Jump to content

Kaunietis

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Kaunietis pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Kaunietis

    Vynuogės

    Sveiki, sode jau daug metų auga mėlynos vynuogės. Pernai apgenėjau, šiais metais turėtų būti uogų. Toks klausimas iškilo- kada žydi vynuogės? Pirmi metai kaip stebiu šiuos augalus, tai dar nepažįstu.
  2. Dėkui už išsamų atsakymą. Didžiąją dalį žinojau ir supratau. Bet kad yra padangų kurios turi tik du matmenis, o trečias yra 80, ar 85 procentai pagal nutylėjimą tai tikrai buvo naujiena. Pagal šiuos duomenis, tai vokietukas tikrai padarė neteisingą "upgrade'ą". Šio amerikiečio variantas daug arčiau tikro santykio ir jį tikrai galima toleruoti http://www.tractorbynet.com/forums/yanmar/182371-1610d-low-wide.html Geros dienos
  3. Sveiki, ieškau informacijos apie padangas ir nors kaip aišku pasidaro skaitant vieną, ar kitą žinutę, bet tik paimu konkretų padangos aprašymą ir ... nieko nesuprantu. Su automobilinėm padangom viskas aišku - ("plotis mm"/"pločio ir aukščio santykis proventais" ir ratlankio diametras coliais - 225/60 17) O kaip išskaičiuoti padangos aukštį kai yra tik du matmenys? Pavyzdžiui 4.00-15 ir 9.5-24. Čia yra priekinė ir galinė padanga. Kiek suprantu skaičiai 15 ir 24 yra ratlankių diametrai coliais. O kas yra 4,00 ir 9,5? Plotis? O tai koks aukštis? Va neblogai atrodo traktoriukas su platesnėm nei standartinės padangos: Šiam traktoriukui priklauso tokios padangos: YM1610-D 5.00-14; 8.3-22 Uždėtos tokios: 31x15.50-15; 500/60x22,5 Kadangi 4x4 pavarai reikia išlaikyti padangų santykį tokį, koks yra sugalvotas gamintojo, tai kaip iš šių duomenų galima tai išskaičiuoti?
  4. Na, aš tikrai nedarysiu jokių skaičiavimų. Tai padarė tie, pagal kurių pavyzdį darau savąjį karutį. Jį kabinsiu ant kablio. Dėl pačių skaičiavimų, tai suskaičiuoti galima tikrai daug ką. Tokį karutį ir jo apkrovas specialistas suskaičiuotų taip, kad nieko netrūktų, nes čia nėra ką skaičiuoti palyginus su kokiu nors boingu... Dėl brėžinukų, tai čia ne piešiniai, tiesiog nelabai suprastumėt kas čia per daiktas, jei Autocado tinkliuką prikabinčiau. O kadangi aš neturiu tiek daug visko, iš ko galėčiau pasidaryti karutį, tai turėsiu medžiagų ieškoti, užsakyti ir pats virinti. Dėl to negaliu pasakyti sulenk man - na, tiek, ar tiek, tą išpjauk tokį, ar anokį. Nuneši detalės brėžinį ir viskas visiems aišku. O kadangi brėžiniai bus iš sumodeliuoto modelio, tai lengviau ir smagiau visas surinkimo procesas vyks.
  5. Pirmi brėžiniai jau yra. Liko visai nedaug...
  6. Mano tikslas ir yra temti rastus iš netoliese esančio miško. Rastai yra nuo plonų iki 55cm. Drebulė, berželiai. Pradėjau daryti brėžinius. Vakare pasidalinsiu pirmais eskizais.
  7. Tai, negi niekas nėra bandęs tokio? Net nežinau, ar kas nors prekiauja Lietuvoje tokiais. O užsienyje jie gana brangūs. Nusprendžiau konstruotis pats. Iki sezono gal spėsiu. Jei pavyks pasidalinsiu įspūdžiais.
  8. Ar kas nors bandėte tokį daiktą Būtų įdomu sužinoti jo veiksmingumą. Atrodo patraukliai.
