Jump to content

Stalkeris

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Stalkeris pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Kas tas invertas, kurį duot žiemai geriau negu cukrų? Ar galima jį pasidaryti pačiam, ar tik prkt?
  2. Sveiki. ar esate kas bandę išsiauginti obelų iš sėklų? Kiek žinau, kaip bazė vėlesniam skiepyjimui, kad obelis būtų atspari, labiausiai tinka antaniniai. Bet pradėjau galvoti, ar daiginti namuose per žiemą, (gal nebus atsparus sodinukas), ar daiginti lauke, bet paskui pavasarį žolėse sunku bus rast daigą. Gal kas turite patirties?
  3. Bėda tik kad pienių žiedai labai trumpai būna, o dėl eglių spyglių tai daug kur esu skaitęs, kad vištom jų reikia, o beje ir žmonėm labai neblogai. Blenderiu suplakt su vandeniu, galima mėtos lapukų primest, perkošt sumaišyt su sultimis, arba dar kaip kitaip paskanint ir gert. Vitaminų bomba.
  4. Stalkeris

    vistu kiausiniu verslas

    Auginu vištas Varėnos rajone. Didžiausia problema yra kiaušinių realizacija. Įpač vasarą, kai kainos krenta parduotuvėse. Turguose bobutės stovi po 1,2 Euro 10 kiaušinių siūlo. Kas siūlosi mieste iš pažįstamų, kad pirks, tai paima 20 po 1 Eur ir dar jiems nuvežt reikia. Čia panašiai kaip su bitėm. Laikai šeimų tiek, kiek medaus parduot sugebi. Nes išplėst ūkį tai gali greitai, o vat kur produkciją dėsi? O jei po turgus važinėt, tai kas tada ūkį prižiūrės? Taigi mano galva, tas visas klausimas apsimoka - neapsimoka, susiveda, kokias turi galimybes parduot. Kažkas galėtų būt kas superka ekologišką produkciją, tada verslas pasidalintų, vieni augina kiti pardavinėja, bet parduotuvėse tas "linkėjimai iš kaimo" lentynas užsiėmę dideli ūkiai, kur jokios ekologijos jau nėra, o mažiems ūkiams vietos nebelieka ir jų produkcija, nors ir kokybiškesnė nepalyginamai, visgi parduodama pusvelčiui
  5. Karkvabalius lesa net apsilaižydamos. Tik jie irgi ne durni, skrendančio jo nepagauna, o jei neatsargiai kur nutūpia tai jau mišios
  6. Sveiki, Cezari, ar dar turite tų perekšlių dėl kurių polinkio perėti turite problemų? Gal parduotumėt keletą tokių vištelių?
  7. O kokio medžio rąsteliuose augini? Jei naudojai ne medienos kaiščius, tai kaip užkrėtei rąstelius?, kaip manai galima pernešt sporas ant kitų rąstelių? Ar neturi minčių augint pardavimui? Galėtume kooperuotis kažkaip gal
  8. O tu plėvele apdengęs? Bijau kad lietaus negaus tai irgi gal negerai. Kažkaip norisi kuo natūraliau mėgint užaugint. O po kiek metų pas tave išdygo pirmieji ir kaip padaugint tą grybieną, ar tas sporas, kad pernešt paskui į kitus rąstelius? Žinai ką nors apie tai?
  9. Aš buvau susidomėjęs sraigių auginimu, o neseniai vienas ūkininkas papasakojo atvejį, kai pas vieną sraigių augintoją Lietuvoje, išplyšus šiltnamio plėvelei išsilakstė didžiulis kiekis sraigių. Per vieną naktį nuniokojo visas aplinkines sodybas, nugriaužė viską taip, kad tas žmogus po šiai dienai nuostolius moka, teismų maratonui galo nematyt. Žodžiu tai pavojingi žvėreliai, gali sau ir kitiems bėdos pridaryt. Tai aš pradėjau kitom veiklom domėtis.
  10. Aš grybų auginime naujokas, tai maniau kad grybiena ar sporos tai tas pats. Žodžiu tai iš ko grybas paskui užauga. Nusipirkau kaiščių parduotuvėj, sukaliau į liepos rąstelius, paguldžiau pavėsyj. Maniau, kad tie kaiščiai taip ir pagaminti, kad mediniai kaištukai buvo palaikyti grybų sporose ir taip galima juos pernešti į rąstelį. O dėl dauginimo tai kažkoks žinovas rašė, kad virtuose rugiuose jie (tos sporos) gerai daugintūsi. Tai du kaišukus pamerkiau į virtus rugius. Laukiu, kad išsikeros grybiena ir tada vėl galima bus pernešt ją į rąstelius. Nesąmonės turbut?
  11. Sveiki, gal kas turite šitake grybienos? Mielai nupirkčiau. Gal yra norinčių kooperuotis pasidalint patirtimi?
×
×
  • Create New...