. Siaip jei turit koki krautuva su kausu tai gerai nes priemimo duobe mobiliai dazniausiai buna virs zemes pakelta. jusu vietoj ieskociau dziovyklos kad apie 25-30 t talpos butu. o 20 kubu dziovykla tai per para ne 100 tonu, o 100 kubu isdziovintu. Nes 20 kub dziovykla yra apie 15t, o norint 100 tonu isdziovint tai 6,5 porcijos tai uzsipilti, issidziovinti ir issipilti is dziovyklos yra skirta 3,5 h, tai kokio galingumo krosnis turetu buti? 100 tonu per para liuosai, cia is patirties , ne is oro o kokio turio dziovykla turit? koks norijos nasumas ir krosnies galingumas?
  8. 300ha ukis o kiek prikulat per diena? kiek isdžiovint noretumėt per parą? jei neturite priemimo duobes tai geriau mobili, ji turi savo priemimo duobe, koks iskrovimas ar tiesiai i priekaba ar kazkur i aruoda koki norite, nuo daug dalyku prioklauso dziovyklos pasirinkimas. Zinoma geriau sumoketi is karto truputi daugiau pinigu bet turet galingesne dziovykla, kitu atveju dziovyklos atsipirkimo laikas pailges. per diena buna nuo 70 su vienu kombainu iki 200t su dviem, duobes nera, yra tik sandelys, is viso apie 1500t per sezona, galvoju pirkt mobilia, padirbt kelis metus paskiau daryt duobe ir visa kita ir ta dziovykla pajungt i linija kaip sakant, nes dabar sandelys dar tvarkomas, aplinka ir vidus, o dziovyklos jei 20kub tai per para ~100t nezinau ar speciau ar ne Siaip jei turit koki krautuva su kausu tai gerai nes priemimo duobe mobiliai dazniausiai buna virs zemes pakelta. jusu vietoj ieskociau dziovyklos kad apie 25-30 t talpos butu. o 20 kubu dziovykla tai per para ne 100 tonu, o 100 kubu isdziovintu. Nes 20 kub dziovykla yra apie 15t, o norint 100 tonu isdziovint tai 6,5 porcijos tai uzsipilti, issidziovinti ir issipilti is dziovyklos yra skirta 3,5 h, tai kokio galingumo krosnis turetu buti?
  9. Vienas is patarimu butu dziovyklos ieskoti ne 40t o tokios kad jusu nukultas kiekis per diena butu iskarto ir isdziovintas pvz. jei vidutiniskai nukulat per diena 100 t tai ir dziovyklos ieskokit kad apie 100 tonu per para isdziovintu.
  10. 300ha ukis o kiek prikulat per diena? kiek isdžiovint noretumėt per parą? jei neturite priemimo duobes tai geriau mobili, ji turi savo priemimo duobe, koks iskrovimas ar tiesiai i priekaba ar kazkur i aruoda koki norite, nuo daug dalyku prioklauso dziovyklos pasirinkimas. Zinoma geriau sumoketi is karto truputi daugiau pinigu bet turet galingesne dziovykla, kitu atveju dziovyklos atsipirkimo laikas pailges.
  11. indrikonis

    Žvejyba elektra

    Nesupyk bet visiskai kvailam reikia buti kad savo tvenkinyje elektra pajungtum. Juk zuvys gave elektros nebevaisingos palieka 5-6 m tai tikrai. tai ar verta del keliu dideliu zuvu atsisakyti visos tvenkinio faunos ir floros visiems metams? geriau buk kantrus uzmetes meskere. Kaip tau dar liezuvis apsivercia apie tokius dalykus kalbeti?
  12. indrikonis

    Česnaku auginimas

    o pas mane jau 1 cm islinde kai kur daigai, bet tai gal cia nieko tokio? o gal mulciuot reikes? labai nedaug sodinau tai anksciau sodinau. kitamet zadu bent puse ha sodint. kada reikia pradet ieskot seklos?
  13. jei nedidelis kiekis tai ka cia sukti galva paimk nusipirk tas ventiliuojamas grindis kur 10cm pasikelia ir ventiliatoriu ir issispres tau problemos su pelijimu
  14. kai suzinosi tu nedideliu dziovyklu kainas tada pasvarstysi ar apsimoka investuot del tu 40t dziovinimo
  15. geriausias budas tai saudyti jas, bet va problema kaip jas pamatyti savo taikiklyje? prisimenu pas mano tevuka dedavo ir tuos spastus visokius ir nuodu ivairiausiu, kol pati kiaune ikrito i tokia 60cm skersmens ir 2,5m aukscio toki vamzdi pastatyta prie malkines( lipdama per sakas ) tai 3 dienas ji ten prabuvo rekdavo naktim, kol atvaziavo dede su pistoletu. tai sove gal 4 kartus, neina pataikyt i zaraza:D nors ir 2 metrai tik atstumas kol i galva nepataike tol nepakrito. nuo to laiko nei pas tevuka nei pas kaimynus negirdet kad apsilankytu kokia kiaune. o taip tai kiekviena nakti sunes lodavo. tai vat as pasilieku prie nuomones kad reikia saudyt jas.
×
×
  • Create New...