Jump to content

JonasV

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

JonasV pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. EKOTomai, jeigu nežiūrėtum taip siaurai, tai gal ir pastebėtum kad tema apie avininkystę užgulančias problemas, kurios įtakoja nuostolį - jau sukurta "Avių auginimas" : Ligos Pašarai Laikymo sąlygos pagrindinės temos, be kurių joks ūkis negali pelningai egzistuoti. Taip pat norint kultivuoti "Ūkio likvidavimas" avių turėtų būti min 150 eravėdžių su infrastruktūra ir dirbamomis žemėmis, o čia tik 6 vnt. avių ir rašoma, kad ūkio likvidavimas - tai juokinga.
  2. Moderatoriui siūlau šią temą uždaryti: Negatyvus temos pavadinimas - neleidžiantis jauniems galvoti apie šią ūkio šaką. Vartotojo temos esmė - avių pardavimas - tokia tema jau yra, kurioje gali parduoti.
  3. JonasV

    Renginiai susiję su avininkyste

    Gal kas žinote, paroda "avis aprengs ir pamaitins 2013" seminarai, įėjimas ir visa kt. - mokama?
  4. JonasV

    Avių realizacija

    Skaitau ir stebiuosi, kaip žmonės augindami avis gali pasakyti forumuose, kad avininkystės verslas yra nuostolingas, o apie dėstytojo nuomonę - tai arba visai neišprusęs arba ne tos srities specialistas. o dėl žmonių, tai tiesiog nesugeba tvarkytis savo ūkiuose - čia jau kita problema. Tiesiog pora faktų išsakytų temoje: Avys po 150-300 Lt - ar bandėte kas nors pirkti ar bent jau nuvykti ir apžiūrėti jas? Iš nuotraukų jau matosi, kad visos avys sulysę, vilna gabalais iškritusi ir dar yra kur be numerių (t.y. pasiskaitykite kokios problemos su neregistruotomis avimis) - suradus rimtus avies pardavėjus - kaina neskelbiama, ką galime konstatuoti - kaina tikrai didesnė nei 150-300 Lt. Ir mano manymų, šioje temoje kaip daugeli kitų nueinamą nuo pirmosios minties, kuria norėta pasakyti: Avių realizacija: kodėl nei vienas nekalba apie kooperaciją regionuose, apskrityse ar net Lietuvos smulkiųjų avių augintojų (ūkininkų sukurtos komandos) UAB? iš avies tiek daug galima gauti: Mėsa Vilna Kooperacija padės parduoti didesni kiekį arba net eksportuoti: Jauniems, ką tik pradedantiems bus skiepijamos teisingos avių veislės, pagalba realizuoti greičiau Didesnį kiekį auginantiems - didesnes pajamas. Surinkus didesni kiekį avių - galima bus skatinti Lietuvos ėrienos vartojimą. Pagaliau galima bus sukurti papildomų darbo vilnos perdirbėjams arba patiems pastatyti gamybinę bazę. Kol kas tiek.........
  5. Laba diena, Lankydamiesi avininkystės forume labai dažnai pastebime, kad daug kas klausia apie mišinukus ėriukams girdyti arba kai ištinka tokios bėdos, kaip avies "mamos" vaiko atstumimas reikia patiems maitinti arba daugiavaikė "mama" ir visiems ėriukams neužtenka pieno. Internetiniuose tinklalapiuose pateikia visokiausia informacija ir viena iš jų - ėriuko atidavimas kitai "mamai". Procesas labai įdomus, visų pirma ūkininkai pasikviečia veterinarą su echoskopu, kuris kiekvienai aviai gali pasakyti kiek palikuonių galima tikėtis, tuomet avys "nuspalvinamos" (ten turbūt sistema susigalvoja 1 taškas - vienas vaikas ir t.t.) ir laukiame to momento. Atėjus momentui kai gimsta 3 ėriukai, gauna krekenų ir sekančią dieną avis su planuojamu vienu ėriuku PRADEDA ėriuotis ir prieš išeinant "gimdai ir vaisiaus vandenims" atnešamas ėriukas ir dedamas po gimda ir kai ištraukiamas "naujagimis", vaisiaus vandenimis įtrinamas įvaikinamas ėriukas. Tuomet "laiko špygas" ir kad apgauta motina priims ir sėkmingai augins įvaikintą ėriuką. Šioje skiltyje norėtumėm sulaukti ilgalaikių avių augintojų komentarų - ar bandė, girdėjo apie šį procesą ir gal galėtų pasidalinti informaciją. P.s. atsiprašau už sutrumpinimą arba išversta tekstą, bet savo žodžiais.
  6. JonasV

