Jump to content

Optimistas

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Optimistas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Optimistas

    Statyba apsaugos zonoje

    Zemes ukio paskirties zemeje nieko negalima statyti, nebent esate pasirenges kaimo pletros projekta. Ar tikrai? Man rods ūkiniam pastatui nereikia plėtros projektui, va gyvenamam tai turbūt reikia, kažkur lyg skaičiau. O tai vis tik kaip toje zonoje/juostoje, gal nedarys jokio projekto, negalima ir tiek?
  2. Ką kaip galima ir ko negalima statyti 1 ha sklype (ariama naudmena), kuris plane pažymėtas - Kodas XXIX 29 Vandens telkinių apsaugos zonos ir juostos, ar čia konkrečiai reikėtų aiškintis kas kur?
  3. Gal kas turite minčių kur gauti tų presuotų kitkų? Domintų apie Kauną, kaip suprantu turėtų jos maždaug vienodos būti, tai čia ne visi taip turbūt sugeba supresuoti.
  4. O kokia jūsų nuomonė apie elementarius pamatus - Floating Footer Foundation? One suitable foundation system is inspired by a 1950’s design by Frank Lloyd Wright, devised as a way to lower construction costs for foundations built in deep frost climates. It is called the rubble trench foun- dation with a floating footer. Instead of filling the frost depth of the foundation trench with poured concrete, he used rubble stone and packed gravel as the support- ive base and limited the concrete work to a ten-inch (25 cm) high concrete, steel reinforced grade beam that rests on the surface of the rubble trench. To avoid frost heaving, the rubble stone allows drainage below the frost line where water can continue to percolate. This combination rubble trench/grade beam acts as the footer and the stem wall. Expenses and resources are reduced with the substitution of packed rock for an entire poured concrete foundation. Jei angelskai nemokate - trumpai, tiesiog iškasus duobę pripilti žvyro, apačioje stambesnio, viršuje smulkesnio, o viršuje betono bloką.
  5. Tai jei pirmas aukštas 48 kv. m. nereikės nei projekto, nei leidimo, taip tiesiog galiu imt ir statyt nieko neklausęs, na, gal toponuotrauką reikėtų pasidaryti ir geologinius tyrimus? Kiek radau, 2010 keitėsi statybų tvarka, bet ten rašo apie plotų sumas. Galvoju pasistatyt namuką ir įsikurt O kaip po to registre jį reikės įteisinti be leidimų ir projekto? Žemės ne fontanai - truputis virš hektaro.
  6. Sveiki Galvoju ūkyje statyti gyvenamą namuką (nedidelį, 40-60 kv.) iš Žemės maišų arba šieno blokų. Arba iš tų ir anų - sienas iš žemės maišų, iš išorės šiltinti šieno blokais (yra tokia technologija). Kol kas niekas nepradėta, tai norėjau pasitikslinti - kaip su visais leidimais ir projektavimais? Netgi girdėjau, kad iš šieno blokų statyti išvis nelabai leidžiama. Po to sakys nugriaut. O dėl žemės maišų, gal išeitų norint gauti leidimą kaip nors pristatyti juos kaip blokelius, o projektuoti/konstruoti kaip su maišais? Įdomi ten technologija, tvirtos sienos gaunasi, tik štai tokie teisiniaiklausimai iškilo. Veiksmas Prienų raj. žadamas, jei turi įtakos.
×
×
  • Create New...