  9. Būtent ir svarstau apie tokį variantą, kaip Armino nuorodoje. Šiuo atveju reik skaičiuoti cilindro traukimo jėgą, o ne spaudimo ir kuo štokas plonesnis, tuo traukimo jėga bus didesnė, bet laibai nuplonint negali. O kaip originale išspręstas greičio ir jėgos klausimas? kiek žiūrėjau tai ir greitis panašaus į abi puses ir jėga. Tokiame daikte, manau, kad į abi puses jėga vienoda turėtų būti. Gal naudoja du cilindrus ir abu stumimui - vienas į vieną pusę, o kitas į kitą?
  10. Noriu paklausti ar dvipusio veikimo cilindras išvysto tokią pat jėgą į abi puses ar ne? Šiaip atrodytų, kad traukdamas jis turi mažiau jėgos, nei stumdamas. kaip ten yra?
  11. Kaziau, tai atriek porą kulbikių ir nufilmuok kaip jos skylą. Dar labai smagų būtų pamatyti kai kuriuos mazgus iš arčiau. Panašiai kaip kad šitam video bičiukas pristato savo skaldyklę rPHqWB0hU1c
  12. Na, taip, aš ir turėjau galvoje labiau principą, nei patį agregatą. Suprantu, kad tokio po pažastimi nepasikiši ir miškan nenusineši. Mano atveju, tai planuoti ir braižyti turėsiu, nes pats 12mm metalo su pjūkliuku nepapjaustysiu. O meistrui nepasakysi, ai pjauk truputi čia, po to aš pasidalinsiu... Turėsiu brėžinius daryti. Dėl to lengviau, kai yra už ko kabintis. Jei daroma viskas iš to kas po ranka, tai kaip su cilindru? Jis irgi parankinis? Jei būtų du, tai paimčiau vieną. Beje, visų kitų sudedamųjų dalių taip pat reikia - siurblio, skirstytuvo. Taigi, jei kas turite gulinčių be reikalo lauksiu pasiūlymų. Gero Pirmadienio;) ps, neturėtų labai įkyrėti mano šis atsisveikinimas, nes absoliuti dauguma nebaigia savo žinučių palinkėjimu.
  13. Smagu, kad tema atgijo. Gal Blakis turėjo galvoje šitą cilindrą su kabliu gale Gal kas turite pasipiešę skaldyklės brėžinukų? Žinau, kad kai kurios konstrukcinės problemos iškylą tik kai pradedi konstruoti, dėl to norėtųsi kuo daugiau jų išspręsti prieš detalių gamybą. Jei tai nėra slaptas projektas, būčiau dėkingas jei pasidalintumėt Geros dienos
  14. Patarimo kurią kompaniją rinktis čia nerasi, kadangi abi firmos yra pasaulinio lygio, turi didelę patirtį, bei norą išlikti tokiomis. Renkantis tarp firmos dažniausiai nulemia faktorius "myliu, ne myliu". Kai rinkausi pjūklą apėjau kompanijų atstovus savo mieste (Kaune). Pakalbėjau su jais ir susidariau įspūdį apie juos, bei jų požiūrį į mane. Po to pasidomėjau serviso pajėgumais, užėjau į dirbtuves, pakalbėjau su meistrais. Po viso šio darbo pasirinkau Husqvarna. Kadangi malkom renkuosi stambią medieną, tai žiūrėjau į galingiausių pjūklų liniją. Dar prisidėjo, jog tuo metu vyko akcija ir išsirinkau 570. Šiuo pjūklu džiaugiausi lygiai metus. Po metų jį pavogė iš automobilio. Teko ieškoti kito. Silpnesnio nesinorėjo, nes kaip minėjau pjaunu vidutinio storio rastus (55-40 cm diametro). Pasirinkimas vyko tarp 576 xp su, arba be autotune. Kadangi 570 jau negamino, o jį naudojant nejutau poreikio autotune'ui, tai pasirinkau tradicinį 576 xp kurio, kaip supratau jau irgi nebegamina. Skirtumai tarp šių pjūklų minimalūs. Gal kiek didesnės vibracijos pas 576 xp. Bet storą beržą, ar net ąžuolą pjauna ir dainuoja. Galios turi užtektinai, buferiu įkimba ir lengviausiai drožią skiedras kaip iš pypkės. Beje, serviso meistras vertas didelės pagarbos - dirba gerai, šneka mažai. Užėjus pas jį nebaisu užduoti klausimą ir bijoti, jog jis jam gali pasirodyti kvailu. Čia kalbu apie Pramonės prospekto servisą. tai tiek kuklių įspūdžių.
×
×
  • Create New...