    Gyvatvorės avims

    Tai per 1 m aukščio tvora, manau daug kas peršoktų, jeigu nebūtų elektrifikuota kurios prisibijo bet kaip nuotraukose, pateikta, tai ten dar viršutinės eilės eina spygliuota, dėl apsaugos. Šiaip toks variantas, tikrai geras, kaip "Miguelis" minėjo, "..reikia daryti taip, kad neskaudėtų nugaros.." tai padarai tokias, tik vėliau pervarai, vartus atkėlęs ir ramiai sau gyveni. Nei akumuliatoriai, nei žvėrys nebaugūs. Dar nereikia tinklų perkelinėti. Tinklai tikrai daug kainuoja, bet jeigu surandat 10-20 bendraminčių, kurie nori taip padaryti, tai susitariat ir einat pas gamintoją/pardavėją ir sakot, kad vienu metu imsime tiek ir tiek, mokėsimė iš anksto (nes kaip supratau nelabai ūkininkai naudojasi atidėjimu, nebent labai stambūs) ir tikrai pigiau gausis. Avininkystė - verslas, viską skaičiuojame, ir gausime rezultatą. Dabar reikia rasti programą apie auginamus augalus, kurie subsidijuojami ir tada domėtis apie priežiūra ir t.t.
  7. JonasV

    Gyvatvorės avims

    Mano manymu, Idėja tikrai gera, tiems, kas turi problemų dėl laukinių gyvūnų, tokių, kaip lapės, vilkai ir kiti galintys nužudyti avis, kai jos vasaros laikotarpiu paliekamos ganyklose. Tokios tvoros + tinklo niekas neperšoks. Kaip ir kiekvienas dalykas turi savo pliusus ir minusus, bet mes visi susėdę galime sujungti mintis ir viską apsvarstyti. Pliusai: Pavėsis, Mažesnė tikimybė, kad užklydęs laukinis žvėris suės, išpjaus, Minusai: Investicija, bet ja galima kaip nors palengvinti, su parama (kažkas minėjo) Reikia genėti - kad nebūtų šabakštynai Tinklas reikalingas, visuomet, kad mažieji neįstrigtų tarp kamienų(ar kaip juos pavadinti) ar radus terpe praeitų. Tinklas manau reikalingas metalinis, dengtas plastmase, kad mažiau rūdytų, bet čia turi praktikai pasakyti ar avys nebando paragauti. P.s. Čia mano nuomone, praktiškai renku tik info ir pasakau kaip suvokiu.
  8. JonasV

    Ismokos uz mesines avis.

    Ziurim skaicuojam ir kuo toliau tuo prasciau kuo daugiau dirbi tuo maziau lieka,pardavimas stringa supirkejai moka nuo 3.5 iki5lt .jei pats pjauni 1kg 20lt bet reik nuvest ivieta(siandien kaip tik veziau i vilniu jei taip kasdien tai butu labai gerai) Kas del nuganimo ir pievu padengimo(14 vnt slg vnt)kitais 2013m reiks jau dvigubai,60 h pievu padengiau o kaip kitais bus nezinau. Kas del dziaugsmo tai neuspik Donatai nemaciau as jo tavo akyse gal blogai ziurejau (tai buvo pries metus ar du gal dar seniau) Tada avis dar laikiai aptvertas prie tvartelio ir tevukas jas gane . Tai ar gali pridejas ranka prie sirdies pasakyt kad tai geri pinigai uz toki (sudina darba be poilsio dienu kai kada ir naktim kai eruojas) Visa zeme apdirbu pats vienas su 1990 m rusisku traktorium dar papildomai smulkinu ir sienauju zmonem banko paskolu vengiu. pragyventi 4asmenu seimai pilnaverti gyvenima sunku. PVZ.pirkau veislini baroniuka is danijos 700lt pardaviau uz500 jo palikuonis jei supirkejams 300lt. Draugas laiko 60 raguociu dirba tik seima vaiksto visas smirdantis nuo ryto iki vakaro be iseiginiu ir kas is tokio gyvenimo ...... Nežinau, bet mane žmonės laiko nepagydomu optimistu, gal tas ir veda mane į priekį. Kai taip pamatau, kad žmonės dejuoja aš visada sakau: Paskaičiuokim: Dirbam visus metus ir turim tik 28 kalendorines dienas atostogų, toliau Žmogus eina į darbą, gauną atlyginimą(nesvarbu kiek į rankas, bet imkime truputi daugiau nei vidurkis) 2000 Lt. Eidamas į darbą jis eina ir pietauti 10 Lt/dienos pietus * 20 darbo dienų = 200 Lt Kūras/viešasis transportas - nuo 100 Lt 300 Lt (jeigu maža, ekonomiška mašina) į rankas 1500 Lt: Dalinam: Maistas - sudaro didžiausią dalį pajamų 1000 Lt (miestietis - tikrai neaugins balkone ar dar kur nors daržoves,vaisius ir t.t.) ir tai tik optimistiškai. Komunaliniai mokesčiai - nuo 200 Lt (neskaičiuoju šildimo ir elektros, nes tai tikrai skaičiuojama ir kaime, bet manau, kad tikrai mažiau) Lieka 300 Lt optimistiškiems skaičiavimams , atrodo normaliai, bet visu pirmą - TU ESI SAMDOMAS DARBUOTOJAS - kol jaunas, energingas, sumanus, tikrai rasi darbą ir busi vertinamas, bet jeigu tu pagal profesija 45 - 50 metu darbuotojo bankrutuos įmonė, panaikins valstybė etatus - kam tu busi reikalingas? Su patirtimi, įgūdžiais - kam? Jaunas pigesnis, perspektyvesnis ir daug imlesnis naujovėms. "..Senas kuinas vagos negadina..", bet naujos taip pat nearia. O dėl žvalgymosi į kaimynus, tai sakau, geriau žiūrėkim savo kieme, nei svetimo. Vokietija, gauna geras išmokas ten ir duona saldesnė, bet palaukit - okupuota - ne, kelių kartų palikimas, įdirbis, klaidos - taip. Mes Lietuvoje dabar norim per vieno žmogaus trumpa gyvenimą pastatyti rūmus ? Esmė mentalitete, verkiam ir verkiam, tėvai sukuria ūkius, modernizuoja ir vaikai netęsia veiklos - tai tada taip ir bus "..per amžių, amžius, Amen.." Pradėkim nuo savęs.
  9. JonasV

    Aviu auginimo pradzia.

    Migueli, Tuos savo 10 ha ganyklų, kaip suskirstai plotus? Nes esu aplankęs, keleta avininkų, tai pas viena, 30 eravėdžių, mačiau labai nesutvarkyta ganyklą, nes paleistos per visą plotą avys netaisiklingai nuėdą plotus ir gaunasi - vienoj vietoj nuėsta, kitur jau stipriai peraugusi žolė. Kaip tvarkaisi?
  10. JonasV

    Aviu auginimo pradzia.

    Jauna - taip, bet dėl užsispyrimo, tai mes netipinė žmona gyvenusi ir dirbusi, kaime iki mokslai išgynė į Kauną(tęsti pas ją kaime neapsimoka, nes tame regione yra 4 stambūs grūdininkai - nėra nė lopinėlio įsigyti ) , pats iki 13 metų taip pat kaime augęs, tai darbų nebijome aišku, norai dideli, bet reikia vesti matematika, nes mesti viską ir eiti truputi prisibijom. Kai tik ką turėsime būtinai paviešinsime.
  11. JonasV

    Aviu auginimo pradzia.

    Laba dėkoju už atsakymą Miguelis, Trumpas ir aiškus, viskas suprantama. Mes norime rinktis variantą = avys - pajamų šaltinis, tad planuojame kraustytis iš miesto į kaimą, tik skaičiuojame paprastą matematiką Dėl veislių - pritariam Jūsų variantui ir rinksime Lietuvos juodgalves avis. Rinkdamiesi avininkyste vadovaujamės posakiu ".. avis pamaitins ir aprengs..", tad naudosime viską ką galime iš jos gauti: mėsa, vilna ir "riebalas", kuris gaunamas plaunant vilną - kažkoks svarbus ir naudojamas kosmetikoje (užstrigo galvoje pavadinimas). Mėsa - kaip ir minėjot, kad nebūtų problemos, įsikurti ieškome, netoli didmiesčio, kuriame dabar gyvename - Kaunas. Pardavimas - dabar "valgau iš to duoną" - kaip ir kiekviename versle sunkiausiai pradžia, bet jeigu gaminsi kokybišką produktą - klientų palaipsniui tik didės. Patys perkame ūkininkų turgelyje ir matote, kiek žmonių ten susirenka. Vilną - karšime ir darysime įvairius daiktus. Viziją jau turime, tik ieškome optimaliausio ir geriausio varianto. Technika, optimizavimas ir galutinis produktas, dabartinė informacijos paieška. "..Ir dar turite atsakyti į klausimą, ar neskauda nugaros. .." esame, jauna šeima - iki 29 metų (dar tiek nesiekiame) tad dar ne tas laikas, kad skaudėtu Dėl ėriavimosi, mes sutinkame, kad reikės keliais vaikščioti + bemiegės naktys ir t.t. viską mes suprantame, kad be darbo nebus ir vaisių. Dar karteli labai dėkingas už atsakymą.
  12. JonasV

    Aviu auginimo pradzia.

    Gerbiami forumiečiai, Norėtumėm pasiteirauti, kiek reikėtų laikyti avių, kad galėtu šeima pragyventi? Šeimos ūkis = avių skaičius?
  13. Kaip ir ne naujiena šį vasara neleido tinkamai pasiruošti su pašarais, paskutinės savaitėmis lietus, lietus ir dar kartelį lietus. to pasekoje laukuose žolė peraugo ir pašaro maistingumas krito. Norėjau pasiteirauti, kaip avys ėda peraugusia žolę? Sako kad joms sunkiau ėsti ir atrajoti - tuomet prasideda skrandio bedos ir ligos? Gal kas gali pakonsultuoti šiais klausimais? Taip pat pataisykyte jeigu klaidinu ar klystu.
  14. Sveiki visi, Labai džiugu, kad yra tokių aktyvių žmonių, kurie suteikia papildomos informacijos apie pašarų ruošą. Visų pirma dėl peraugusios žolės, mano supratimu, žmonės, kurie augina protingai ir nori siekti geriausių rezultatų - viską skaičiuoja. Paimkim paprasta matematiką: 1) "...Paskaičiuota, kad peraugusioj žolėj karvės pašarų įsisavinimo efektyvumas krenta 10 proc", minus 10 % - tai yra daug - nuo 10 kg prieauglio -1 kg. 2) Kiekvienas augalas turi savo augimo etapus ir tam tikru periodu subręsta ir turi daugiausiai maistingų medžiagų, jeigu laukiama ilgesnį laikotarpį augalas pradeda sukti žeidus ir tuo periodu iš stiebo visas maistingas medžiagas perduoda pumpurui augti ir stiebtis, tuomet daug maistingų medžiagų pasišalina iš stiebo. Procentaliai negaliu pasakyti kiek maistingu medžiagų pašalinama, bet tai dar vienas minusas priesvorio auginimui. Čia tiesiog mano pasysakymas ir perteikiu savo informaciją, ką sužinau kalbėdamas su žmonėmis, kurie gamina pašarus. Pats, noriu auginti avis - nieko neturiu, nei žemės(Kauno apskrityje), nei technikos - nieko, bet taupau ir judu link, kad įsigyčiau sklypą ir pastatus kokiam kaime, kad pradėti. Bet dabar ieškau kuo daugiau informacijos, kad tinkamai pasiruošti pradžiai. Loreta, aš pritarčiau tavo vyrui, nes žaisti su pradalgiais galima tik tuo atveju, jeigu avis laikai tik dėl "landšafto" arba tik savo minimaliems poreikiams patenkinti. Arba pabandyk paskaičiuoti, kiek viskas kainuotų - kuras, darbas, techniką (armotizacija detalės - jeigu tokia naudosi) = koks efektivumas - kiek kg priaugs ir bus aišku ir motyvuota.
  15. Tarpezere, Tai tik vienas pliusas, kad mažai ištampo? O kaip dėl šėrimo dažnumo? Juk rulona kaip padėsi, tai jo tikrai užtenka ilgesniam laikui? O tai kokios šeryklos yra pačio geriausio?
×
×
  • Create New...